Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domažlické vepřové ragú

Jemné vepřové ragú přímo láká k vyzkoušení. Variant můžete najít hned několik, každá rodina má svůj osvědčený recept. My pro vás máme inspiraci, jak ho dělají na Domažlicku - s hráškem, vajíčky a kyselou okurkou.

Hodnocení receptu je 5,0 (44×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bahula Bahula

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 50 min

65 min (15 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na kostky. Cibuli nasekáme na jemno a restujeme na sádle dorůžova. Krok 2: Přidáme mletou papriku, necháme zpěnit, přidáme maso a krátce ho restujeme. Krok 3: Poté podlijeme polovinou vývaru a dusíme, dokud maso není měkké. Krok 4: Maso vyjmeme a šťávu vydusíme na tuk. Zaprášíme moukou, osmahneme ji a polijeme a dolijeme vývarem. Dobře promícháme a povaříme asi 10 minut. Krok 5: Omáčku přecedíme, podle potřeby osolíme, přidáme smetanu ještě krátce povaříme. Přidáme uvařený hrášek a nakrájené okurky a vejce. Krok 6: Při podávání každou porci přelijeme touto směsí. Podáváme s rýží nebo houskovým knedlíkem.

TIP: Jak vařit rýži

Zveřejněno 7. 1. 2012

Poznámka autorky Bahula

Zdroj: Časopis Blesk pro ženy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domažlické vepřové ragú

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BR3Y

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domažlické vepřové ragú

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BR3Y

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (27)

Vynikající jídlo, moc děkuji za recept.

Vyskúšal som, výborný recept a chutné jedlo! Vďaka! Pridávam foto.:yes:

Dnes jsme měli k obědu. Moc jsme si pochutnali.<3:yes:

:yes::yes::yes: nádherné <3:-K

Včera jsem vařila a naprosto luxusní!! Děkuji za recept????

Evi, vyřizuji veliké plus od hostů z restaurace Na statku. Moc jim chutnalo a bylo málo!:-D

Samozřejmě, že se může dát, ale vždy je lepší vývar. Já dávám hovězí nebo slepičí bujon, když nemám vývar.

krásný recpet, jako začátečník se zeptám jaký vývar:-8 nebo můžu v nouzi použít masox?:-8 Díky

kokronilla: Moc mne těší, že jste si pochutnali :-K

Tuhle dobrotu jsme měli včera k obědu, s rýží a moooc dobré, zařazuji na jídelníček a posílám bodíka:yes:

neregi: Jsem moc ráda, že se recept zamlouvá a hlavně, že jste si pochutnali :-K

Výborné, pochutnali jsme si :yes:

Moc krásně připravené chutné jídlo:-p+16:yes::-K

Jo - v Domažlicích , tam se žije:yes::-p+15

Díky všem :-K

Tématické fráze:
veprove ragu, ragú, vepřové ragů recept, ragů s vepřového masa, ragů z vepřového masa, recepty veprove ragu, recept na vepřové ragu, recept na ragú, ragu veprove, vepřový ragu, ragú recept, domažlické kuřecí ragů, veprove ragu-recept, recept vepřové ragů, domažlické maso, domažlické vepřové maso, vepřové ragú recepty, ragů nebo ragú, domažlovické ragú, kuřecí domažlické ragů

Suroviny:
plec vepřová, sádlo, cibule, mouka hladká, paprika sušená sladká, okurky sterilované, vejce, vývar masový, smetana, sůl

Přidat fotografie receptu