Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čajové pečivo

Čajové neboli stříkané pečivo. Jedna z klasik, která má své místo mezi cukrovím. Hodí se na jakoukoliv sváteční příležitost i k nedělnímu posezení u kávy. Můžeme je slepit oblíbenou marmeládou a namočit do čokolády.

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

kucerova45 kucerova45

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie24 615 kJ /
5 883 kcal
Bílkoviny86,36 g
Tuky327,12 g
Vláknina18,00 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 805 mg
Sůl1,92 g
Sacharidy639,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Heru a cukry společně chvíli šleháme, postupně za stálého šlehání přidáme vejce a následně vmícháme mouku. Vznikne konzistencí tuhé těsto. Krok 2: Těstem naplníme cukrářský pytlík se zdobičkou a na plech vyložený pečicím papírem stříkáme malé věnečky nebo tyčinky. Krok 3: Pečeme na 170 °C do růžova. Krok 4: Vychladlé slepujeme marmeládou a z jedné strany máčíme v čokoládové polevě. U tyčinek můžeme namáčet oba konce.

TIP: Jak na čokoládovou polevu k namáčení

Zveřejněno 9. 12. 2011

Poznámka autorky kucerova45

Stříkejte malé věnečky, protože těsto se trochu rozjede. Těsto má být tuhé, takže víc neřeďte.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čajové pečivo

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pXpm

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čajové pečivo

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pXpm

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (24)

Eva Šmídová 20. 11. 2014 13:49
Janina123: Jednoduchá finta tuk nahřej v mikrovlné troubě až bude změklé vyšlehat s cukrem... poté přidat vejce van. cukr a já používám citronovou kuru poté mouku... take ji nahrívám v troube staci tak na 28°C prostě až je teplá. Poté to jde lehce my využíváme tuhle fintu v cukrárně :-)Jinak čajové pečivo je výborné peču doma už měsíc před Vánocemi at se pěkně odleží :-)

hosta To dáváme jablko mrkev : ale stejně je tvrdší nikdy tak nezměkne .
Eduard:-)

Zobrazit 3 starší odpovědi

spagetka:Ladi hera je výborná co se týče chuti;-)

Simča: proč se čílíte, dejte máslo a ne náhraŽku a je to, ať si každý dává, co chce ne? ;-);-);-)

Proč tam pořád cpete náhrašku v podobě Hery? :no: Udělám toho raději méně, ale z másla. Chutnají o moc lépe.:yes:

casino:
Přidala jsem mouku a nakonec mám taky ty věnečky, za týden je slepím a snad budou chutnat.
Děkuji z rady :-K

Elis:
V receptu stojí psáno:"Heru, vejce a cukry vyšleháme, vmícháme mouku" To je tak pro profíky:-)) kteří vědí, že se šlehá tuk s cukrem a až po částečném zpěnění se za stálého šlehání pozvolna přidávají vejce...
Možná se vám hmota při šlehání srazila, nevím. Pokud ano, tak těsto nahřejte a znovu vyšlehejte (nebo to zkuste v každém případě, tím už nic nepokazíte):-))

Tak mám v lednici těsto a nevím kde je problém, těsto mi teče, upekla jsem dva plechy a mám místo věnečků nevzhledné kola...snad pomůže vychlazení těsta...

..také se mi to těsto špatně vytlačovalo, ale možná je to moje chyba, že nejsem zvyklá a nebo jsem měla špatný sáček? Věnečky se mi tak líbily, že jsem si koupila nový od Tescomy. Není na vytlačování nějaký fígl? :-)

Elis,vydrží dlouho,třeba tři měsíce.Na tomto cukroví není co by se skazilo.;-)

Mohu se zeptat jak dlouho vydrží upečené? Recept mě láká, chtěla bych to upéct na Vánoce.

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Těsto jsem dělala na zkoušku pouze z poloviny a z másla nikoliv z Hery a věnečky se podařily na první pokus skvěle, takže maximální spokojenost. Jak jsem pak zjistila z netu, recept je klasický osvědčený na čajové pečivo.. ani mi nepřišlo, že by se těsto špatně vytlačovalo ze sáčku (koupila jsem speciální pevnější sáčky v obchodu s cukrář. potřebami) a použila jsem špičku na věnečky, také máslo do těsta jsem použila hodně změklé..chce to dělat věnečky úplně maličké, pokud je chce člověk použít jako vánoční cukroví, trošku se ještě "rozjedou"..zítra budu pokračovat s druhou polovinou.. :-)

Výborný recept, všem doporučuji! Věnečky ještě nevychladly a už jsem jich stihla 5 sezobat. Je to trošku pracné ( na vytlačování ze zdobícího pytlíku si pozvěte Zekona), ale výsledek stojí za to. :-)):-p

Ahááá , takže normálně zdobícím sáčkem na zdobení dortů krémem i ta velikost ano? :-)

Ono to vypadá, že je jsou stříkané širokým nástavcem,ale ve skutečnosti je to běžná velikost a při pečení se trochu roztečou.;-)

Tématické fráze:
čajové pečivo, čajové pečivo recept, recept na cajove pecivo, čajové pečivo recepty, vánoční čajové pečivo, recepty cajove pecivo, recepty na čajové pečivo, recept cajove pecivo, vánoční čajové pečivo recept, čajové pečivo - recept, domácí čajové pečivo, čajové cukroví, vánoční pečivo recepty, recept na dobré čajové pečivo, čajové věnečky, čajovepečivo, čajové pečivo-recepty, čajové těsto, pecivo k caji, vytlačovací pistole na cukroví

Suroviny:
tuk hera, vejce, cukr moučkový, cukr vanilkový, mouka hladká, jahodová marmeláda, poleva čokoládová

Přidat fotografie receptu