Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Boloňská omáčka a špagety

Tradiční boloňská omáčka vyžaduje delší čas přípravy a jinak tomu není ani v našem receptu. Výhodou je, že si můžete připravit větší množství, které si uchováte na později. Použít ji můžete k těstovinám, ale také do lasagní nebo s gnocchi.

Hodnocení receptu je 4,1 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

michaela.lan

Snadný

Doba přípravy 140 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 120 min

140 min (20 min příprava + 120 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Stroužky česneku oloupeme a nakrájíme na plátky. Krok 2: V pánvi na rozpáleném oleji orestujeme cibuli. Krok 3: K orestované cibuli přidáme mleté maso a restujeme tak dlouho, dokud nebude vypařená šťáva. Krok 4: Poté přidáme víno, rajčatovou šťávu, česnek a necháme co nejdéle vařit, asi tak 2-3 hodiny. Nakonec přidáme bazalku. Krok 5: Podáváme se špagetami.

TIP: Oblíbené recepty na boloňskou omáčku

Zveřejněno 29. 12. 2011

Poznámka autora michaela.lan

Čím déle necháte vařit, tím je lepší omáčka.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Boloňská omáčka a špagety

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/51DY

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Boloňská omáčka a špagety

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/51DY

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Sice nejsem nějaký pokročilý kuchař, ale základy zvládám, tuten recept jsem zkusil a mohu podotknout, že tady najdete mnohem chutnější omáčky než je tato.
Vůbec nedoporučuji.
Tuto omáčku už jedině s čerstvými rajčaty a se vší zeleninou která do ní patří. :-!

Nemyslím si, že "co nejdéle vařit, asi tak 2 - 3 h" to je zbytočne dlho.

JW: Pokud použijeme protlak, tak to již není ono. To se blížíme ke konzervám.:yes:

Zobrazit starší odpověď

Kristína 6. 11. 2016 15:57
Ja som varila a piekla bolonskú omáčku je jednoduchá a vynikajúca a milujem tento recept mňamky.

Kristína 6. 11. 2016 15:56
Ja som varila apiekla bolonskú omáčku je výborná a milujem ju

nejak dlouho se ma varit ta bolonska omacka.to je nesmysl:no:

:-p:-p:yes:+2

Marsi Mesi:S tím červeným vínem nemáš až tak úplně pravdu Marsi;-), používá se i bílé, i když samozřejmě zní logičtěji červené, protože mleté maso by se mělo použít hovězí.Co italská rodina, to trochu jiný recept.
Každopádně do Bolognese patří i kořenová zelenina a řapíkatý celer.

chocolate: Patří tam i kuřecí játra.

Dávám do bologne mrkev a sekaná rajčata:-/ Ten recept je nějaký nedodělaný "přidáme víno" není přeci jedno jaké, dává se červené, kvalitní, které máme rádi a množství určitě ne např. celou sedmičku. Hodil by se pro některé začínající kuchařinky poměr surovin.:-/ Zajímalo by mě, zda ten, co tady vložil tento recept, to již někdy vařil:-?

Opětovně upozorňuju autorku, že na fotky se vztahuje autorské právo. Na tyto stránky se cizí fotky nedávají. Už by bylo načase to konečně pochopit a začít se tím řídit :-/

michaela.lan: aj tá z iného webu pri inom vašpm recepte ? :-))

:-) a třeba je :-))

Ak si autorkou fotky, ok, ak ale nie, tak ju zmaž : http://recepty.vareni.cz/sojova-bolonska-omacka-na...;-)

Tématické fráze:
omáčka na špagety, boloňská omáčka, omáčka na špagety recept, recept na omáčku na špagety, spagety s bolonskou omackou, omáčky na špagety, omáčka bolognese, prava bolonska omáčka, jaké maso na boloňské špagety, spagety bolonese, boloňská omáčka z rajčat, recept na boloňskou omáčku, italska omacka na spagety, červená omáčka na špagety, recept na špagety s boloňskou omáčkou, bolonská omáčka recept, omáčka na špagety z rajčat, recept omáčka na špagety, omáčka ke špagetám, italská bolonska omacka

Suroviny:
olej, česnek, cibule, maso mleté, víno, protlak rajčatový, bazalka čerstvá

Přidat fotografie receptu