Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špenát ze zmrzlého špenátu

Což takhle dát si špenát! V dětství ne tolik oblíbená, ale v dospělosti jakoby znovu nalezená, skvělá příloha k vepřovým výpečkům, nebo uzenému masu s knedlíkem. Špenát, dělaný na cibulce s česnekem, je opravdu nenáročný na přípravu.

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1206Luccy

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 20 min

25 min (5 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 460 kJ /
588 kcal
Bílkoviny47,36 g
Tuky32,09 g
Vláknina15,94 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 551 mg
Sůl1,64 g
Sacharidy21,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Stroužky česneku oloupeme a rozdrtíme. Krok 2: V hrnci na trošce oleje osmahneme cibuli, přidáme zmrzlý špenát. Krok 3: Až bude špenát zcela rozmrzlý, přidáme rozdrcené stroužky česneku. Osolíme a přidáme 4 vejce. Krok 4: Mícháme do požadované hustoty.

TIP: S čím rychle připravit špenát

Zveřejněno 3. 1. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špenát ze zmrzlého špenátu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qMNp

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špenát ze zmrzlého špenátu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qMNp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Na jeden mražený špenát dávám pouze jeden žloutek. Jinak dělám stejně.

Díky moc :-K:-K:-K

Laďka, pekný aj tanier, nielen to, čo je na ňom :yes:;-)

spagetka::-p:yes:

Protože tenhle recept byl bez fota a já měla dnes v plánu dělat špenát a jelikož dělám prakticky stejně, vejce přidávám také, ale dala jsem jen 2, jelikož jsem použila tzv Ochucený špenát, už jsem mléko nepřidávala, ve složení je a nechtěla jsem, aby to bylo zas moc tekuté, ty 2 vejce stačily na zahuštění do přijatelné konzistence. Dovolila jsem si přidat foto a i ukázku, k čemu že to bylo - br.knedlík a uzené:-p:-p:yes::yes:

Srettka: Já dávala 3,ale příteli se zdálo,že není tak hutný.Nemá rád ten špenát ,,ze školní jídelny". Proti gustu :-p

Lomacka: jsem teprve pár dní,samozřejmě až budu jídla dělat,fotky dodám :-)

Vseumel: v podstatě je to vše pro začátečníky,protože se teprve začínám prát s vařením..člověk musí nějak začít,když nechce zvát přítele do bufetu :-D

nic zvláštího:-S, vejce dávám 1 a trošku mléka:-p

Jenom škoda,že tenhle postup píšou na každém balení mraženého špenátu;-(:no::no::no:

Ty vejce jsou rozpoluplná, ale recept pro začátečníky hezky, jednoduchý........:yes:

lomačka 3. 1. 2012 16:37
Lucinko ,já dávám 1 vejce a česnek až na konec:-)Škoda ,že nemáš ani u jednoho receptu fotku :-(

4 vejce? nejsou to pak spis michana vejce se spenatem?:-O me se to zda moc;-)

Tématické fráze:
jak ochutit špenát, ochucení špenátu, jak dochutit spenat, čím ochutit špenát, špenat, ochucený špenát, ochutit špenát, jak spravne uvarit spenat, jak udělat mražený špenát, jak udělat špenát, špenát recept, jak zahustit špenát, jak dělat špenát, špenat ochuceny recept, jak dochutit mrazeny spenat, mražený špenát, špenát top recepty, čím dochutit špenát, zahušteni špenatu, připrava mraženeho špenatu

Suroviny:
olej, cibule, špenát mražený, česnek, sůl, vejce

Přidat fotografie receptu