Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Teplý salát z hub s červenými a žlutými paprikami

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

toscana

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 10 min

25 min (15 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Netradiční teplý salát z hub a paprik na grilu zpestří vaše letní grilování a překvapí vás svou barevností. Můžete jej podávat jako předkrm či samostatné jídlo, třeba s opečenou bagetkou. Piniové oříšky dodávají pokrmu středomořský nádech.

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 414 kJ /
338 kcal
Bílkoviny4,87 g
Tuky22,27 g
Vláknina8,94 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 21 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy26,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na grilu nebo pánvi na 1 lžíci olivového oleje opečeme houby kloboukem dolů (v této poloze neztratí šťávu). Krok 2: Nakrájíme je na plátky a pokapeme octem. Krok 3: Na lžíci olivového oleje opečeme obě papriky a necháme je v igelitovém sáčku chvíli zapařit. Pak odstraníme zčernalou slupku a papriky nakrájíme na proužky. Zakápneme octem. Krok 4: V pánvi nasucho opražíme piniové oříšky. Krok 5: Umytou a očištěnou cibuli nakrájíme na tenká kolečka. Krok 6: Omyté a okapané listy salátu promícháme s octem, rozložíme na talířky, navršíme na ně teplou směs paprik a hub, osolíme, ozdobíme kolečky cibule a posypeme opraženými oříšky.

TIP: Letní zeleninové saláty

Zveřejněno 7. 1. 2012

Poznámka autorky toscana

Podávejte jako předkrm nebo lehké hlavní jídlo.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Teplý salát z hub s červenými a žlutými paprikami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J73g

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Teplý salát z hub s červenými a žlutými paprikami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J73g

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

:-)<3:yes::yes: Recept i foto se mi líbí :-K

chocolate: děkuju, že jsi mě zastoupila :-K

Hm, tak jsem zas jednou za blbce. Já věřil slovníkům, nebydlím v Česku a nakupuju ale úplně jinde. U nás se žampionům říká prostě mushroom, portobello je, no portobello a pak máme hnědé žampiony, to jsou malé portobello.

AntoninZ:http://dolcevita.blog.cz/0612/stavnaty-steak-porto...
portobello-steakový krémový žampion

Promiň Jano, ale tomuhle nerozumím. Tak portobello nebo žampiony? Pokud vím portobello je česky bedla, a ta se od žampionu liší jako brambory od bábovky. No, skoro.:-?

:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
salát z hub, teplý paprikový salat, teplý předkrm z hub, teply žampionový salát, portobello salát, žampionový salát s červenou paprikou, teplé předkrmy z hub, předkrmy z hub, teplý paprikový salát recepty, teplý paprikovy salát s houbami, salát z hub a paprik, jídla s četvenou a žlutou paprikou, salát z hub a paprik recepty, salát z hub papriky cibule, žampionová paprikový salát, paprikový salát teplý, portobello mushroom, předkrm z hub recept, salát z hub a cibule recept, teply salat z hub

Suroviny:
houba hřib, paprika čerstvá červená, paprika čerstvá žlutá, ocet vinný, cibule červená, semínka piniová, salát, olej olivový, sůl

Přidat fotografie receptu