Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čokoládky na sušence

Máte chuť na sladké cukroví s čokoládou? Tyto výborné sušenky z lineckého těsta si určitě oblíbíte. Po upečení je namočíte do čokolády v silikonové formičce, necháte ztuhnout a sušenky jsou hotové.

Hodnocení receptu je 5,0 (41×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jahoda jahoda

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez doby tuhnutí

55 min (40 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez doby tuhnutí)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 052 kJ /
3 836 kcal
Bílkoviny30,37 g
Tuky182,72 g
Vláknina6,48 g
Cholesterol 750 mg
Sodík 127 mg
Sůl0,59 g
Sacharidy514,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zpracujeme všechny suroviny a těsto dáme do chladna uležet, nejlépe do druhého dne. Krok 2: Ztuhlé těsto necháme před zpracováním povolit – bude dost tuhé. Z těsta vyválíme a vykrajujeme malá kolečka nebo děláme přímo kuličky a vyplníme asi do poloviny formiček. Krok 3: Troubu včas rozpálíme na 180 °C. Krok 4: Pečeme dorůžova. Po vychladnutí vyklopíme z formiček. Krok 5: Čokoládu s tukem dáme do kastrolku a rozpustíme ponořením kastrolku do horké vody. Krok 6: Silikonové formičky řádně umyjeme, osušíme a asi do poloviny naplníme rozpuštěnou čokoládou s tukem. Krok 7: Necháme ji lehce ztuhnout a potom s citem vložíme do každé jednu sušenku vzorem nahoru. Příliš netlačíme, stačí jen položit. Sušenky vkládáme do lehce ztuhlé čokolády, protože položením do horké by sušenka až příliš klesla. Krok 8: Necháme ztuhnout a vyklopíme.

Zveřejněno 17. 12. 2011

Poznámka autorky jahoda

Zdroj: Knihovnička receptů

Na linecké jsem zkusila recept http://www.toprecepty.cz/recept/6366-jemnoucke. Lze použít i jakýkoliv jiný recept na linecké.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čokoládky na sušence

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/A9kj

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čokoládky na sušence

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/A9kj

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (50)

VendyV: Maslo.

Jaký tuk?

Jahůdko, nakonec těsto dopadlo po přidání trochy škrobu dobře, nějak mi to tenkrát v tom stresu nemyslelo. Mohlo mě jako celkem zkušenou pekařku napadnout, že to je třeba zahustit. Horší bylo estetické zpracování, moc jsem naplnila formičky a lezlo to nahoru. Jeden plech jsem komplet spálila :-8 Takže jsem to, co zbylo, pak okrájela, čokoláda vyšla dobře, ale tak pěkné jako Tvoje nebyly, ani nemohly. Fotku nemám, dcera zapomněla vyfotit. Ale určitě to nebyl poslední pokus, rozhodně je to efektní a chutné pečivo :yes:

Tohle mi uteklo a je to kouzelné.Super.:yes::yes:

jahoda: Dám vědět, díky za ochotu a rady :-K:-K

zizala: Snad se to zlepší, ale mrkni na odkaz toho těsta u receptu, všichni si to pochvalovali, tak nevím, čím to je:-O;-)
Ale ta čokoláda to zakryje:-), jen opatrně potom sušenku zatlač na čokoládu, aby se chytla - spojila s ní. Ale ne moc tlačit, jinak by ji čokoláda schovala. Proto píši, nechat čokoládu trochu vychládnout, aby mírně ztuhla.
To bude dobrý, uvidíš:-K

jahoda: možná jsem měla plnější lžíce té zakysanky :-8 Udělala jsem jen jeden plech a když jsem viděla výsledek:-(, uklidila jsem zbytek těsta zpátky do ledničky. Možná tam je i hodně toho prášku do pečiva, já do lineckého prášek nedávám nebo jen na špičku nože. Dnes na to nebudu mít čas, ale zítra zkusím přidat mouku nebo škrob a dokončím to. Čokoládu budu dělat až v pátek.

zizala:
Žížalko, to je mi líto, těsto na linecké jsem dělala poprvé podle přiloženého odkazu, protože jsem jej chtěla vyzkoušet a potřebovala jsem mít sušenky hned křehké a to tedy křehoučké bylo krásně.
Možná jsi měla tuhost těsta korigovat přidáním některé suroviny (máslo, nebo zakysanka..)- těžko teď už radit, že:-)
Ale nevím, jak jsi dílo dokončila s tou čokoládou, ta je tam nejdůležitější! a případné nedostatky schová. (Moje sušenky samy o sobě také nebyly žádná sláva)
Napiš, jak to všechno nakonec dopadlo;-), díky

Jahůdko, nevím, co jsem zvorala, ale sušenky mám po vyklopení takové hrubé a pórovité, rozhodně nejsou hladké a jemné jako Tvoje :-8:-8 Hrozně se mi to těsto matlalo, když jsem ho mačkala do formiček. Jako tuk jsem použila máslo.

:yes:dokonalé:-K

I bez komentáře je hoden+32bodík:-)Moc krásné:-K:yes:

:yes:Bezvadné:yes::yes:+

Terkas: jsou současně jak do trouby, tak i do mražáku (-40st. až + 230st.) - tak to je napsáno na obalu...;-)

moc díky, asi si je taky koupím, vypadá to moc hezky s tím těstem:yes:

nestane se něco s tim silikonem v troubě??:-?:-?:-?

dělala jsem pro sestru Dášu k svátku bonbonieru z Rafaela a Ferera ,ale čokoládky mi vyrazily dech prostě krása hned si koupím silikonové formičky.Super nápad posílám bodík:yes::-O:-O:-p

Jahodo nádhera:-O:-*:yes:

Ty jsou nádherný :-K

:-O krásné:-p:yes:+26

Je to nádhera, bodík jsem už v tomto případě dala;-):yes::-K

Ještě jeden dotaz, ty formy jsou od Tescomy:-? Promiň nepřečetla jsem kometáře, a odpověď už našla

Tak to je bomba, čokoládu dělám každý rok, ale na sušenku by mě to nenapadlo dát, dávab bodk 1+:-K

úžasné...:yes:

:-O:-O Takovou bonbošku bych chtěla dostat:yes::yes::-K

parádní čokoládka:-*myslím,že by se hodila i jako orginální bonboniéra k narozeninám:-K:yes:

:yes::yes::yes::yes::yes::-K

to je opravdová krása:-K:-):yes::yes::yes:

marunda: maru, v každých domácích potřebách. Je to toho teď plno. Jsou jak na led, tak na čokoládu, nebo i na pečení (vše v jednom) ...;-)

marunda:kde jsi sehnala ty formy?

krása. Tak pěkný formičky.:yes:

Jsem ráda, že se recept líbí.
Eliza: co jsou děti vyšší než rodiče, peču dá se říci z nutnosti max. 4-5 druhů a každý rok vše nové neznámé:-8. U nás jsou vánoce co se týče "zobání sladkého" 10 dní před Štědrým dnem, potom už není zájem. Takže z dnešních čokoládek zůstala slabá polovina:-D
A k receptu - co bychom dnes my ženy pekly a vymýšlely bez těch stále nových a lepších technologií - např. silikonu. Když si vzpomenu, jak se dávaly plechové formičky na mráz, aby čokoláda co nejvíce ztuhla a potom 1/2 hodiny se s formičkami mlátilo a pochválena byla ta, která šla dobrovolně:-D:-D;-)

Opravdu originální:yes:

hyyyyyyyyyy:-O jahoda, tvoje recepty zboznujem :yes::yes::yes::yes:

Já na to sladké předvánoční šílenství většinou nereflektuji (nepeču, chceme si držet tajli), ale tohle je krása veliká a úplně nerozpoznatelná od profesionálního výrobku - posílám bod za obrázky a prezentaci.:-K:yes:

Moc krásná cukrovíčka,ukládám a udělám.:-K

Jůůůůůů paráda ,no na co holky ještě nepřídete:-D:-)):-D:-)):yes::yes:

:yes::yes::yes:

To je super napad,vazne. Skoda ze nemam formicky,posilam bodika

Opravdu to vypadá krásně, až nebudu vědět co k svátku, udělám tohle a zabalím:))):yes::yes:;-)

Úžasnej nápad :-O:yes::yes:

Jahoda, veľmi pekné:yes::yes::yes::yes:

to je ale nápad:yes:+1

To je pro trpělivé, my netrpěliví to nikdy nesvedeme ! :-D;-:yes:

:yes: nádhera!

:-O bomba nápad!:yes:

Tématické fráze:
čokoládky recept, cim zahustit čokoládu, domácí čokoláda do formiček, malé čokoládky, jak zahustit čokoladu, čokoládky do formiček, čokoláda do silikonových formiček recept, jak vyklopit čokoládu z formiček, čokoládky, cim zahustit čokoláda, čokoládka, recept na čokoládky, sušenky recept, susenky do formicek, silikonové formičky na čokoládu, rychlá domaci cokoláda do formicek, čokolada z ivy, malé čokoládky s obrázky, čím zahustit domácí čokoládu, ztuhlé čokoládky

Suroviny:
solamyl, pudink vanilkový, mouka hladká, máslo, cukr moučkový, kypřící prášek, žloutek, smetana zakysaná, čokoláda, tuk 100%

Přidat fotografie receptu