Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí pop corn, bylinkovo-česnekový

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie327 kJ /
78 kcal
Bílkoviny1,55 g
Tuky6,00 g
Vláknina1,96 g
Cholesterol 3 mg
Sodík 3,21 g
Sůl8,00 g
Sacharidy3,91 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: S přípravou domácího popcornu, který chutná při sledování filmů za dlouhých zimních večerů, je dobré začít již na sklonku léta...
Z kukuřičných klasů odstraníme listy (šustí) a zralá zrna odrhneme. Rozložíme je na plech a necháme je vysušit buď na slunci, je-li nějaké, nebo na peci či kamnech. Uložíme do zavíratelné nádoby a skladujeme na suchém, tmavším místě. Krok 2: K domácímu popcornu potom stačí již jen zalovit v nádobě se zrnky a rozpálit litinový nebo teflonovým povrchem vybavený kastrol, který disponuje těsnící pokličkou. Krok 3: Máslo pokojové teploty smícháme s česnekem utřeným se solí, pažitkou a petrželkou. Bylinkové máslo potom vložíme na dno litinového kastrolu a necháme ho dobře napěnit. Přisypeme suchá kukuřičná zrna a počkáme do prvního prasknutí. Poté rychle přiklopíme pokličkou, nádobou protřeseme, vrátíme na rozpálenou plotýnku a necháme praskat. Posloucháme (neodkrýváme!!) a ve chvíli, kdy je interval mezi jednotlivými pukanci cca 4 vteřiny (pomalu napočítáme do čtyř), kastrol sejmeme a dáme stranou. Opatrně odstraníme poklici, necháme odejít páru a osolíme. Nádobou znovu zatřeseme a obsah přesypeme do mísy.

Zveřejněno 4. 12. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí pop corn, bylinkovo-česnekový

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/O5pB

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí pop corn, bylinkovo-česnekový

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/O5pB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Popkec se mi furt připaluje i když mám tu speciální odrůdu. Nevíte, čím to může být?:-/

Ahoj, omlouvám se, byla jsem v práci. Žížalko, nevím, nezkoušela jsem, ale mám dojem, že ta na polích není vůbec k jídlu, ale hlavně na siláž a nějaké technické účely. My ji pěstujeme, máma dostala semena darem, tak to zkusila a vyšlo to. U nás na zahradě roste všechno jak divé... Rádi ji glilujeme, jen tak bylinkovým máslem - hlavně Domča, když maso nechce.;-)
Pošlu odkaz - jak mi to máma popisovala, mohlo by to být tohle: http://osiva-semena.cz/zelenina/354-kukurice-pukan...

1974andrea:Mirek: Díky, budu muset kouknout po semenech :-K

Dobrý den, Popcorn je specialní pukancová odrůda kukuřice. U nás běžně dostupná v zahrádkářských prodejnách. Z cukrové kukuřice a ani z krmné kukuřice na polích popcorn oprandu nejde.

zizala:Já myslím, že to musí být cukrová kukuřice, z těch polních krmných odrůd to nejde určitě!

Eli, což o to, slaný popkorn miluju, ale to jde z té běžné kukuřice, kterou mají farmáři na poli nebo musí být spešl odrůda?

:yes::yes::yes::-K

Tématické fráze:
domácí výroba popcornu, domácí popcorn, domácí popkorn, domácí popkorn recept, jak z kukuřice udělat popcorn, kukuřice na popkorn, jak udělat domácí popcorn, výroba popcornu, domácí popcorn recept, domácí sýrový popcorn, popkorn vyroba, popkorn recept, popcorn recept, jak se dělá popkorn, jak vyrobit popkorn, pop recepty, jak vyrobit popcorn, recept na popkorn, kukuřice na popcorn, jak udelat popkorn

Suroviny:
kukuřičná zrna sušená, máslo, olej, petrželka, pažitka, česnek, sůl

Přidat fotografie receptu