Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čevapčiči

Čevabčiči je původem turecká delikatesa, která vznikla z tradičního kebabu a postupně se rozšířila na Balkán. V dnešní době toto jídlo milují lidé po celém světě, a také díky tomu vzniklo mnoho variací. U nás se podává s bramborami, cibulí a hořčicí.

Hodnocení receptu je 4,7 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anja

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 10 min

30 min (20 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 136 kJ /
1 706 kcal
Bílkoviny86,49 g
Tuky133,84 g
Vláknina11,60 g
Cholesterol 240 mg
Sodík 1,17 g
Sůl2,78 g
Sacharidy35,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mleté maso smícháme se solí, pepřem, mletou sladkou paprikou a oloupanou, velmi jemně nakrájenou cibulkou. Krok 2: Z této masové hmoty vytvoříme malé válečky a v horkém tuku je opékáme dozlatova. Krok 3: Podáváme je přelité troškou vypečeného tuku a s nakrájenou syrovou cibulí a hořčicí. Krok 4: Vhodnou přílohou jsou různě upravené brambory a nebo chléb.

TIP: Jídla z mletého masa

Zveřejněno 16. 8. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čevapčiči

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QW7l

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čevapčiči

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QW7l

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

Vyzkouším

👍

ivana barbora 27. 7. 2014 12:43
Milan: ,:yes::yes: dekuji za original recept. konecne cevabi. ty hruzy co jsou tu- cevabcici ala skolni jidelna :-((se nedaji jist :D diky za recept!! nahodou recept na plieskavicu by nebyl? kdyztak na ivanabarborka@gmail.com:-K

Jana Čípová 17. 3. 2013 09:48
:yes::-p

spagetka: :yes:

:yes:

:-p Výborný!

sjou to dobre karbanatky jestli to je cevabcici tak se divim treba to prejmenovat na karbanatky:-((

Obrtlíková Adéla 10. 11. 2012 20:24
super mnam je to výborné :yes::-D:-8;-)

Adam:nemáš pravdu, každý si ochutí dle svého, přečti si odkaz - http://cs.wikipedia.org/wiki/%C4%8Cevab%C4%8Di%C4%...

Tato smes nema s cevapcici nic spolecneho, :no::-//

dobré, dělala jsem z 500gr. masa, čenek jsem nedala, na mouku jsem zapomněla, nechala jsem to uležet s tím grilovacím kořením, cibulí, majoránkou, solí, pepřem, pak osmažila, Určitě to nebylo chutově nevýrazné

Kateřina Marušíková 5. 4. 2012 13:36
Výborné, úžasné, prostě super, moc jsme si pochutnali!! :yes:

Milane /neregistrovaný/:,to je jako reklama???tady je dost receptů na čevapčiči a komu bude málo,tak jistě ví,že na netu najde ještě spousty dalších receptů;-)
I tento recept by nebyl špatný,kdyby se doplnilo množství.;-)

Ten recept nic nema společnecho s receptem cevabčica,jaka mouka i sladká parika ,kdo má zajem orginal recept čevabčica BiH,já mu poslu emialem,kontakt:
jurcevic@email.cz
nebo,tady mate orginal recept
milanov-blog.blogspot.com/

Tématické fráze:
čivapčiči, čivapčiči recept, recept na čivapčiči, čivap čiči, jak se dělá čevabčiči, recept na dobré mleté čevabčiči, čivapči, recept čivapčiči, cevabcici recept, recepty civapcici, jak se dělá čevapčiči, čavapčiči, evapii, recept na cevabcici, recepty-čevapčiči, čebapčiči, recept čevabčiči, recept na čivap čiči, celapcici, čuvapčiči

Suroviny:
maso mleté, sůl, pepř mletý, paprika sušená sladká, cibule, tuk, cibule, hořčice plnotučná

Přidat fotografie receptu