Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pizza jako z pizzerie

Také jste si mysleli, že pizza je ten druh jídla, které dostanete vždy chutnější v restauraci, než jaké si sami připravíme doma? Pokud máte dobrý recept na těsto, tak nemůžete šlápnout vedle. Výhodou je, že si pizzu můžete obložit vším, co máte rádi.

Hodnocení receptu je 5,0 (199×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

kedlubna kedlubna

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 25 min

40 min (15 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 plechy

2plechy

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 617 kJ /
2 299 kcal
Bílkoviny61,25 g
Tuky58,13 g
Vláknina18,75 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 31 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy373,23 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do nádoby domácí pekárny dáme nejdříve vlažnou vodu, poté olej, mouku smíchanou se solí, cukrem a sušeným droždím. Zvolíme program Těsto. Po ukončení programu těsto vyjmeme a zpracujeme. Krok 2: Těsto rozdělíme na dva díly a každý z nich rozválíme zcela na tenko. Krok 3: Pláty těsta přesuneme na plechy. Potřeme je směsí oleje a kečupu, rozložíme volitelnou oblohu podle chuti, posypeme sýrem a dáme péct na cca 25 minut při 200 °C.

TIP: Pizza - původ a recepty

Zveřejněno 12. 8. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pizza jako z pizzerie

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4xz1

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pizza jako z pizzerie

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4xz1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (157)

Těsto skvělé, dobře se s ním pracovalo. Pizza byla výtečná. <3

O 1/2 méně soli

Dělala jsem ji poprvé v životě, ale určitě ne naposledy. Z poloviční dávky jsem měla 2 kulaté pizzy. Muž i syn si ji moc pochvalovali.

Skvělé těsto,krásné se s ním pracuje a je výborné. Akorát ho příště víc vyválím nebo dám méně droždí - měla jsem jen čerstvé,takže těsto bylo po upečení místy o něco silnější než bych chtěla. Nicméně mňamka to byla i tak veliká<3

Těsto je výborné. Děti byly nadšené. Z tohoto množství jsme měli 4 kulaté pizzy. Osvědčilo se mi péct na 250 °C cca 10 - 12 min. Těsto má pak krásně křupavé okraje a vytvoří se na něm ony specifické bubliny.

Paráda. S těstem se pracuje výborně. Pizza lepší, než z pizzerie. Přikládám fotky a recept si ukládám :-*:-D

Dobré tenké těsto. Uvedené množství mi vystačilo na dva celé plechy do trouby. Děkuji za recept a doporučuji.

casino: Když si objednám v restauraci pizzu s určitým názvem, tak by měla mít přesně stanovené i suroviny. To je snad samozřejmé. Pokud to je pizza, typu co měl kuchař na skladě a nesnědlo se to.... , tak to děkuji, a vrátím to! Taky si nedám přeci svíčkovou z mletého masa, nebo knedlo, vepřo, zelo, ze slepice. :-D Nebo kachnu, která je kuře! :-O Vím fantazii se meze nekladou, ale u určitých, tradičních pokrmů , experimenty nepapám. A pizza mezi ně patří, i když si ji dám jednou za rok!

Nepir: A víte, že by to mohlo být dobré? ;-)

casino: casino: 100 lidí, 100 chutí. Myslím že ani v Itálii není zákon na pizzu:-D Ale myslím, že zde se řešila Pizza tady u nás v Čechách a né někde v Neapoli:-D Asi jsem ale zapomněla na to, že Češi mají potřebu všechno a všechny pořád řešit;-)

Nepir: Třeba někdo nechce pizzu jako z pizzerie;-)

Rcp je sice na těsto, ale:
srettka: "Nebo je snad někde psané pravidlo, co si na pizzu smím dát a co ne?"
Budete se divit, ale takové pravidlo existuje v Itálii - „Denominazione di Origine Controllata“ a vztahuje se k neapolské pizze. Jsou totiž ještě společenství která si váží svých kulinářských tradic...
Na druhou stranu konkrétně v Neapoli byla k potkání i pizza s ananasem...:-(
Na třetí stranu: Čecháčci se vrátili z Itálie s komentářem, prý že: "...ani pořádnóó´pizzu tam neumijóóó udělat!" :-8:-O:-(;-(:-((

srettka: Jasně, klidně si to namažte paštikou nebo si na to dejte utopence s cibulí a třeba mně to může být úplně jedno. Ale nebude to pizza jako z pizzerie.. :-D

Přátelé, není to jedno, co si který labužník na tu pizzu natře?Nebo je snad někde psané pravidlo, co si na pizzu smím dát a co ne? Někdo si tam natře kečup, někdo protlak a někdo třeba smetanový sýr. Je to přece každého věc. Tohle věčné moralizování receptů je už v téhle době fakt směšné. Celkové vaření je přece v dnešní době už úplně někde jinde, než na nějaký zkostnatělých normách a původních receptech.
Mějte hezký den:-K

Jen taková rada - než kečup, který skutečně na pizzu nepatří je lepší, rozmixovat rajčata (nemusí být oloupaná) se solí a bazalkou. Dochutit se dá česnekem a oregánem. Dodá to úplně jinou chuť a zvýrazní chuť šunky, sýra a všeho, co si na pizzu dáváme. Péct by se měla postupně, nejdřív pizza se sugo cca 3 min, pak doplnit ostatní suroviny a dopéct. Teplota pečení 250 °C - 10 min.

Recept s názvem Pizza jako z pizzerie a v postupu se dočtu, že "potřeme kečupem.." - to je teda nějaká divná pizzerie :-/

Pizza je moc dobrá :yes:, vložila jsem fotky..:-)

Tonja: Přesně tak. Někomu chutná tak, jinému jinak. Občas, když peču rohlíky, dám těsto tak na tři kusy stranou. Z něho pak na malý plech do troubičky vyválím těsto s mírně vyššími okraji a nechám ho cca 15 min. kynout. Zkušenost mě naučila, že po vykynutí je lepší na něj napřed položit plátky sýra a teprve pak ostatní ingredience. Ty jsou zpravidla mokré a brání tak těstu pod nimi dalšímu nakynutí při pečení a rovnoměrnému propečení. Sýr je oddělí a po rozpuštění při pečení pěkně vše spojí. Peču je v té malé troubičce a současně ve velké troubě rohlíky ze zbylého těsta. Po jejich vyndání dám do trouby malý plech aby se okraje opekly do růžova. A tak je při jednom pečení ze stejného těsta hotová i chutná večeře pro dva, ať si ji každý nazývá jak chce.

Dovolím si ještě poznámku k tloušťce podkladového těsta:
1) různí lidé mají různé chutě a zvyky, někomu chutná konzistence křupavá, jinému to tak chutnat nemusí
2) tenké křupavé těsto je charakteristické pro tzv. "neapolskou pizzu", která se rozšířila téměř po celé Itálii a i v zahraničí je nejznámější
3) i v Itálii jsou oblasti, kde se pizza připravuje tak, že těsto není křupavé, ale typické je to pro Severní Ameriku, kde se často pizza připravuje silnější a nakynutější (viz pizza Hawai - prodává se i u nás mražená)
4) a jsou i v Itálii oblasti, kde těsto je opravdu vysoké jako kynutá buchta, nenazývají to pak ale pizza; doporučuji vyzkoušet "sfincione siciliana"

siky: ... např. tzv. americká pizza se dělá s těstem kynutým a to je vyšší a není křupavé (totálně vysušené). A v současnosti se v Americe dělá pizzy asi nejvíce na světě, tak netvrďte, že pizza, která nemá těsto úplně tenké, není pizza.

Těsto je výborné, pizza nám moc chutnala :-K

Dělala jsem dnes prvně, moc dobrá:yes::-)

Dnes dělám podruhé a je fakt výborné,jiné už dělat nebudu:-K

Dnes dělám podruhé a je fakt výborné,jiné už dělat nebudu:-K

výborná a jednoduchá<3

Opravdu skvěle tenké těsto . Rodina se jen oblizovala <3 díky

Pizza :-8 byla výborná, manžel mel boule za ušima strašně moc bam chutnala. A jinou uz nebudeme delat... :-K:yes:

Supr recept ,určitě zopakuji :-)

Z takového těsta dělám rohlíky a byla jsem zvědavá jak by dopadla pizza. Jak je vidět dobře. Jen nevím, zda necháváte těsto na plechu ještě znovu kynout.

manina: Tak dneska delam po stopade. :D Ja osobne nenechavam na plechu kynout, podle me by to pak bylo jak ta buchta. Rychle natahnu, naklepu ingredience a sup do trouby. Nevim jak autorka. :-K

Veronika Dos. 13. 8. 2017 12:53
Tohle testo je proste nejlepsi! Uz ho jdu delat alespon po desate. Pizza se vzdycky povede, s testem se krasne pracuje, po upeceni je pizza tenka. Proste super. Moc dekuji. :-K

Tématické fráze:
pizza recept, pizza těsto z pizzerie, domácí pizza, domaci pizza testo, koření na pizzu, recepty pizza, domácí pekárna pizza, pizza z domácí pekárny, pizza domácí pekárna, pizza z pekárny, pica těsto, pizza recepty, pizza testo, těsto na pizzu z pizzerie, pizza v domácí pekárně, jak se delá pizza, těsto na pizzu z domácí pekárny, testo na pizzu susene drozdi, top recepty pizza, těsto na pizzu v domácí pekárně

Suroviny:
voda, sůl, cukr, olej olivový, mouka hladká, droždí sušené, zdobení

Přidat fotografie receptu