Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Buchta Vanilkový obláček

Vanilkový obláček - přesně takový tento moučník je - lehoučký a nadýchaný, vonící vanilkou a plný máslové náplně s rozinkami. Velkou výhodou je, že ho stačí naplnit a vytvarovat. Upéct ho můžete i v domácí pekárně.

Hodnocení receptu je 4,9 (85×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Hella Hella

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby kynutí

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 277 kJ /
3 651 kcal
Bílkoviny87,59 g
Tuky180,20 g
Vláknina18,00 g
Cholesterol 1,15 g
Sodík 388 mg
Sůl0,85 g
Sacharidy410,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ze všech surovin zpracujeme těsto a necháme vykynout. Krok 2: Připravíme náplň. Máslo utřeme s cukrem a žloutkem. Rozinky namočíme v rumu. Krok 3: Z těsta vyválíme placku asi 20x40 cm a potřeme ji náplní, posypeme rozinkami, můžeme pokapat i rumem. Zabalíme do závinu. Krok 4: Kulatou dortovou formu vymažeme tukem nebo dno vyložíme pečicím papírem. Krok 5: Závin nařežeme na kusy asi 7 cm velké a pokládáme je na výšku vedle sebe řeznou stranou nahoru. Krok 6: Ve formě necháme kynout ještě asi 15 minut. Krok 7: Pečeme v předehřáté troubě na 170 °C asi 15 minut. Krok 8: Mezitím připravíme smetanovou polevu. Ve smetaně rozmícháme vanilkový cukr. Krok 9: Když buchta začne růžovět, polijeme ji smetanovou polevou a dopékáme dalších 15 minut. Zkusíme špejlí, zda se těsto na špejli nelepí. Krok 10: Vychladlou buchtu pocukrujeme a podáváme.

Zveřejněno 17. 8. 2008

Poznámka autorky Hella

Buchtu můžeme připravit i péci v domácí pekárně. Závin pak svineme na délku jen 20 cm a přeřízneme jen napůl. Vzhledem k tomu, že buchta dost nabyde a špatně se pak krájí, je lepší i v pekárně dělat jen z polovičního množství.

Náplň můžeme upravit tak, že máslo přimícháme do vanilkového pudinku z 250 ml mléka a jednoho prášku. Nebo ji můžeme ochutit vaječným likérem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Buchta Vanilkový obláček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XD5W

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Buchta Vanilkový obláček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XD5W

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (82)

Včera upečeno, buchta je moc dobrá!!!! Jako náplň jsem použila tvaroh (potřebovala jsem spotřebovat kostku tvarohu). Moc ráda se k receptu vrátím!!!!<3:-K

:-)<3:yes::yes::-K

Buchta je skvělá! Včera jsem pekla, náplň jsem dala napůl makovou a ořechovou a super! Určitě ji zase někdy upeču :-K

Když dáváte různé náplně nevytečou do formy?

Moc nám chutná, peču jí často, střídám náplně, tvaroh, mák, pudink, dnes jablka s mákem.

těsto nadýchaný,ale něco mi tam chybí,je to mdlý ,málo sladký,druhý den nic moc

Vanilkový obláček jsem pekla už víckrát Moc nám chutná

Hmm, fakt dobrota. To my můžeme. ;-)

Drahomíra 2. 11. 2016 07:16
Tuto buchtu dělám i s mákem, tvarohem, jablky. Nebo s krémem a posypu brusinkama. A vždycky je vynikají a hned snědená:yes:

vynikající zaprášilo se po ní uloženo a darováno i dcerce :yes::-)

Buchta výborna.Snědla se do posledního kousku.Aby nic z formy nevyteklo,namočím pečící papír do vody,vymačkám,tím změkne a obložím tím pohodlně celou formu.

Vyzkoušeno a je výborná. :-p Včera jsem ji upekla a dnes už není. Určitě znovu upeču :yes:

Ospala: ano, šlehačka se nevyšlehá. Je nutné, aby forma byla větší než nakynuté těsto a tekutina nevytékala, ale pekla se. Když se tam nevejde šlehačka všechna, nevadí, dáme tam tolik, aby to neteklo. Ale čím více, tím lépe.

Měla bych jeden dotaz... ta šlehačka se má vyšlehat? páč jsem jí nešlehala jen zamíchala s cukrem a šíleně to teklo, a to jsem to tam dávala pomaloučku lžičkou!!!

Aj na dno dávam formy aj po obvode formy vyrábam z peč. papiera vysoký lem - mantinel, potom nevyteká nič...

Tématické fráze:
buchta recept, buchta se smetanou, buchta do formy, jorkšírský pudink, rychle buchty se smetanovou naplni, francouzská buchta, recept buchta, buchta oblaka, pečeme levně, vynikající buchta, buchta do dortove formy, pečeme v silikonové formě, pečeme rychle a levně, vanilkové obláčky, buchta ze šlehačky, vanilkova oblaka, buchta s vaječným likérem, valentynska buchta, buchta oblacky, oblaka buchta

Suroviny:
mouka polohrubá, mouka hladká, olej, cukr krupice, vejce, droždí sušené, sůl, mléko, máslo, žloutek, cukr vanilkový, rozinky, smetana ke šlehání, cukr vanilkový, tuk

Přidat fotografie receptu