Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Máslový krém na vánoční cukroví

Co by to bylo za sváteční cukroví, pokud by mu chyběl výborný krém? Vyzkoušejte máslovou klasiku, kterou můžete libovolně dochutit oříšky, kakaem či kávou. Můžete jím pak plnit košíčky, ořechy, trubičky, ale využijete ho také na slepování různých druhů cukroví.

Hodnocení receptu je 5,0 (60×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ivana41

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 429 kJ /
2 254 kcal
Bílkoviny10,43 g
Tuky212,56 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 897 mg
Sodík 104 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy74,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vejce a cukr ušleháme v horké vodní lázni do hustého krému a necháme vychladnout. Krok 2: Mírně změklé máslo ušleháme do pěny a postupně do něj přišleháváme vaječnou hmotu. Krok 3: Tento základní krém můžeme dochutit podle potřeby - kakaem, ořechy, rumem, kávou, oblíbeným aroma nebo marmeládou.

TIP: Zdobení cukrářským sáčkem. Jak jej snadno naplnit?

Zveřejněno 5. 12. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Máslový krém na vánoční cukroví

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/21lj

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Máslový krém na vánoční cukroví

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/21lj

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (44)

Krém je dobrý, já ještě přidávám kašičku z polohrubé mouky, krém je víc našlehaný a lehčí. 1dl vody a pol. lž. mouky, udělám kašičku na plotně, nechám vychladit, průběžně míchám aby se neudělala krusta a nebyly hrudky. Studený pak zašlehám do krému. :yes::-8 <3

Monika: Heru rozhodně ne, má lehce navinulou chuť a nebylo by to tak dobré. ;-)

Dobry den, krem vypada bajecne, letos ho chci vyzkouset do cukrovi. Mohu se zeptat jak dlouho cukrovi plnene timto kremem vydrzi? A staci ho mit v chladu, nebo vylozene v lednici? Dekuji! :-K

Bahulko to nám neříkej,že to množství krému na fotce je z 250 g másla ! To je kybl krému!;-);-);-);-);-):-D

Od té doby, co jsem náhodou objevila recept na francouzský krém z mikrovlnky, jiný nedělám, je výborný i pod potahovací hmotu a nešlehá se na páře. Stačí zadat do vyhledávače - francouzský krém priamo z mikrovlnky, poprvé se mi nepovedl, protože jsem nepřizpůsobila čas počtu vajec, ale pak už jsem to vychytala:-)

casino: Počteníčko to je, ale trocha zábavy při vaření neškodí a když přidáte do krému trochu víc rumu, má chuť jak vaječňák.
Děkuji za zjednodušení přístupu. Přeji všem hezké svátky:-)

Zobrazit 3 starší odpovědi

dobrý večer, co dělat s tím cukrem když je i po vé vodní lázni nerozpuštěný? rozpustí se, aby to nechroupalo mezi zubama? Díky moc

Katka:
Jj, to znám;-( Proto používám moučkový cukr:-)

EVA HOŘELICOVÁ 14. 12. 2016 10:45
mám spíš dotaz jak napravit krém když nezhoustl?

EVA HOŘELICOVÁ: zřejmě jsi dala ta ušlehaná vejce trochu vlažná - zkus dát do lednice a za hodinu přešlehat:-)

Pokud to má být máslový krém tak bych to s herou nezkoušel. Hera se do takových krémů nedoporučuje. Navíc s máslem to bude chutnat asi mnohem lépe.

Dobrý večer. Krém budu dělat poprvé. Můžu dát Heru místo másla nebo musi být máslo, děkuji za odpoved:-)

Monika: Na krém já používám máslo,ta Hera je spíše do těsta.

Na jaké cukroví je tento krém? <3:-)

eliska111: v názvu je napsáno Vánoční cukroví, ale jde to i na dorty, prostě všude kde je potřeba krém.:-p

Zobrazit 2 starší odpovědi

liliepnouci 8. 10. 2016 20:37
Krém: 4 žloutky, 4 lžíce studeného mléka, 3 lžíce moučkového cukru, 2 vrchovaté lžíce tmavého dobrého kakaa šleháme v páře, a to poměrně dlouho, do hustého krému. Ten potom necháme vychladnout a vychlazený po menších částech přidáváme do změklého másla. Šleháme metličkami elektrického šlehače spíše na nižší otáčky. Pokud chceme krém světlý, ubereme mléka a nedáváme kakao. Používám do cukroví (originálně na kokosové řezy), které samozřejmě uchovávám v chladnu, žloutků se při dodržení technologického postupu není třeba obávat. Krém je tedy myšlen jako trvanlivý, do vánočního cukroví.

Vejce,-šlehané ve vodní lázni -tudíž hrnec s vejci je- v hrnci s vodou,voda vaří,tím uvaří šlehané vejce s cukrem na krém.Potom se nechá vychladnout,je dobré hrnec s vejci ušlehanými,horkými,-dát na chvíli do umyvadla,nebo nádoby se studenou vodou.Vejce se tak schladí a jsou k dalšímu použití do krému máslového.:-!:yes:

Iness:Tak tenhle krém jsem se naučila ve škole při vaření (rok 1966) a dělám ho doteď.

Martina Hankeová 12. 12. 2015 17:17
Tohoto receptu se bát nemusíte,pokud jej skladujete při teplotě do 8 stupňů,a nezapomenete přidat 1-1.5 lžíce rumu,vydrží. Všem hezké svátky a hodně zdraví.

Pro ty, které mají strach z tohoto receptu kvůli čerstvému vejci. Je to jednoduché, vejce šleháte s cukrem v horké páře, tím ho vaříte. Tento recept znám už dlouho a opravdu vydrží. Je především určen třeba do dortů v létě, kdy žádný jiný krém tak dlouho nevydrží pěkně ztuhlý a dobrý.;-)

Články s tímto receptem

Tématické fráze:
krémy do vánočního cukrovi, krémy do cukroví, krém do cukroví, máslový krém, krém na cukroví, krém do vánočního cukroví, krém na vánoční cukroví, krémy na cukroví, základní máslový krém, jak dlouho vydrží máslový krém, nejlepší krémy do vánočního cukroví, trvanlivý krém do vánočního cukroví, vařený máslový krém, kakaový krém do cukroví, vařený krém do cukroví, krémové vánoční cukroví, krémové cukroví, recepty na krémy do cukroví, vanilkový krém do cukroví, vánoční krémy

Suroviny:
máslo, cukr krupice, vejce, kakao, ořechy, rum, káva zrnková, mandlové aroma

Přidat fotografie receptu