Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborové noky s pažitkou

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hanahcotton hanahcotton

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 535 kJ /
1 084 kcal
Bílkoviny31,55 g
Tuky4,00 g
Vláknina18,30 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 38 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy221,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Omyté brambory ve slupce uvaříme je do měkka. Ještě teplé je oloupeme a nastrouháme. Krok 2: K nim přidáme mouku, sůl a pažitku. Krok 3: Propracujeme těsto, ze kterého tvoříme noky. Krok 4: Noky vaříme ve vroucí osolené vodě několik minut dle potřeby - až vyplavou na hladinu.

Zveřejněno 6. 1. 2012

Poznámka autorky hanahcotton

Použít je můžete k čemukoli, kde používáte bramborový knedlík. Já jsem je použila k červenému zelí a uzenému jako novoroční oběd.

Noky jsem dělala větší, aby bylo do čeho kousnout - jak říká můj manžel.:-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborové noky s pažitkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mMvG

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborové noky s pažitkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mMvG

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

spagetka:díky za odpověd...dopíšu do receptu ;-):-K

MartinaM: odpovím za autorku, snad se Hanka zlobit nebude, ano, jakmile vyplavou na hladinu, je hotovo. Je dobře je tam už déle nenechat, rozvařené nejsou moc vábné hlavně napohled, i když dobré vždy ;-):-p

pro nás začátečníky v nocích - co je to vařit dle potřeby - až vyplavou na povrch?

Hani, 100 bodů!!!!:-p Já zrovna dnes dělala krupicové noky k Boubínskému guláši od Ivetky a ty jsou taky skvělé. :yes:

Věrka R. 6. 1. 2012 18:03
To miluju a třeba i studený a ktomu nabírat trochu zelí, mňam.

Pajaska:já myslím, že tady s dietou nepochodíme :-D:-D:-D:-D:-D

Tak s cibulkou na sádlíčku a přihodit trochu škvarků,pohádka.Nic víc netřeba.Dieta?Tady?:-D:-D:-D Jedem naplno.:yes::yes:

Krásné,dobré!:yes::-p+6

hanahcotton: Hani, my máme rádi noky všechny a nebude to jinak ani s těmi tvými:-p Dávám ti 5. bod:yes:

Tak toto je mňam,já je také dělám a přidávám malinko prášku do pečiva,jsou takové měkčí:-D:-pto mě ani nenapadlo,že toto tu není:-Oa s červeným zelíčkem a uzeným,to je dobrota:-p:-p:-pale i s cibulkou úplně postačí:-)):yes::yes::yes:a máš bodík:-))

Noky máme moc rádi s mákem.:yes::yes::yes::-p

spagetka:no já myslím, že u nás by taky stačily jen s cibulkou...ale jako novoroční oběd jsem to nechtěla riskovat ;-):-D:-D:-D:-D:-D

To tady není??? :-O:-O, to patří k našim nejoblíbenějším přílohám:yes::yes:,
jo a jednu vychytávku - hotové těsto nechám propařit na pařáku cca 10 min. Noky jsou nadýchanější a dřív uvařené - to jsem slyšela v nějakém pořadu, fakt nevím kde, ale funguje to :yes::yes::yes:
100 bodů mňam. Manželovi stačej jen noky s osmaženou cibulkou a je v sedmým nebi, ovšem i červené zelí,to už je 8.nebe :-D:-D:-D

Tématické fráze:
bramborové noky, bramborové noky jako příloha, vídeňské bramborové noky, bramborové noky recept, vídeňský bramborový nok, noky z bramboroveho testa, nejlepší bramborové noky, bramborove n, bramborovy noky, bramborové noky z prášku, k čemu bramborové noky, recept na bramborové noky, bramborovo krupicové noky, bramborové noky z hladké mouky, bramboroví noky z hladké mouky, noky z bramboroveho testa v prasku, pečená brambora, bramborové nocky, noky z bramborové kaše, bramborove noky videnske

Suroviny:
brambory, mouka hladká, sůl, pažitka

Přidat fotografie receptu