Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jahodová marmeláda s karamelem a vanilkou

Jahodová marmeláda je skvělá díky své sladké chuti, nádherné červené barvě a příjemné vůni jahod. Když do ní ještě přidáte karamel a ovoníte ji vanilkovým cukrem, bude neodolatelně dobrá.

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Hella Hella

Snadný

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie19 538 kJ /
4 670 kcal
Bílkoviny14,00 g
Tuky6,00 g
Vláknina40,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 20 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy1 120,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jahody očistíme a omyjeme, můžeme rozmačkat, (ale nemusíme). Krok 2: Přidáme Gelfix, 600 g cukru, vanilkový cukr, citronovou šťávu a dobře promícháme. Krok 3: Mezitím necháme 400 g cukru rozpustit na karamel. Dáváme pozor, aby se nezačal připalovat. Krok 4: Potom na karamel vylejeme jahodovou hmotu a za stálého míchání přivedeme k varu a necháme 3 minuty prudce vařit. Krok 5: Pak nalejeme do skleniček a obrátíme asi na 10 minut dnem vzhůru.

TIP: Oblíbené recepty na jahodový džem

Zveřejněno 15. 8. 2008

Poznámka autorky Hella

Z tohoto množství je asi 10 skleniček po 250 g.

Pokud není karamel vaše parketa, zkuste do zavařeniny dle vašeho vlastního receptu přidat alespoň vanilkový cukr. Budete mile překvapeni.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodová marmeláda s karamelem a vanilkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L9Jw

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodová marmeláda s karamelem a vanilkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L9Jw

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Tak dnes jsme ochutnali na palačinky! Luxusni zalezitost, je vyborna <3 dekuji za recept

Voní nadherne, uz se chladi :-K

Katka: to je přímo název :-)

Katka:Katko, Gelfix koupíš v potravinách, je to želírovací přípravek do džemů a marmelád.

jak mam udelat ten Gelfix 2.1...co to znamena?

Hello, marmeládu jsem včera uvařila a je výborná!:-p Byla to má první marmeláda a první karamel, takže mě trošku vyděsilo, když karamel po zalití jahodovou směsí ztuhl na hrudky.:-O Ale varem se zas rozpustil a já se mohla v klidu dmout pýchou nad hotovou ňaminkou.:-))Recept ukládám, posílám zaslouženého bodíka :yes: a přidávám fotečku.:-8

:-K:yes::-*

Dnes sa na ňu chystám,budem robiť jahody s višňami a som zvedavá na tú vanilku:-)):yes:

Bože, ať už je lééétooo!!!:yes::-!

Marmeláda je výborná :-p, jen jsem musela vyhánět vosy z kuchyně a pak i děti :-))

Když byla sezona jahod, tak jich bylo tak málo, že jsem je letos nezavařovala a tak jsem na tenhle recept vzpomněla až teď. Ale právě pro ty, kteří mají jahody v mrazáku je ideální.

Hello, docela jsi mě navnadila, musí být výborná, je to zase něco jiného. Mám ještě v mrazáku protlak z jahod, kterej jsem tam lupla, když jsem nestíhala zavařovat. Tak mě to láká k vyzkoušení :-)

Tématické fráze:
jahodová marmeláda, jahodová marmeláda recept, výborná jahodová marmeláda, jahodová zavařenina, recept jahodová marmeláda, nejlepší jahodová marmeláda, jahodový džem s vanilkou, recept na jahodovou marmeládu, gelfix 2.1, jahodová marmeláda gelfix, marmeláda jahodová, nejlepší jahodová marmeláda recept, recepty na jahodovou marmeládu, nejlepší višňová marmeláda, jahody marmeláda, jahodová marmeláda skaramelem mátou, nejlepší recept na jahodovou marmeládu, gelfix jahodová marmeláda, jahodová marm, džem s karamelem

Suroviny:
jahody, gelfix 2:1, cukr písek, šťáva citronová, cukr vanilkový

Přidat fotografie receptu