Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brašovská drobná vepřová pečeně

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

30 min (30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 262 kJ /
1 497 kcal
Bílkoviny220,23 g
Tuky33,47 g
Vláknina14,80 g
Cholesterol 400 mg
Sodík 556 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy72,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřové maso nakrájíme na nudličky nebo i na kostičky. Do nakrájeného masa ručně zapracujeme celé množství – tedy obsah sáčku kořenící směsi na Brašovskou pečeni a necháme nejlépe do druhého dne odležet v chladu. Krok 2: 6 velkých brambor očistíme a pokud možno co nejpečlivěji nakrájíme na hranolky a následně na kostičky. Bramborové kostičky smícháme se lžící slunečnicového oleje, solí a mletým kmínem. Krok 3: V pánvi - nejlépe Wok - si rozpálíme trochu slunečnicového oleje a vložíme maso. Opékáme cca 10 minut při velmi silném plameni za stálého promíchávání. Krok 4: Jakmile je maso hotové a krásně opečené tak do něj přidáme najemno nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájenou čerstvou kapii. Necháme ještě chvilku společně s hotovým masem promíchat a přendáme do nádoby, kde budeme maso udržovat teplé. Krok 5: Do pánve Wok, která byla použita na opečení masa, vložíme na kostičky nakrájené syrové, ale již ochucené brambory a za stálého prohazování opékáme do zlatavé barvy a hlavně do měkka. Před dokončením zlehka poprášíme mletou paprikou. Krok 6: Jakmile jsou brambory hotové, přendáme ještě teplé kousky masa k bramborám a jen opatrně promícháme a ihned podáváme.

Zveřejněno 27. 12. 2011

Poznámka autora Colombo65

Přátelé, až pojedete "máchat" vařením unavené tělo do termálních lázní u našich jižních sousedů, tak koukejte po regálech - od této značky je to samá dobrota - i pro odpůrce kořenících směsí :)

I když Brašov je v Rumunsku, tak v Maďarsku je to velmi oblíbené jídlo.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brašovská drobná vepřová pečeně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pX3Q

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brašovská drobná vepřová pečeně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pX3Q

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

magdalenka:
Děkuji za uvedení složení, já to vyhodil a doplnil bych později po dalším nákupu v Hungary;-);-);-):-K

Vypadá šťavnatě a chutně:-p:yes:.

Mám pred sebou sáčok spomínanej koreniacej zmesi, totožnú ako je na autorovej fotke, podľa obalu obsahuje: jodizovaná soľ, cesnak, fialová cibuľa, čierne korenie, majoránka, soľ s príchuťou dymu a dymová aróma.
Na obale je aj ďalšia verzia prípravy tohoto jedla.;-)

Podle fota pěkná bašta:yes::yes::yes:

Nádherné foto a určitě moc dobrý recept:yes::yes:

Brassói aprópecsenye :yes: - klasika maďarskej rešaturácie - má kopec obmien a receptov. Pôvodne sa všade pridával cesnak (a často bez cibule ale so slaninou)a majoránka, mletá červená paprika, zrejme aj v recepte uvedená koreniaca zmes ich obsahuje.

rebeka:
..... b) je správně;-);-);-)

Koubkova:
Netuším;-)

:yes:no drobná asi podle velikosti kousků masa..:-S..ale určitě výborná..Taky mně zajímá,kde lze u nás tuto směs dostat?

;-):-D:-D:-p:yes:

Dá se to koření něčím nahradit:-?

rebeka: a víš, že tomu názvu jsem se taky divila, ale možná to má být "dobrá" a mě se dobrá zdá:-p
Tak Otíku, dávám ráda 2.boda:yes:

vážně jsi chtěl napsat "drobná":-O:-? jakože se drobí nebo že je to pokrájené na malé kousky:-?;-)
jinak to vypadá velmi, velmi jedle;-):-p:yes::yes:

Tématické fráze:
vepřová pečeně, vepřová pečeně na kámen recept, vepřová pečeně na kámen, recepty z vepřové pečeně, vepřová pečeně na kámen recepty, vepřová pecene recepty, vepřová peceně recept, nalozena veprova pecene, vepřové peceně, naložení vepřové pečeně, vepřová pečeně na pánvi, co uvařit z vepřové pečeně, peceně, veprove na kamen, brašovské maso, vepřové po rumunsku, maďarská vepřová pečeně, recept na vepřovou pečeni, vepřová pečeně recepty pro začátečníky, brašovské koření

Suroviny:
maso vepřové, koření na vepřové maso, cibule, brambory, kapie, sůl, olej, kmín mletý, paprika sušená sladká

Přidat fotografie receptu