Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Grilovaná marinovaná zelenina s balzamikovou redukcí a kozím sýrem

Kdo jednou propadl kouzlu grilované zeleniny, už se jí nikdy nebude na talíři vyhýbat. Cuketa i lilek se stanou lahodnými, papriky ještě více sladkými. Pokud je na talíři doplníte kozím sýrem a balsamico redukcí, získáte luxusní pokrm.

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 212 kJ /
1 963 kcal
Bílkoviny67,56 g
Tuky82,78 g
Vláknina94,12 g
Cholesterol 60 mg
Sodík 185 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy221,39 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Lilek nakrájíme na kolečka, posolíme a necháme půl hodiny vypotit. Cuketu nakrájíme na stejně silná kolečka jako lilek, papriky na proužky. Vypocený lilek osušíme papírovou utěrkou.
Suroviny na marinádu smícháme a prošleháme. Krok 2: Zeleninu rozložíme na pracovní plochu a pomocí mašlovačky ji potřeme marinádou. Necháme odložet několik hodin. Rozpálíme grilovací pánev, vlijeme na ni olej a postupně grilujeme plátky zeleniny. Stroužky neoloupaného česneku necháme v pánvi celou dobu, aby dostatečně změkly. Krok 3: Teplou grilovanou zeleninu servírujeme na talíř, posypeme kousky kozího sýru a okraje talíře polijeme redukovaným balzamikovým krémem. Podáváme samostatně s opečenou bagetkou nebo jako přílohu k masu.

TIP: Grilování zeleniny

Zveřejněno 29. 12. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Grilovaná marinovaná zelenina s balzamikovou redukcí a kozím sýrem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8BJj

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Grilovaná marinovaná zelenina s balzamikovou redukcí a kozím sýrem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8BJj

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

:-)<3:yes::yes: skvělé :-K

Tak taková jídla to já mohu :-p:-))a protože tu spešl vroubkovanou grilovací pánev nemám:-/ tak to dělám ve skleněném pekáčku v troubě na troše olivového oleje do křupava a je to také moc dobré:-) a já dávám bodíka:-)):yes:

Eliza: Ani ja neviem správne používať grilovaciu panvicu...teraz mi ju doniesol Ježiško a ešte som nenabrala odvahu ju vyskúšať, tvoje rady si preto ukladám do pamäti...ďakujem!:-K

Vypadá to úžasně a voní jižní kuchyní :yes::-K.

teodorka: Nechtěla bych poučovat, jen poradím, jak se mi dnes povedla dokonalá grilovaná zelenina: Už léta mám grilovací litinovou pánev (tu vroubkovanou) a neuměla jsem s ní pracovat. Vždycky jsem začoudila široké okolí (teda svoji kuchyni), jídlo rychle spálila a nepropekla. Před Vánoci jsem tady v soutěži získala litinovou pánev s podrobným návodem, jak se o ni starat. Tak jsem to aplikovala i na tu starou grilovací a je to o trpělivosti. Pomalu a dlouho ji rozehřívám (na střední teplotě), až se olej tetelí a pánev je maximálně rozehřátá, ale ne rozpálená (trvá to nejméně čtvrt hodiny). Vložím plátky (zeleniny, masa apod.) a nechám je tak dlouho, dokud se samy neoddělí ode dna. Obrátím a stejným způsobem ogriluju druhou stranu - ta je rychleji. Ihned odkládám na papírové utěrky a na vrchní stranu zlehka přikládám další papír pro odsátí přebytečné mastnoty.
Prostě základem je maximálně, ale zvolna rozpálený olej a rychlost s trpělivostí. Já jsem se to naučila poměrně pozdě, třeba někomu pomůžu k dřívějšímu úspěchu.;-)

no to bych si nechala líbit, hmm, bohužel se mi grilovaná zelenina ještě nepovedla tak aby byla ECHT :-)

:-K:yes:Nádherná fotka:yes::yes:, recept vyzkouším+

Eli, děláš mi chutě :-p

Není co dodat:-p:yes:+5

Souhlasím s Pajaskou!;-):-p Eli, :yes:

Eli,tedy to by mi bodlo po té sváteční krmi.Nádhera.:yes::yes:

Místo kozího sýru bych dal možná Balkán.Ale vypadá to dost dobře

... hele vaříme zdravě, ale krásně barevné;-);-);-):-K

Maris, děkuji za bod.:-)

Skvělá kombinace - krásný recept i fotka:yes::-)+1

Tématické fráze:
marinovaná zelenina, balzamiková omáčka, marináda na grilovanou zeleninu, marináda na grilovanou zeleninu, grilovaná zelenina na pánvi, balsamico redukce, zelenina s kozím sýrem, recepty na grilovaná jídla, grilovana zelenina, balzamika, zapecena zelenina s kozim syrem, grilovana zelenina, jak se dela grilovana zelenina, domácí balzamiková omáčka, marinády na grilovanou zeleninu, grilovaná cuketa se sýrem, grilovaná zelenina s krémem balsamico, marináda na grilování zeleniny, teplá zelenina se sýrem recept, grilovaná cuketa s kozím sýrem

Suroviny:
lilek, cuketa, paprika čerstvá červená, česnek, olej olivový extra virgin, chilli paprika sušená, citron, koření oregáno sušené, tymián sušený, pepř, sůl mořská, olej olivový, sýr kozí, ocet balsamiko

Přidat fotografie receptu