Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová pečeně s omáčkou Robert

Šťavnatá vepřová pečeně, přelitá dokonalou omáčkou Robert je opravdovou lahůdkou. Zmínka o omáčce pochází již ze 17. století. Jejím základem je kvalitní víno, koření a hořčice. Původně byla jako příloha doporučována bílá veka a vařený květák.

Hodnocení receptu je 5,0 (36×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jahoda jahoda

Středně náročný

Doba přípravy 95 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 90 min

95 min (5 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 778 kJ /
903 kcal
Bílkoviny108,09 g
Tuky25,54 g
Vláknina4,82 g
Cholesterol 226 mg
Sodík 277 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy19,59 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso vcelku rychle opékáme na oleji ze všech stran, přidáme drobně nakrájenou cibuli, necháme zezlátnout, podlijeme vývarem a vínem. Krok 2: Přidáme tymián, hřebíček a bobkový list. Maso osolíme, opepříme a pod pokličkou v troubě dusíme minimálně 1 hodinu. Krok 3: Kontrolujeme šťávu, aby se nevyvařila a bylo jí dostatek, podle potřeby přilijeme vývar. Krok 4: Měkké maso vyndáme a udržujeme v teple. Krok 5: Smícháme máslo s moukou a na mírném ohni povaříme ve šťávě za občasného promíchání alespoň 15-20 minut. Krok 6: Nakonec vmícháme hořčici a chviličku prohřejeme. Maso nakrájíme na plátky. Podáváme s brambory, knedlíkem, rýží či těstovinami.

TIP: Chyby při přípravě vepřové pečeně

Zveřejněno 28. 11. 2011

Poznámka autorky jahoda

Inspirace: Zlaté recepty

Já osobně jsem přišla na chuť ovíněným omáčkám a když se přidá ještě nějaká bylinka, podaří se lehce pikantní omáčka.

Když jsem doma servírovala oběd a pronesla: nese se Vepř.pečeně s omáčkou Robert, mojí milí vznesli námitky, kdy už bude zase nějaká klasika:-(

Klasika, neklasika, při obědě najednou zapomněli na vepř-knedl-zel, řízek nebo guláš :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová pečeně s omáčkou Robert

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1BNo

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová pečeně s omáčkou Robert

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1BNo

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (23)

:-)<3:yes::yes: Ráda používám víno na vavaření, dodá vždy báječnou chuť, určitě to bude skvělé. :-K

omáčka je vynikající-všestarané použití-děkuji za recept.

Je to výborné :yes: Už jsem dělala podruhé. Poprvé z vepřové kýty a ještě k tomu jsem neměla bobkový list, ale i tak to bylo moc dobré, ta kýta byla trošku sušší. A ted jsem to dělala z plecka a taky to bylo výborné. A Robert je mňamóznííí :-))

Pamatuju si tuhle omáčku z dětsví.Moje teta tam přidávala kapari.Je to možné:-?

march_1: ;-) pro mne velká pocta, že sis vybrala můj recept přímo k nedělnímu obědu:-*. Tedy aspoň u nás je to takový malý svátek:-8
Mám radost, že to vonělo i venku, možná bude příští týden vonět od sousedů:-):-8 :-D
Díky:-K

Jahodo,dnes jsme měli k nedělnímu obědu a moc jsme si pochutnali!Omáčka voněla i před barákem :-)Děkuji za recept. Určitě budeme dělat častěji!Fotky jsou také povedené!Dávám bod.

Fakt moc moc dobrí ja mám jídla s vínem rád

:yes::-p

No já bych si teda s chutí dala:-p:yes:

Jahůdko, nechala bych se pozvat;-):yes:

Veľmi pekné! :yes:
V poslednej dobe aj ja mám rada víno vo varení, "objavila" som ho v posledných rokoch.

spagetka:nene, maso bylo nějaký čas naložené a čekalo, co si zase vymyslím, že s ním udělám.
Díky;-):-)

Jahůdko, mně to jako bibince přišlo taky jako uzené, i ten kraj :-D:-D:-D, nebylo to bleskem? Každopádně určitě schovám :-p:-p:yes::yes:

jahoda: Jahodo, to by u nás zaručeně chutnalo:-p Dělala si to z pěkné kotlety, že na tom talíři(hlavní foto) to vypadá barevně jako libovoučké uzené s tou barvou do červena;-) Každopádně 11.bod:yes:

:-p:-p:yes:

Tématické fráze:
vepřová pečeně s omáčkou, veprova pecene omacka, vepřová pečeně, co uvařit k nedělnímu obědu, omacka z veprove pecene, vepřová pečeně vcelku, recepty z veprove pecene, co k nedělnímu obědu, veprova pecene recept, omáčky k vepřové pečeni, vepřová pecene vcelku recept, omáčka k vepřové pečeni, omáčky z vepřové pečeně, veprova pečeně recepty, guláš z vepřové pečeně, vepřová pečeně v omáčce, vepřova pečene omačky, vepřová pečeně plátky s omáčkou, veprova pecene omacka recept, vepřová pečeně jak udělat dobrou šťávu

Suroviny:
kýta vepřová, olej, cibule, sůl, pepř mletý, vývar masový, víno bílé, tymián, koření hřebíček, bobkový list, máslo, mouka hladká, hořčice

Přidat fotografie receptu