Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí oháňka s česnekovým přelivem

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 060 kJ /
1 209 kcal
Bílkoviny16,34 g
Tuky99,98 g
Vláknina15,61 g
Cholesterol 277 mg
Sodík 419 mg
Sůl1,11 g
Sacharidy58,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Oháňky nasekáme po obratlích na jednotlivé kusy a vložíme do hrnce s větším množstvím studené vody. Přidáme celou paličku česneku, rozkrojenou napůl, cibuli se slupkou, rozkrojenou na čtvrtiny, bobkový list, nové koření, sůl a bujónovou kostku (kdo nechce, samozřejmě ji nepoužije). Uvedeme k varu, snížíme na minimální teplotu a necháme mírně probublávat asi 3 hodiny. Krok 2: Poté scedíme a maso zprudka opečeme v kastrole, v němž jsme rozpálili máslo a lžíci oleje. Podlijeme přiměřeným množstvím vývaru, přidáme zbylý česnek, utřený se solí a dusíme pod pokličkou doměkka. Podle potřeby doléváme vývar. Krok 3: Měkké maso vyjmeme a udržuje teplé. Výpek vydusíme na tuk, zasypeme moukou a prosmahneme. Přilijeme vývar a necháme mírně probublávat 15 minut. Poté přilijeme smetanu a ještě dalších 15 minut prováříme.
Vzniklou omáčkou poléváme přílohu, zvolenou dle vlastní chuti.

Zveřejněno 17. 12. 2011

Poznámka autorky Eliza

Po realizaci zbyde poměrně velké množství báječně silného česnekovo-hovězího vývaru, který zahřeje organismus a například zmírní příznaky chřipky (dnešní vlastní zkušenost...).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí oháňka s česnekovým přelivem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o64L

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí oháňka s česnekovým přelivem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o64L

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (10)

Pouze pro gurmány:-p:-p:-p. Kdo neochutnal, neuvěří:-p. :-!:-)):yes::yes::-K +7

Co dodat - oháňka je super;-);-);-):-K

Tohle nemá chybičku :yes:

No comment, teda bez komentáře :-D:-D:-D;-):-p:-p:yes::yes:

Děkuji Vám všem.:-K

Nádhera, moc chutný receptík i fotka:-p:yes:

Elizo. Tohle zase sedlo. Já se úplně vznáším a už dcerka musí sehnat oháňku. Já to snad nevydržím. Ty máš +bodík3.

krása...:yes:

:yes:vývar z oháňky vařím často,díky za inspiraci na využití další:-K

Věděla jsem už podle názvu, že to bude Tvůj recept ;-)

Tématické fráze:
hovězí oháňka recept, hovězí oháňka, co je hovězí oháňka, hovězí ohánka recepty, ohánka, co je oháňka, recepty z hovězí ohánky, hovezi ohanka co to je, maso s česnekovým přelivem, česnekovo špenátový přeliv top recepty, hovězí oháňka využití, co je to oháňka, oháňka co to je, oháňka co to je?, co je to hovězí oháňka, recept hovězí oháňka, videorecept hovězí ohanka, preliv na hovězího masa, ohánka recepty, vyvar z hovezi ohanky

Suroviny:
oháňka hovězí, česnek, smetana ke šlehání, cibule, bobkový list, koření nové koření, máslo, olej, mouka hladká, bujón

Přidat fotografie receptu