Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí vaječný koňak

Hodnocení receptu je 4,9 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

padushka padushka

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min + doba chlazení

15 min (15 min příprava, + doba chlazení)

Vaječný koňak se tradičně připravuje v období Vánoc, ale proč si ho nedopřát kdykoliv během roku? Recept je velmi jednoduchý, základem je pár poctivých surovin. Snadno tak vyrobíte lahodný jedlý dárek pro své blízké.

Suroviny pro 2 litry

2litry

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 476 kJ /
4 416 kcal
Bílkoviny88,99 g
Tuky114,12 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 1,94 g
Sodík 895 mg
Sůl1,07 g
Sacharidy451,96 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny žloutky třeme s cukrem do pěny. Krok 2: Poté přidáme ostatní suroviny a řádně promixujeme. Krok 3: Přes sítko v trychtýři slijeme do lahví. Krok 4: Hotový vaječný koňak dáme vychladit do ledničky.

TIP: Rady a tipy pro přípravu nejlepšího vaječného koňaku

Zveřejněno 19. 12. 2011

Poznámka autorky padushka

Tento "vaječňák" mě naučila maminka a dělám si ho i přes rok. Nikdy se u nás dlouho neohřeje :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí vaječný koňak

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6z1N

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí vaječný koňak

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6z1N

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Jednoduchá příprava, podařil se na poprvé a je vynikající. Půl litru rumu ideální chuť. :-)
Krásné vánoční svátky a šťastný Nový rok 2022 :-K

jo super jednoduchý a dobrý :yes:

:-) SUPER RECEPTÍK, DĚLALA JSEM TÝDEN PŘED VÁNOCI, LITŘÍK JSEM POSLALA MAMCE A TEN NÁŠ SE DOPÍJEL NA ŠTĚDRÝ DEN. JE VÝBORNÝ, AKORÁT JSEM MÍSTO RUMU POUŽILA CHE-GUEVARU A TO BYLO NĚCO :-p. JEMNÝ A CHLAZENÝ - NENÍ TAK ŠTIPLAVÝ JAKO Z RUMU. PRAVDA, LETOS JSEM SE BÁLA POUŽÍT RUM - AČ V OBCHODECH, MOC TOMU NEVĚŘÍME :-(

KRÁSNÝ NOVÝ ROK 2013 PŘEJEME :-K

Dík Merylas, to je co jsem potřeboval.:-K

AntoninZ:http://www.tatramleko.cz/vyrobky-zahustena-mleka-p...
http://www.tatramleko.cz/vyrobky-zahustena-mleka-p...
Pak jsou ještě v krabičkách, taky s různým množstvím tuku.
http://www.tatramleko.cz/vyrobky-zahustena-mleka-k...
Já myslím, že když použiješ stejné váhové množství, tak nic nezkazíš. A nebuď pesimista:-D;-)

AntoninZ: Tak si ještě klikni i na daný výrobek,ju.;-) A budeš tam mít i gramáž.

Merylas, dík, ale má to problém, zas tam není psáno kolik gramů/ml/či co já vím čeho je uvnitř. Plechovka - kontejner je na obrázku stejně velká jako všechno ostatní.
No co, zkusím to jedna ku jedné, nějak to dopadne. Blbě, jako vždycky.:-)

AntoninZ: Mrkni se tady;-)
http://www.tatramleko.cz/

Haló tady jeden zahraniční dotaz, jak je velká Tatra? Pamatuju že je menší než slazené mléko ale nevím jak. Kdo mi poradí? Vaječňák v obchodě není.

Já mám taky trochu jiný recept, co žloutek (10), to lžíce cukru,1 slazené mléko a 1/2 l rumu. Ze začátku je hodně řídký, ale každý den houstne a houstne... než se všechen vypije :-8 v době Vánoc u nás taky rychle mizí a je to příjemné pitíčko nebo zpestření do kávičky :-p za mě bodík letí :yes:

u nás se taky dlouho neohřeje,hlavně teď v období vánoc,jen mám malinko jiný rcpt a ještě odebírám pěnu...:yes:+1:yes:;-)

Tématické fráze:
vaječný koňak z kondenzovaného mléka, vaječny konak bez vajec, vaječný koňak recept, vařený vaječný konak, domácí vaječnák, recept vajecny konak, vaječný konak vařeny, domácí vaječný, recept na vaječný konak, vaječní konak, domácí vaječný likér, levný vaječný koňak, vaječný koňak, vaječný koňak z mléka, recept na vařený vaječný koňak, domácí vaječný likér recept, recepty vajecny konak, recept na vaječný konak bez vajec, domací vaječnej konak, vaječný konak bez vaření

Suroviny:
žloutek, cukr vanilkový, mléko kondenzované, mléko kondenzované neslazené, rum

Přidat fotografie receptu