Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 210 kJ / 2 679 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 127,37 g |
Tuky | 102,95 g |
Vláknina | 38,35 g |
Cholesterol | 569 mg |
Sodík | 630 mg |
Sůl | 1,35 g |
Sacharidy | 252,26 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mäso narežeme na kocky, pridáme všetky ingrediencie na marinádu, premiešame a necháme v chlade odstáť aspoň 2 hodiny, najlepšie cez noc.
Krok 2: Odležané mäso dáme na panvicu a na prudkom ohni zo všetkých strán orestujeme. Podlejeme vínom a dusíme do mäkka.
Krok 3: Počas dusenia podľa potreby podlievame vínom. Mäkké mäso vyberieme a udržiavame v teple. Šťavu necháme prechladnúť.
Krok 4: Omáčka : Maslo v kastróliku roztopíme a rozpustíme v ňom cukor. Pridáme černice, guličky borievky, bobkový list a podlejeme 1 dl vody. Na slabom ohni varíme 10 minút.
Krok 5: Pridáme horčicu a v šťave z mäsa rozmiešaný škrob. Opäť 10 minút slabo povaríme.
Krok 6: Zemiaky nastrúhame na zemiakovom strúhadle, osolíme a pridáme toľko múky, aby sme dostali hustejšie cesto.
Krok 7: Necháme 10 minút postáť a z lopára hádžeme do vriacej osolenej vody lyžicou väčšie halušky.
Krok 8: Keď vyplávu na povrch, necháme ich ešte 2-3 minúty tiahnuť, potom scedíme ( na rozdiel od malých klasických halušiek, ktoré cedíme hneď ako vyplávu na povrch ).
Krok 9: Mäso prelejeme omáčkou. Podávame so zemiakovými haluškami.
Zveřejněno 8. 1. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jehněčí s ostružinovou omáčkou a haluškami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7WQ1
Moje poznámka
Jehněčí s ostružinovou omáčkou a haluškami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7WQ1
Nejnovější recepty
Klasické kynuté jidášky
Přidáno před 3 hodinami
Velikonoční linecká vajíčka
Přidáno před 14 hodinami
Točený mazanec s ořechy
Přidáno před 23 hodinami
Cizrna s pórkem a sušenými rajčaty
Přidáno 14. 4. 2025 09:20
Čekankový salát s ředkvičkami
Přidáno 14. 4. 2025 08:00
Jahodovo-tvarohová zmrzlina
Přidáno 13. 4. 2025 16:17
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Květákový mozeček
vervla před 19 minutami
Hrachová kaše s máslem
BronislavaP před 3 hodinami
Plněná tortilla vaječnou omeletou
Vanda183 před 12 hodinami
Velikonoční beránek
gedzitka před 16 hodinami
Rajská omáčka
Sahula před 17 hodinami
Pikantní masové kuličky s rajskou omáčkou a těstovinami
Sahula před 17 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
Sahula před 17 hodinami
Rychlá hrníčková bábovka
SofieA před 17 hodinami
Dušená mrkev
Jirka1977 před 18 hodinami
Obyčejné nudle se smaženým zelím
Radovan123 před 18 hodinami
Tématické fráze:
jehněčí omáčky a guláše,
ostruzinova omacka k masu,
pikantní ostružinová omáčka,
jehněčí kolínko s haluškami,
omáčka k bramborovým haluskam,
jehněčí na ostružinách,
jehnečí omáčka k masu,
černice omáčka,
ostruzinova omacka na maso,
borůvková omáčka k srncimu,
guláš s haluskami,
jehneči maso omačka,
aby strouhané brambory necernaly,
ostruzinova omacka dip k masu,
srnčí s ostružinovou omáčkou,
kuřecí s ostružinovou omáčkou,
maso s ostružinovou omáčkou
Suroviny:
maso jehněčí,
víno červené,
ostružiny,
cukr,
máslo,
škrob,
hořčice plnotučná,
jalovec,
bobkový list,
olej,
koření oregáno,
sůl,
pepř,
kůra citronová,
brambory,
sůl,
mouka polohrubá
Komentáře (17)