Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jemná bublanina s ovocem (podle váhy vajec)

Hodnocení receptu je 4,4 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 221 kJ /
2 443 kcal
Bílkoviny98,98 g
Tuky221,91 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 2,89 g
Sodík 1,14 g
Sůl2,44 g
Sacharidy12,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Celá vejce ušleháme s cukrem, pak přidáme mouku s práškem do pečiva, olej, smetanu a nalijeme na plech, nebo pekáček, pokrytý pečícím papírem. Krok 2: Ovoce necháme okapat a prosypeme ho skořicovým cukrem a pak jej poklademe do těsta. Krok 3: Pečeme do zlatova a pak posypeme moučkovým cukrem. Hodí se ke kávě, k čaji.

Zveřejněno 28. 12. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jemná bublanina s ovocem (podle váhy vajec)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WjGE

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jemná bublanina s ovocem (podle váhy vajec)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WjGE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Takhle pekly naše babičky. Kolik váží vejce, tolik mouky .... :yes:+

spagetka: Tak to jsem ráda,že jsi udělala to,co píšeš jako dia úpravu, špaldovou mouku mám doma, prášek na pečení také,jen to ovoce nemám, ale hlavně,že se bublanina zachránila a je podle fotek moc bezvadná, že Hera zabrala a s chrupkama musí být prima a hezky šťavnatá. Díky za fotky:-K:-K

:yes::yes:bublaniny já moc ráda :yes::yes::yes:

Dnes jsem dělala bublaninu dle tebe, jen jsem ji musela malinko upravit, aby byla i pro diabetika - místo polohrubé mouky jsem dala špaldovku, pak 30 g diacukru na pečení, jen skořici. Zbytek jak uvádíš,a dala jsem prášek na pečení, ne sodu. Ovšem zapomněla jsem dát olej, naštěstí jsem si to včas uvědomila a fofrem jsem na povrch nakrájela kus Hery. Jo dělala jsem s čerstvými chrupkami. Vzhledem k tomu, že 3/4 pekáče je už pryč, evidentně chutná, je velmi šťavnatá a vláčná :-p;-):-D
Přidávám foto, jestli nevadí ;-);-):yes:

Se zakysankou prima klasika:-K;-):yes:+

Jana Remkova: no aby ne,však jsi dobrá, pořád do říkám;-):-K

varilamyskakasicku: tak mám koukám dobrou paměť!;-)

Jani, je to tak, mne ji pekl kdysi můj taťka, tak jsem poopravila, je to tak, cukr, vejce a další, je moc chutná, zkus a rychlá:-K díky;-)

Ivo, když jsem jezdila na prázdniny do Všerub u Plzně, tak si vzpomínám, že moje baculatá tetička to dělala přesně tak:-). Kolik vážila vajíčka, cukru a mouky. Jen v té době mi bylo nějakých 8 let, už si nepamatuji, jestli šlehala vejce nejdříve s moukou..Nemá to být-vejce s cukrem a pak přidávat mouku? Jinak to byla buchtička, jakou uměla jen moje tetička;-):yes:

Tématické fráze:
kolik váží vejce, šťavnatá rebarborová bublanina, váha vejce, šťavnatá bublanina, vejce váha, bublanina pro diabetiky, bublanina s ovocem, kolik váží 1 vejce, váha jednoho vejce, bublanina ze zakysané smetany, bublanina 4 vejce, kolik váží vejce tolik mouky, váha vejce m, buchta se zakysané smetany s ovocem, bublanina bez vajíček, bublanina 2 vejce, bublanina ze 2 vajíček, recepty pro diabetiky, recept na bublaninu kolik vazi vejce tolik mouky, buchta ze zakysané smetany s ovocem

Suroviny:
vejce, vejce, vejce, cukr skořice, olej, smetana zakysaná, ovoce kompotované

Přidat fotografie receptu