Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Škvarkové rohlíčky retro

Škvarkové rohlíčky jsou klasikou, která voní dětstvím a tradicí. Retro pochoutka s křupavým těstem a bohatou škvarkovou chutí je ideální pro chvíle pohody. Připravte si tyto rohlíčky podle osvědčeného a jednoduchého receptu.

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

fb.lib fb.lib

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 45 min Doba tepelné úpravy: 10 min

55 min (45 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 011 kJ /
1 915 kcal
Bílkoviny36,93 g
Tuky115,58 g
Vláknina8,75 g
Cholesterol 283 mg
Sodík 366 mg
Sůl0,83 g
Sacharidy177,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na vále zpracujeme všechny přísady v těsto, které dobře propracujeme, až se nechytá válu. Mléko přidáváme podle potřeby. Krok 2: Z těsta vyválíme váleček, odkrajujeme malé kousky a tvoříme rohlíčky. Skládáme je na plech, vyložený pečicím papírem. Krok 3: Pečeme do růžova ve vyhřáté troubě. Horké obalujeme ve vanilkovém cukru.

TIP: Jak tvarovat rohlíčky několika způsoby

Zveřejněno 27. 11. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Škvarkové rohlíčky retro

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N5BK

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Škvarkové rohlíčky retro

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N5BK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Rohlíčky chuťově výborné:-p:yes:4
Jen bych chtěla k tomu dodat, že by bylo dobré uvádět u receptů na kolik stupňů péct a né jen napsat vyhřátá trouba. Kdo začíná péct, tak se mu může stát to co mi u tohoto receptu a to peču skoro 40 let... První plech jsem pekla na 170°C a rozlily se do větších placek, tak jsem troubu snížila na 150°C, nechala otevřenou, až chvíli vychladne a druhý plech už dopadl lépe ( viz. foto).
Rohlíčky jsou jinak moc dobré, ale obalovat v cukru taky až vychladnou, jinak je na nich hodně cukru. Určitě je ještě budu péct, až budou škvarky, jen zkusím dát místo hrubé mouky hladkou, těsto se trošku drobilo.

Yanah:To mě moc těší,budu jsem dávat i jídla k obědu,večeře atd.Jen kdyby bylo více času.Připravuji i lidové recepty z doby nedávné z 70 až 80 let minulého století.Nebylo tolik surovin a lidi dokázali dělat zázraky.

+ :yes: veľmi sa mi páčia všetky vaše starodávne retro recepty :yes:

škoda,že chybí foto!!!! zrovna mám škvarky,ale asi si netroufnu:-!:-S

Škvarky doma mám, ale jak tohle cukroví chutná....? Není to moc cítit tím sádlem? Nerozpadá se to apod.?

Tématické fráze:
škvarkové rohlíčky, škvarkové cukroví, výborné škvarkové rohlíčky, skvarkove vanilkove rohlicky, škvarkove rohlíky, vánoční cukroví škvarkové, vanilkové rohlíčky škvarkové, vanilkové rohlíčky ze škvarků, škvakové cukroví, rohlíčky se škvarky, cukroví škvarkové rohlíčky, škvarkové rohlíčky recept, retro recepty, škvarky na sladkosti, škvarkové placky retro recepty, svarkove cukrovinky, starodavne vanilkove rohlicky, retro cukrovinky, skvarkove bez lepku, recept na retro potraviny

Suroviny:
mouka hrubá, škvarky, cukr, žloutek, máslo, vanilka, oříšky, mléko, kůra citronová

Přidat fotografie receptu