Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuře s glassé balsamico

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Středně náročný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 583 kJ /
1 095 kcal
Bílkoviny2,58 g
Tuky96,90 g
Vláknina0,30 g
Cholesterol 230 mg
Sodík 22 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy53,06 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí stehna osolíme, opepříme a necháme odležet. Krok 2: V pánvi rozehřejeme olivový olej se stejným dílem másla a maso na něm dozlatova opékáme. Krok 3: Přeložíme do zapékací misky, trochu podlijeme výpekem a horkou vodou a vložíme do maximálně vyhřáté trouby. Krok 4: Maso pečeme asi hodinu za průběžného podlévání a mezitím zahřejeme výpek, který zůstal v pánvi po opékání masa. Krok 5: Přidáme jednu lžíci mouky, prosmahneme a zalijeme takovým množstvím vývaru, abychom vytvořili hustotu mezi omáčkou a šťávou. Přilijeme 1 dcl crema di balsamico a lžíci redukovaného kuřecího vývaru (pokud nemáme domácí, připravený do zásoby, použijeme redukovaný vývar prodávaný v kalíškách od renomovaných výrobců). Krok 6: Provaříme, aby omáčka zhoustla, přidáme lžičku nebo kostku cukru a promícháváme na mírné teplotě asi dvacet minut. Krok 7: Zhoustlou omáčku odstavíme z plotýnky a postupně přimícháváme kousky studeného másla. Krok 8: Podáváme společně s pečeným masem. Krok 9: Jako přílohu můžeme podávat teplou grilovanou zeleninu.

Zveřejněno 4. 1. 2012

Poznámka autorky Eliza

Zdroj: televizní pořad S Italem v kuchyni - pokrm vařil mistr Zdeněk Pohlreich.

Moje úprava používá kuřecí stehna místo původních prs s kůží a maso dopéká v troubě. Navíc je do omáčky přidané malé množství cukru, které mi tam vyloženě chybělo.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře s glassé balsamico

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/O54r

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře s glassé balsamico

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/O54r

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Také jsem tuhle výbornou omáčku ke kuřeti od Z. Pohlreicha připravovala a také jsem přidala špetku cukru. Omáčka je vhodná nejen ke kuřeti, moc jsem si ji zamilovala. Jednoduchá a rychlá. Používám k tomu gelový bujón. Posílám fotky;-)

Moc pěkná fotka a recept vypadá dooost dobře.:yes::yes:Uložen k vyzkoušení.;-)

;-):yes: Eli to je krása a ta fotka:yes::yes::-K

Moc všem děkuji za hodnocení.:-K Chystala jsem se na to docela dlouho a včera přivedl syn návštěvu, svého kamaráda, který je velký gurmán a je radost pro něj vařit, tak jsem to konečně zkusila. Dopadlo to mnohem lépe, než jsem čekala a pochutnali si všichni. Doporučuji. :-)

:-);-):yes:

;-):-K:yes:

:yes::yes:Krásná fotka a recept :-p:yes:

To vypadá na vymazlený recept :-p:yes:

Tématické fráze:
omáčka balsamico, balsamico omáčka, balzamiko, balsamico crema, balsamico, balsamico recepty, balsamiko, co je balsamico, balsamico crema recepty, balzamico, balsamico crema recept, redukované balsamico, na co se používá balsamico, omáčka s balsamico, co je balzamiko, recepty balsamico, redukované balsamico recept, domácí balzamiko, crema balsamico recepty, balsamico omáčka recept

Suroviny:
stehno kuřecí, máslo, olej olivový, krém balsamico, bujón drůbeží, cukr, mouka hladká, voda, máslo, pepř mletý, sůl

Přidat fotografie receptu