Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čokoládový pivní dort

Čokoládový dort je taková klasika mezi dorty. Ale co takhle přidat tmavé pivo? Ozvláštní chuť dortu, zvláční korpus a rozhodně překvapí ty, kterým dort naservírujete. Přípravu hravě zvládnete s názorným videoreceptem.

Hodnocení receptu je 5,0 (51×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Dooga Dooga

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 50 min

90 min (40 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie25 402 kJ /
6 071 kcal
Bílkoviny118,70 g
Tuky361,68 g
Vláknina44,60 g
Cholesterol 1,64 g
Sodík 963 mg
Sůl2,67 g
Sacharidy549,89 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hladkou mouku prosejeme s práškem do pečiva, přidáme cukr a sůl do větší mísy. V kastrůlku rozehřejeme máslo, přidáme kakao, rozmícháme a přilijeme pivo. Krok 2: Vejce vyšleháme se zakysanou smetanou. Přilijeme kakaové máslo s pivem, promícháme a přelijeme k mouce. Prošleháme a vylijeme do dortové formy vyložené pečícím papírem. Krok 3: Pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C asi 40-50 minut.
Upečení vyzkoušíme vpíchnutím špejle (po vytažení z těsta musí zůstat špejle čistá, suchá, bez zbytků těsta). Krok 4: Mezitím svaříme v menším kastrůlku smetanu, odstavíme z ohně a vmícháme do ní máslo a nalámanou čokoládu, kterou mícháním rozpustíme a umícháme dohladka. Necháme vychladnout a poté jí potřeme vychladnutý dort.

TIP: Čokoládová ganache - návod na přípravu

Zveřejněno 6. 1. 2012

Poznámka autora Dooga

Recept z pivní kuchařky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čokoládový pivní dort

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pXyV

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čokoládový pivní dort

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pXyV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (67)

Fotku nemám, už jsem ho ukládala a dělala dříve. A protože byl vynikající a přítel miluje vše čokoládové a kakaové, tak se k němu ted vracím 🙂👍

Romana K.: Určitě ne. Je moc dobrý, ale krém mu akorát prospěje 🙂👍

Ahoj, chci použít ganache jako polevu na dort ve tvaru kytary. Dort se mi ale asi nevleze do ledničky, tak přemýšlím, zda poleva ztuhne v chladném prostředí např. ve sklepě. Nevíte někdo? Když by to tam bylo alespoň 12 hod...

Myslíte že bych zkazila tento dortík kdybych ho promazala krémem?? Děkuji za odpověď :-)

pečícím papírem vyložit celou formu nebo jenom dno????

Lucie: Buď celou, nebo dno s boky potřít máslem s vysypat moukou. Stejně jako u všech dortů.

Dorty moc nemusím, ale tento byl vynikající. Pekla jsem ho k narozeninám a všem moc chutnal. Moc děkuji za skvělý recept :-)

Dobrý den,
můžu se zeptat, čím to je, že se mi dort nahoře při pečení vyboulil a popraskal? A jak dlouho necháváte tu polevu stuhnout - chladila jsem si venku kolem hodiny a nic moc :( a ještě mi přišlo, že té polevy bylo strašně moc na to množství dortu....
Děkuji za rady

Dooga:Ok, Albert u nás je tak ho zkusím :-)

hankadc: Pokud je u Vás Albert, kupte tam toto pivo. Je specifické tím že má karamelovou chuť. Jinak když se zeptáte na černé pivo s karamelovou chutí, tak vám poradí. Už je dost i regionálních značek, takže se těžko radí od stolu. Prostě aby to bylo černé sladší pivo s výraznou karamelovou chutí.
Přeji ať se Vám zadaří a dort chutná.;-)

Prosím, poradíte mi někdo jaké pivo se dá ještě použít chci ho zítra upéct mamce k narozkám :-)a v pivech se fakt nevyznám :-(

něco tak užasného jsem dlouho nejedla ,peču dnes na narozky ...:-K:-pwww.toprecepty.cz

Doporučuji. Velká dobrota :-p
]

Tak já právě dopekla. Pivo jsem použila "březňák tmavé výčepní". Kupovala jsem v albertu a stálo 11kč. Chuťově uvidíme zítra,je to na oslavu,tak snad bude dortík dobrý:-p

nedbiska: Je to přesně na tuto velikost - 26 cm.

Můžu se zeptat na zhruba jakou velikost formy ten recept je? Mám cca 26 cm tak nevím, jestli to tak odpovídá anebo třeba ubrat či přidat. Díky za odpověď :-)

Jojo děkuju...chystám se ho udělat v pondělíí tak pak pisnu jak to dopadlo :D

Gabuš: ANO, poleva ztuhne. Přeju ať se dort povede.

Táák taky se chystám na ten to dort:) udělat ho muži...ale chci se zeptat jestli ta poleva na dortu ztuhne?? chtěla jsem ho totiž ozdobit marcipánem:)

Martina: Ano, i já jsem pořídila v albertu a dnes jdu péct už podruhé, z poloviční dávky a dle doporučení v komentu asi taky přidám nějakou marmošku ;-)

Martina:Marti,nejsem sice autor, ale poradím;-) Pivo jsem kupovala v Albertu a za 355 ml byla cena kolem 21.- a dort vyzkoušej, opravdu je velice dobrý:-8 stojí to za to:-p

Ahoj,chtěla bych se zeptat,kde se to pivo sežene.dívala jsem se u nás v kauflandu a nic,nenašla jsem. a kolik vlastně stojí?

Díky za odpověď

K narozeninám upečeno a velice moc chutnalo;-) zkombinovala jsem se skvostnou citrusovou marmeládou od Amalie, kterou jsem namazala do prokrojeného dortíčku a pod čokoládovou polevu, protože kombinace pomerančů a čokolády nám velmi vyhovuje:-8 Určitě se k receptu budu vracet a díky od celé spokojené mlsné rodiny:yes::yes::-D přidávám foto a zasloužený bod:yes::yes:

Tak, konečně odzkoušeno, velmi velmi dobrý!!! Zvlášť poleva je žůžo, příště asi dort udělám z poloviční dávky, takhle je to opravdu obrovské dílo!!! :-D

Teda, ten je :yes::yes::yes: :-KPříští týden mi přijede kamarádka závislá na čokoládě, takže ukládám a jdu shánět pivo :-))

Nááádhera:yes::yes: to mi uniklo, ale už jsem uložila.A protože jsou to oblíbené pochutiny i mého muže, upeču mu tuto dobrotku, až se vrátí zase ze světa, k narozeninám;-)

neregistrovaná: Pokud není ten Kozel hořký, tak asi ano. Ono to uvedené pivo má karamelovou chuť.

neregistrovaná 3. 2. 2012 17:14
může se místo černého piva master použít třeba Kozel, děkuji, jinak dort vypadá úžasně :-)

kocour.fous 20. 1. 2012 16:30
..právě mi ukápla obrovská slina..a v druhém koutku se chystá další...ten bude...mňaaam..letím koupit ingredience:-))

Aaach joooo, přesně na takový jsem se chystala, viz: http://ona.idnes.cz/cokoladovy-kolac-cibulove-krou... a takhle jsem předběhnutá... ;-( No co už, vypadá krásně, zkusím ho i tak :-8

Alexxa: Děkuji, :-K jsem rád, že chutnal.

Včera jsem pekla už není-výbornýýýý:yes::yes::yes:

lenulka: Jak jsem psal už níže, tak je to pivo které není hořké - má spíše karamelovou chuť. Takže v pohodě. Co se týče mouky, tak jsem to dělal podle receptu a všem moc chutnal. Pravdou je, že je to takový hutnější zákusek. Zdrclé ale ne.

pivo? to je zajimavé, ale nedovedu si to představit
a hladká mouka? nebude to takové zdrclé? :-)
poradte , láká to :-):-8

Zelvinka 9. 1. 2012 11:58
Kouknuto:-O, opsáno, nakoupeno na dílo, upečeno a SEŽRÁNO;-(. Mňam ještě teď máme všichni boule za ušima... Bylo to luxusní, myslím, že už s obyčejnou bábovkou neuspěju ani u dětí:-)

no toť:-O dortik chmelem ovoněný mě dočista utékl:-O a že vypydá zajímavě:-p to chce bod, to si bod žádá;-)

Podobný dortík dělali v kuchařské pohotovnosti :yes:

To je krásně tmavý dort,obzvlášť povedený:-!:yes::yes:

Taky oblíbené ingredience mého muže :yes::yes:+

:-O:-O:-O ;-):yes:+

Nádhera;-):yes:takový dortík bych si nechala líbit:-K
Vašíku ty jsi kouzelník;-)+1:yes:

+1 :yes:

Jana Remkova:jedééém:-!:-!:yes::yes: vezmem flašu halúzkovéj a vijoooo:-!:-D:-D:-D:-D:yes:

rebeka: jedem, nebo co?:-O:-D:-D

Dooga::-D:-D abys nelitoval:-8:-D:-D
ale fakt..krasavec čokoládový:-K;-):-):yes::yes:

rebeka: HURÁ. Už abys tu byla.:-8:-*:-D;-)

Tématické fráze:
pivní dort, pivní dort recept, čokoládový dort recept, čokoládový dort, dort z černého piva, čokoládový dort s pivem, dort s pivem, recept na pivni dort, dort pivo foto, pivni dorty, dort s černým pivem, dort pivo, dort pilsner urquell, pivnídort, dort kozel, dort z piva, čokoládový dort s černým pivem, čokoládový dort foto, dort cokoladovy, pivní dort-recept

Suroviny:
mouka hladká, cukr přírodní, prášek do pečiva, sůl, máslo, kakao, pivo černé, vejce, smetana zakysaná, čokoláda hořká, smetana ke šlehání, máslo

Přidat fotografie receptu