Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žloutkové řezy

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

kopr77

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie25 398 kJ /
6 070 kcal
Bílkoviny88,90 g
Tuky345,69 g
Vláknina19,20 g
Cholesterol 1,06 g
Sodík 696 mg
Sůl1,58 g
Sacharidy641,28 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Heru utřeme s cukrem, přidáme mouku a ořechy a poté lehce vmícháme bílkový sníh. Krok 2: Na vymazaném a vysypaném plechu pečeme 30 minut. Krok 3: Poleva: žloutky umícháme s cukrem a citronovou šťávou do pěny. Krok 4: Vychladlý moučník potřeme polevou a nakrájíme na kousky.

Zveřejněno 11. 8. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žloutkové řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R6Pq

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žloutkové řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R6Pq

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Řezy nejsou špatné, ale jedla jsem lepší, tyhle jsou dost suché a sladké.:-(

Tak jsem zkoušela tento recept a ikdyž bylo vše podle receptu, chuťově to moc dobré není. Na mě příliž sladké, ale každý má jinou chuť. Jinak miluji žloutkové řezy, ale musím zkusit jiný recept. :-(

sinkognitos,
Skús pozrieť toto : http://www.toprecepty.cz/recept/2819-rohlicky-plne...

Myslíte, že by šel udělat tento koláč bez bílků, že bych je nahradila mlékem? Mám totiž v lednici 6 žloutků a nevím co s nimi. Nebo mi prosím poraďte jiný receptík, kam bych žloutky mohla našupat.:-8

vybušna- myslím,že máš pravdu,mám tady ten recept pod názvem-aspoň myslím-londýnské štangličky a dělávám ho na Vánoce,je to moc dobré:-p:yes:

Polevu lejem vždy na horúci koláč, hneď po vybratí z rúry. Nechám deň v chlade zaschnúť, aby sa dal rezať. Krásne drží. Olinka, neboj sa surových žltkov, lejem ich na horúci koláč. A robíme ten koláč už desaťročia, ešte babička, a nikdy sa nikomu nič nestalo. Je dobrý.:-*:-D

Ono totiž, když se poleva nalije na chladný moučník, má tendenci se odlupovat. Kdysi dávno mi bylo divné, že mi poleva pořád padá a mamince nee, když dělám totožný recept, až po chvíli jsme se dobraly k řešení:-D A jak radí tejaja, krájet nejlépe až druhý den, až poleva dokonale zaschne.

Já liju polevu na horké a dám ještě na chvíli zaschnout do vypnuté trouby(teplé po pečení):yes:

preclik....zltkove rezy u nas volame aj *jarne rezy*....a pokial mi moja pamat siaha....a moja najstarsia spomienka je na obdobie ked som mala 3 roky.....takze si pamatam ozaj vela....tak jedavame pravidelne niekolkokrat do roka jarne rezy a nikdy nidky sme nemali ziadne problemy, viem ze opatrnosti nikdy nie je dost, ale volako sa toho nebojim

Ešte pozor, koláč sa nedá rezať ako uvádza recept po naliatí polevy. Poleva musí zaschnúť, až potom možno rezať.

Díky, tak to je ten fígl, co mi uniká - dát to na horké:-!:yes:

Olinka, neboj sa, tento koláč pečieme desaťročia, ešte nikomu nič nebolo:-) Akurát ja lejem polevu na horúci koláč, keď ho vytiahnem z rúry. Vtedy majú aj salmonely po chlebe:-)

akorát bych se bála těch syrových žloutků:-S Olina

Koláč je výborný, u nás sa zaužívalo jeho pečenie na Vianoce. Vtedy byť musí:-)Vďaka orechom je dlho vláčny.:yes:

neviem ci je to presne to, co pecie moja mamicka...ale vyzera to tak.....a ak je to naozaj to...tak je to vynikajuci suchy kolacik....vhodny aj do sekcie cukrovi.....
mamicka este na tu zltkovu polevu pofrka takymi dlhymi frkancami cokoladou....vyborny

Tématické fráze:
žloutkové řezy, jarní žloutkové řezy, žloutkové řezy recept, žloutková poleva, poleva na žloutkové řezy, jarní řezy recept, jarni rezy, žloutkový řez, žloutkový koláč, žltkove řezy, recept na zloutkove rezy, ořechové řezy se žloutkovou polevou, jarne rezy, recepty ze žloutků, recept žloutkové řezy, orechovy zloutkovy rez, moučník ze žloutků, jarní žloutkový řez, orechovo zloutkove rezy, jarní řez recept

Suroviny:
cukr moučkový, tuk hera, ořechy mleté, mouka hrubá, sůl, bílek, tuk hera, mouka hrubá, žloutek, cukr moučkový, šťáva citronová

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu