Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Přírodní řízky s hořčičnou omáčkou

Hledáte inspiraci na nedělní oběd? Vyzkoušejte tyto řízky připravované na přírodní způsob v hořčičné omáčce. Jako přílohu můžete podávat rýži nebo brambor.

Hodnocení receptu je 4,7 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

kedlubna kedlubna

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 943 kJ /
464 kcal
Bílkoviny8,55 g
Tuky30,23 g
Vláknina6,00 g
Cholesterol 51 mg
Sodík 375 mg
Sůl0,90 g
Sacharidy37,73 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso osušíme, naklepeme, osolíme, lehce opepříme a z jedné strany potřeme hořčicí, necháme chvíli odležet a potom obalíme v hladké mouce. Krok 2: Na pánvi rozehřejeme tuk a smažíme nejdříve ze strany s hořčicí, pánev přikryjeme poklicí, a až začne voda stékat z poklice do tuku, tak maso otočíme a dosmažíme už bez pokličky. Krok 3: Omáčka: Rozehřejeme lžíci másla, na ni nasypeme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli, necháme zesklovatět a až začne trochu zlátnout přidáme cukr. Krok 4: Když se cukr rozpustí a začne barvit, přidáme druhou lžíci másla a mouku. Mícháme, až má jíška zlatavou barvu, zalijeme vývarem, důkladně rozšleháme a necháme cca 15 minut převařit. Krok 5: Přidáme hořčici, krátce povaříme a dochutíme dle potřeby solí, případně trochu přisladíme.

Zveřejněno 13. 8. 2008

Poznámka autora kedlubna

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Přírodní řízky s hořčičnou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0R0v

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Přírodní řízky s hořčičnou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0R0v

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Tak jsem to dnes taky zkusila, výsledek rozpačitý. Omáčka (udělaná přesně podle návodu) taková nijaká, spíš bez chuti,mužovi nechutnala vůbec, mně nevadila, že by to bylo nedobré, to ne, ale naprosto fádní. Každému ale chutná něco jiného...

:-p:-p:-p:yes:

Bylo to moc dobré, i když koukám, že můj výsledek má jinou barvičku než na původní fotografii. Dělala jsem to vše opravdu dozlatova a výsledná chuť byla výtečná.:-K:-p

jé to mě moc těší :-)

Dnes jsem to zkoušel, je to opravdu vynikající.. Dlouho jsem hledal recept na hořčičnou omáčku aby byla taková jako dělávala moje babička,.. no a tento je lepší. Opravdu velký dík celá rodina si moc pochutnala (a je ze mě mistr kuchař :-)).

Ahoj Šárko.
Jsem moc ráda, že chutná.:-))

Tématické fráze:
hořčičná omáčka, hořčičná omáčka recept, kuřecí řízek na přírodno, kuřecí řízky na přírodno, přírodní řízek s omáčkou, kurecí na přírodno, kuřecí prsa na přírodno, přírodní kuřecí plátek s omáčkou, přírodní kuřecí řízek, kuřecí maso na přírodno, řízek na přírodno, přírodní kuřecí řízek s omáčkou, horcicova omacka, kuřeci platek na prirodno, přírodní vepřový řízek s omáčkou, kuřecí maso v hořčičné omáčce, přírodní řízek, kuře na přírodno, recept na hořčičnou omáčku, ájina kucharka

Suroviny:
řízky kuřecí, hořčice plnotučná, sůl, pepř, mouka hladká, tuk na smažení, máslo, cibule, cukr krystal, mouka hladká, vývar masový, hořčice plnotučná, sůl, pepř

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu