Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kokosovo - medový žerbó

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Mary007 Mary007

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny pro 12

12

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie23 602 kJ /
5 641 kcal
Bílkoviny92,32 g
Tuky249,62 g
Vláknina26,50 g
Cholesterol 548 mg
Sodík 736 mg
Sůl1,77 g
Sacharidy743,03 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vajcia, cukor, med a margarín 5 minút nad parou varíme. Krok 2: Múku a sódu bikarbónu zmiešame a pridáme horúcu medovú zmes. Vypracujeme cesto a rozdelíme na tri časti. Krok 3: Rozvaľkáme a dáme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme každý zvášť na 180°C 5-10 minút (aby bol svetlo hnedý). Krok 4: Na plnku: Z mlieka a múky s vanilkovým cukrom varíme hustú kašu. Do ešte horúcej kaše vmiešame strúhaný kokos. Necháme vychladnúť. Krok 5: Cukor a margarín spolu dobre vyšľaháme do penista a vmiešame vychladnutú kašu. Krok 6: Spodné cesto potrieme s marhuľovým džemom, dáme druhé cesto, ktoré potrieme kokosovým krémom. Uložíme tretie cesto a polejeme čokoládovou polevou.

Zveřejněno 26. 12. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kokosovo - medový žerbó

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mM3R

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kokosovo - medový žerbó

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mM3R

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Jani, název moučníku je odvozen od jména prapůvodního autora...
Gerbeaud - žerbó - já si myslím, že to je stejné jako když my píšeme "polívka ála Laďa" :-8...alespoň já si to tak vysvětluju..:-8

Jana Remkova: Janka, pokiaľ myslíš na rod podstatných mien, tak rody v češtine a slovenčine sa nemusia zhodovať ;-)

Žerbó je názov zákusku, takto sa u nás rezy volajú. Ide o rezy, kde sa urobia 3 pláty cesta ( múka, maslo, vajce, cukor a v troche mlieka rozmiešané droždie sa vymiesia, ale cesto sa nenecháva kysnúť a vyvaľká hneď sa na tenučké pláty ).
Na plech sa uloží 1, plát, potrie lekvárom, posype husto mletými orechami a cukrom, prikryje druhým plátom, opäť potrie lekvárom a posype cukrom a orechami a zakryje 3. plátom. Po upečení sa poleje čokoládovou polevou.
Žebró rezy dostať u nás v každej cukrárni, je to akási "základná výbava" :-D
Tento recept je pozmenený, žerbó by som ho nenazvala, aj keď má spoločné so žerbó to striedanie.
Ale určite je chutný, podľa ingrediencií to jasne vidieť ;-):yes::yes:
Žerbó rezy tu na topkách sú, len poleva má byť čokoládová bez zdobenia :
http://www.toprecepty.cz/recept/3763-zerbo-rezy/
Sú tu ešte jedny žerbó rezy :
http://www.toprecepty.cz/recept/8949-skladanka/
Takto sa predávajú v cukrárňach ;-)

eva hubova:máš pravdu, ale může to pocházet taky od toho autora, ne? Asi je víc variant jako u všech jiných receptů, co myslíš?
Ale líbí se mi to, to ano

spagetka:ty řezy na top.sk jsou kynuté s droždím, tady ty od Mary jsou podle postupu něco jako medovník nebo medové řezy s kokosovou nádivkou...

Chtělo by to fotku, jinak mi to připadá zajímavé. Připadá mi to jako skládané řezy.
Jinak jsem vysvětlení názvu zkopírovala ze slovenských topek - "Autorom je Emil Gerbeaud. Tento slávny cukrár prišiel do Budapešti v r. 1884 na pozvanie Henricha Kuglera. Stal sa jeho spoločníkom a čoskoro prevzal celú firmu. Pochodil aj Nemecko a Anglicko. Jeho cukráreň navštevovala vtedajšia elita - králi, kniežatá, bohatí priemyselníci a magnáti. On sám sa dostal vysoko v spoločenskom rebríčku, bol uznávaným svetoznámym cukrárom. Prejavil svoj odborný talent a zaviedol viac ako 100 nových druhov tovarov a svoje výrobky aj exportoval. Pán Gerbeaud /čítaj "žerbo"/ je autorom višní v koňaku aj čokoládových dražé a iných preslávených zákuskov. Zerbo rezy v Madarsku zľudoveli. Podnes ich predávajú v cukrárňach a pripravujú sa v každej domácnosti."

Jana Remkova: no, třeba je to "ten" žerbó;-):-)

Nevím co je to žerbó!Těsto je vlastně perníkové bez koření ale nejzajímavější je krém s tím kokosem.Moje mamka dělá něco podobného bez kokosu a plní to ananasem,samozřejmě piškotové těsto.Určitě to vyzkouším.Máte na svých webových stránkách spoustu zajímavých receptů akorát si moc nepočtu,maďarsky umím jen nadávat (z vojny).:yes::-))

"medový žerbó" a to někdo schválil?:-O

Tématické fráze:
řezy s kokosovou nádivkou, kokosovy medovy rez, žerbo rezy kokosove, zákusek žerbo, gerbeaud řezy, nejzajímavější recepty na zákusky, medový punčový řez, žebró maďarský recept, žerbo rezy, žerbo, maďarské žerbo řezy, rezy žerbo, maďarské řezy žerbo, žebro maďarský, žerbó rezy cukráreň, maďarský koláč žerbo, recept na maďarské zerbo, žerbo zákusek recept, maďarsky medový rez, kokosové řezy žerbo

Suroviny:
vejce, cukr, margarín, med, mouka, soda jedlá, cukr moučkový, margarín, mléko, mouka, cukr vanilkový, kokos strouhaný, džem meruňkový, poleva čokoládová

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu