Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí pohlazení v zakysance

Hodnocení receptu je 4,5 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 061 kJ /
1 449 kcal
Bílkoviny39,94 g
Tuky109,20 g
Vláknina23,18 g
Cholesterol 167 mg
Sodík 800 mg
Sůl1,88 g
Sacharidy42,88 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí čtvrtky opláchneme, osušíme, zbavíme kostí a kůže (ty uchováme na kuřecí vývar) a maso nakrájíme na stejnoměrné kousky. Krok 2: Žampiony sloupneme, mají-li zdravou nožku, tak ji ponecháme, jen ji na okoralém řezu zařízneme. Krok 3: Větší žampiony přepůlíme, menší necháme vcelku. Krok 4: Cibuli a česnek očistíme, cibuli nakrájíme nadrobno a česnek prolisujeme. Krok 5: Do jednoho hrnce, nebo hlubší pánve dáme na rozehřátý tuk osmahnout do zlaté barvy kostky masa, poté je osolíme, opepříme, zalijeme bílým vínem a pod pokličkou na mírném plameni dusíme 15minut. Krok 6: V druhém hrnci na rozehřátém tuku orestujeme do sklovata cibulku, přidáme prolisovaný česnek a připravené žampiony, podlijeme pouze půldecinkou vody a také pod pokličkou na mírném plameni dusíme 15 minut. Krok 7: Podušenou žampionovou směs přidáme k masu, vmícháme obě zakysané smetany a ještě 5 minut provaříme. Krok 8: Servírujeme posypané hoblinkami parmezánu. Jako příloha se hodí různě připravené noky.

Zveřejněno 8. 12. 2011

Poznámka autorky Anna Kocikova

Tento recept jsem našla ve starém časopise pro pamětníky:-) “Sedmička pionýrů“ pod názvem Smetanové kuře a v surovinách byly uvedeny kuř. prsa. Rcp jsem si trochu upravila. Vína tam bylo uvedeno jen 50 ml a žampionů 350 g tence nakrájených. Já jsem měla zbytek, tak jsem dala všechny a ve větších kusech a závěr byl moc príma. Jen se mi při focení rozbil fotoaparát, tak výsledná fotka je mobilem a jídlo vypadá trošku nevalně, ale věřím, že čtenáři prominou:-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí pohlazení v zakysance

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qMqD

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí pohlazení v zakysance

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qMqD

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Aničko - tak tyhle směsky my také můžeme :yes::-D je to dobrota
dělám velmi podobně
AntoníneZ - také se mi to stalo - ono je potřeba tu zakysanku nedávat studenou - pak má opravdu tendenci jakoby se srazit (já odeberu část horké omáčky a do té tu zakysanku zamíchám a po rozmíchání vliji do omáčky a už se mi nikdy nesrazila)

:-)Děkuji za pochvalné komentáře i bodíky:-KJen ta hlavní fotka mě opravdu mrzí:-(Ale i přes horší kvalitu je vidět,že se hotové jídlo neskládá z tvarohu a syrovátky;-):-D
AntonínZ-zakysanku dávám i do svíčkové i jiných omáček,provařuji 10-15minut a ještě nikdy se mi nic nerozdělilo:-))Tato omáčka je bez mouky,tak těch 5minut provaření stačilo.Věřím,kdyby tento recept byl závadný,že by ho v tehdejší době"funkcionáři" vůbec nepustili do stranického tisku;-):-D:-DA já osobně přidávám do receptů pouze chutné a podařené jídla:-)

AntoninZ: Pán bůh s námi a zlé pryč.
Jak jste přišel na to, že v zakysané smetaně, se něco rozdělí na tvaroh a syrovátku:-O:-?:-D

AntoninZ::-8:-8 kam:-?:-?:-D
ale na té fotce to nevypadá, že je z toho tvaroh;-):-)

Trochu bych se bál prováření zakysanky, má sklon k rozdělení se na tvaroh a syrovátku už při 60°. Spíš se doporučuje po přidání už nevařit. No zkuste a uvidíte. Při nejhorším to půjde tam ...

Podle mé chuti:-p:yes:

to bude moooc dobré:-p;-):yes::yes::yes::-):-K

Dobrá kombinace jako vždy :-p:yes:+

Určitě dobrá bašta :-p :-O +:yes:

Tématické fráze:
zdravé kureci ctvrtky, kureci prsa v zakysance, kuřecí na zakysance, kuřecí křidélka v zakysance, kureci rizky v zakysance, kuřeci řízek v zakysance, kuřecí prsa pečená v syrovátce, kureci ctvrky v zakysane smetane, kuřecí, kuřecí v tvarohu, kureci zbytky varene, kůže kuřecí, mouka provaření

Suroviny:
kuře čtvrtky, víno bílé, žampióny, cibule, česnek, olej olivový, smetana zakysaná, parmazán, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu