Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 210 kJ / 2 679 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 127,37 g |
Tuky | 102,95 g |
Vláknina | 38,35 g |
Cholesterol | 569 mg |
Sodík | 630 mg |
Sůl | 1,35 g |
Sacharidy | 252,26 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mäso narežeme na kocky, pridáme všetky ingrediencie na marinádu, premiešame a necháme v chlade odstáť aspoň 2 hodiny, najlepšie cez noc.
Krok 2: Odležané mäso dáme na panvicu a na prudkom ohni zo všetkých strán orestujeme. Podlejeme vínom a dusíme do mäkka.
Krok 3: Počas dusenia podľa potreby podlievame vínom. Mäkké mäso vyberieme a udržiavame v teple. Šťavu necháme prechladnúť.
Krok 4: Omáčka : Maslo v kastróliku roztopíme a rozpustíme v ňom cukor. Pridáme černice, guličky borievky, bobkový list a podlejeme 1 dl vody. Na slabom ohni varíme 10 minút.
Krok 5: Pridáme horčicu a v šťave z mäsa rozmiešaný škrob. Opäť 10 minút slabo povaríme.
Krok 6: Zemiaky nastrúhame na zemiakovom strúhadle, osolíme a pridáme toľko múky, aby sme dostali hustejšie cesto.
Krok 7: Necháme 10 minút postáť a z lopára hádžeme do vriacej osolenej vody lyžicou väčšie halušky.
Krok 8: Keď vyplávu na povrch, necháme ich ešte 2-3 minúty tiahnuť, potom scedíme ( na rozdiel od malých klasických halušiek, ktoré cedíme hneď ako vyplávu na povrch ).
Krok 9: Mäso prelejeme omáčkou. Podávame so zemiakovými haluškami.
Zveřejněno 8. 1. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jehněčí s ostružinovou omáčkou a haluškami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7WQ1
Moje poznámka
Jehněčí s ostružinovou omáčkou a haluškami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7WQ1
Nejnovější recepty
Ředkvičkové placičky
Přidáno před 7 hodinami
Linecký talíř
Přidáno před 11 hodinami
Povidlová bábovka s kokosem
Přidáno před 12 hodinami
Quinoa salát s kadeřávkem
Přidáno před 13 hodinami
Sýrové kuličky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 19 hodinami
Čočková polévka se zeleninou a bylinkami
Přidáno 5. 4. 2025 21:45
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Extra rychlé lívance
Khulali před 2 hodinami
Svíčková na smetaně
Khulali před 2 hodinami
Vepřová panenka v listovém kabátku
Suumaa před 2 hodinami
Banánový chlebíček s čokoládou
Edibara před 3 hodinami
Panenka pečená v pepřové omáčce
Satya před 3 hodinami
Kuře s nádivkou
Blanka79 před 5 hodinami
Velikonoční mazanec podle Josefa Maršálka
landovska před 5 hodinami
Kuskus s kuřecím masem a zeleninou
Dycky před 5 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Nycka před 6 hodinami
Bezkonkurenční králík
veruskaberuszka před 7 hodinami
Tématické fráze:
jehněčí omáčky a guláše,
ostruzinova omacka k masu,
pikantní ostružinová omáčka,
jehněčí kolínko s haluškami,
omáčka k bramborovým haluskam,
jehněčí na ostružinách,
jehnečí omáčka k masu,
černice omáčka,
ostruzinova omacka na maso,
borůvková omáčka k srncimu,
guláš s haluskami,
jehneči maso omačka,
aby strouhané brambory necernaly,
ostruzinova omacka dip k masu,
srnčí s ostružinovou omáčkou,
kuřecí s ostružinovou omáčkou,
maso s ostružinovou omáčkou
Suroviny:
maso jehněčí,
víno červené,
ostružiny,
cukr,
máslo,
škrob,
hořčice plnotučná,
jalovec,
bobkový list,
olej,
koření oregáno,
sůl,
pepř,
kůra citronová,
brambory,
sůl,
mouka polohrubá
Komentáře (17)