Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jehněčí žlázy

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie258 kJ /
62 kcal
Bílkoviny1,75 g
Tuky0,32 g
Vláknina5,46 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 14 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy11,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Žľazy umyjeme, narežeme na plátky, vložíme do misky a zalejeme mliekom. Dáme na 12 hodín do chladu. Krok 2: Potom plátky vyberieme a prepláchneme vodou. Krok 3: Na oleji speníme narezanú cibuľu, vložíme plátky žliaz, osolíme, okoreníme, podlejeme vodou a dusíme 10 minút. Krok 4: Potom vložíme na rezance narezanú papriku, na kocky nakrájanú paradajku, šampiňóny a pretlak, podľa potreby podlejeme horúcou vodou a podusíme ešte 10 minút.
Podávame s ryžou.

Zveřejněno 5. 12. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jehněčí žlázy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kOxr

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jehněčí žlázy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kOxr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Recept se mi líbí:yes:+5:yes:Je fakt,že u nás používám pouze býčí,jehněčí snad opravdu jen z domácího chovu:-)Špagetko toho vašeho řezníka ti normálně závidím:-8;-)

srettka: Ak mám jahňa, tak použijem jahňacie, sú oveľa jemnejšie a chutnejšie ako býčie. Ostatne, prečo by sa nemohli jesť práve jahňacie ?!?:-O

srettka:neboj, o akékoľvek nie...ešte sa konzumujú z prasiatok - kančekov, býkov, počula som, že aj z kohútov...;-)

býčí vercajk došel? ? ? kristova noho, už i jehněčí? kucí třeste se, tady jde o gu`le a vypadá to, že o jakékoliv:-O:-D

:yes:tož to bych si dala řéct...:yes:

Terí, chápu, že jehňata musej mít žlázy;-), já teda žádný v obchodě v nabídce neviděla. Ale vyrazím ke svému řezníkovi, který dělá nemožné ihned a zázraky do 3 dnů ;-);-):-D:-D, líbí se mi to, takže ukládám :-p:yes:

:-)tak tohle jsem ještě neochutnala a asi ani neochutnám - nevím, kde bych se k nim dostala. Ale může to být výborné:yes::yes:

Tématické fráze:
beraní žlázy, jehněčí koule, jehneci varlata, skopové žlázy, jídlo z jehněčích žláz, beraní žlázy recept, recept na jehněči koule, příprava beraních varlat, recept na beraní koule, beraní varlata recept, jehneci koule recept, jehneci varlata recept, beraní žlázy recepty, skopove koule, skopove varlata recepty, recept jehneci varlata, skopove zlazy recept, berani varlatarecept, co ze žláz z berana, recepty berani zlazy

Suroviny:
jehněčí žláza, cibule, olej, paprika, rajče, žampiony sterilované, protlak rajčatový, pepř bílý mletý, sůl, mléko

Přidat fotografie receptu