Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Orientální vepřové koleno

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Radulinka6 Radulinka6

Náročný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 150 min

150 min (150 min příprava)

Suroviny

Porce: 4-5

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 125 kJ /
269 kcal
Bílkoviny12,97 g
Tuky1,10 g
Vláknina9,81 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4,48 g
Sůl10,50 g
Sacharidy27,94 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Koleno si vykostíme a necháme na něm kůži (je důležitá pro tento pokrm) nakrájíme na 5 cm kostky. Krok 2: Kůži můžeme jemně nařezat, aby se sosík dostal víc do masa. Kostky si naskládáme vedle sebe, kůží dolů do většího kastrolu, pokapeme sojovkou, podlejeme vodou, přidáme skořici, nalámanou na menší kousky, posypeme zázvorem a přidáme hvězdičku badyánu. Krok 3: Teď postavíme kastrol na oheň, ještě špetku posolíme a počkáme, až voda podmasem začne vařit, přiklopíme pokličkou, stáhneme plamen na minimum a začneme dusit 45 minut (hlídáme, aby se nám voda uplně nevydusila a maso se nepřipálilo). Krok 4: Pak maso kousek po kousku obrátíme kůží nahoru. Krok 5: Ve víně si rozpustíme 1 lžičku cukru a podlejeme pod maso a dusíme za občasného obracení masa, asi 20 minut (zase hlídáme, aby se nám nepřipálilo. Ve finále by nám pod masem měl vzniknout jen sosík. Krok 6: Příprava zeleniny: Mezitím si připravíme zeleninu, kterou použijeme jako přílohu k masu s rýží. Připravíme si pánev wok nalejeme olej a důležité je, že ho musíme nechat hodně rozpálit, přidáme na plátky nakrájený česnek se zázvorem a pár vteřin orestujeme vhodíme na hodně malé kousky brokolici a rychle mícháme, za 2 minuty dáme kapustu (mrkev) a za 1 minutu pórek a 1 minutu vše společně restujeme. Krok 7: Těsně před podáváním podlejeme kapalnou zálivkou, aby se udělala pára a i chuť. Necháme přejít varem a trochu odpaříme. Ochutnáme, zda je zeleninka uvařená, křupavá, jak si přejeme, přisolíme nebo přikořeníme a podáváme s masem a rýží.

Zveřejněno 11. 12. 2011

Poznámka autora Radulinka6

Je to sice dost zdouhavé vaření, ale stojí za to ho vyzkoušet. Čerpala jsem z Dadalovi kuchařky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Orientální vepřové koleno

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZmB8

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Orientální vepřové koleno

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZmB8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Velice lákavý pokrm.Koleno máme rádi,tak posílám bod a ukládám.:yes:

Mně se recept taky líbí:-p:yes:

:yes:

Koleno můžu jakkoliv, tohle orientální ukládám a vyzkouším :-p

Tématické fráze:
sosik k veprovemu masu, vepřové koleno na víně, vepřové koleno s ryží, veprové koleno, koleno se zazvorem, recept rýže s brokolicí a zázvorem, vepřové koleno recepty, koleno s rýží, jak nařezat maso na roládu, recept na vepřové koleno z rýži, vepřové koleno na zázvoru, orientální kuchařka recepty, vepřové koleno na vine, pečené koleno s rýží, vepřové maso, veprove koleno na kosticky, pečené koleno se sojovkou, orientalni masa, orientalni veprovy platek, sosík k masu vepřovemu

Suroviny:
koleno vepřové, omáčka sojová, voda, skořice celá, zázvor, badyán, cukr, sherry, olej, česnek, zázvor, brokolice, kapusta, pórek, omáčka sojová, víno rýžové, voda

Přidat fotografie receptu