Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pesto z rukoly (rokety)

Rukolové pesto je hotové raz dva. Hned jej můžete mazat na rozpečené pečivo, podávat ke grilovaným masům, zelenině, se saláty či klasicky promíchat s těstovinami. Skladovat lze zalité olivovým olejem a přikryté alobalem ve skleněné nádobě. Bez přístupu vzduchu vydrží v lednici i několik dnů.

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toscana

Snadný

Suroviny pro 1 dávka

1 šálek = 150 ml

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 087 kJ /
738 kcal
Bílkoviny38,34 g
Tuky61,31 g
Vláknina1,96 g
Cholesterol 75 mg
Sodík 1,50 g
Sůl3,75 g
Sacharidy7,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vyberte nebo otrhejte opravdu čerstvé, mladé lístky, které ještě nejsou hořké, mají lehce pepřovou příchuť. Krok 2: Do hmoždíře nebo mixéru vložte rukolu, sůl, čerstvě mletý pepř, česnek a piniová semínka. Společně rozdrťte a postupně přidávejte tolik oleje, aby vznikla hustší pomazánka. Nakonec přimíchejte parmezán. Krok 3: Používejte na bruschetty (opečené krajíčky bílého chleba nebo ciabatty), ale hodí se i na těstoviny nebo do pokrmů, kde běžně pesto používáte.

TIP: Rukola - nejlepší recepty

Zveřejněno 4. 1. 2012

Poznámka autorky toscana

Vznikne vám asi 1,5 šálku pesta. Použití hmoždíře je sice pracnější, ale výsledek je rustikálnější.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pesto z rukoly (rokety)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N54v

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pesto z rukoly (rokety)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N54v

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Jitkas:I s těmi mandlemi je to skvělé;-)

Jana R.: Toz velka zabava to zrovna neni, ovsem chutove dobrota.

Jitkas: Určitě ano. Jenže ty se mi nechtěly loupat!:-D

Jana R.: To je ono, tim citronem vubec nic nezkazis, neb ti zustane hezky zelene a snizi horkost rukoly (komu vadi). Mandle ja osobne pouzivam tez casto. Lze dat i vlasske orechy-sparene a oloupane.

Přidávám foto. Mám malinko jiný recept, ale když už je tady, tak přidám aspoň foto. Já dávám plátky mandlí a citronovou šťávu.;-)

zizala:Já sice pesto z rukoly nikdy nedělala, ale taky se mi to nezdá....Vyzkouším doma sama. Ale tys asi dělala, ne?

Pesto z čerstvé rukoly je krásně zelené, fotka neodpovídá receptu :-S

Ano, rukola roste rychle a nejlepší je právě hodně mladá a čerstvá, pak není hořká, je :-p:-p.
Děkuju za zájem o recept:-K

:-)) rukola je fantastická, mám ji moc ráda a tohle určitě vyzkouším:yes:
A fotku někdo dodá, neboj....když ne teď, tak později, až rukola poroste i v truhlících nebo na zahrádce....

Nemusíš se omlouvat, není nikde napsáno, že by za každou cenu musel být recept s fotem. Myslím, že milovníci různých pest budou rádi za takový receptík. Mi nějak nechutná rukola, příjde mi jak pampeliška, přesto tvému receptu dávám bodík;-)

Tématické fráze:
pesto z rukoly, rukola pesto, domácí pesto z rukoly, rukola recepty, použití rukoly, pesto rukola, roketové pesto, pesto z rucoly, rukolové pesto, rucola pesto, recepty z rukoly, recept na pesto z rukoly, pesto s rukoly, rukola recept, rukola recept, pesto z rukoly recept, pesto s rukolou, pesto z rukoli, pesto z rucolly, pokrmy z rukoly

Suroviny:
rukola, olej olivový, sůl, pepř mletý, česnek, sýr parmazán strouhaný, semínka piniová

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu