Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plněná haruľa

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

amalia amalia

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 369 kJ /
2 956 kcal
Bílkoviny205,09 g
Tuky115,66 g
Vláknina39,65 g
Cholesterol 896 mg
Sodík 2,24 g
Sůl5,12 g
Sacharidy256,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ošúpané zemiaky postrúhame na strúhadle, necháme 15 minút odstáť, potom z nich opatrne vylejeme vodu, aby škrob zostal v mise. Krok 2: Pridáme 3 prelisované strúčiky cesnaku, 2-3 pl múky (podľa druhu zemiakov: sypké zemiaky sa lepšie zahustia hladkou múkou), vajcia, osolíme, okoreníme a ochutíme 1 pl majoránky. Dobre premiešame, ak treba, pridáme múku, aby cesto nebolo veľmi riedke. Krok 3: Zapekaciu misu vymastíme olejom alebo masťou a vysypeme hrubou múkou. Krok 4: Na dno navrstvíme 2/3 cesta, naň dáme vrstvu pomletého a na cibuli orestovaného mäsa. Krok 5: Zakryjeme zvyšným zemiakovým cestom a navrch poukladáme plátky slaniny. Krok 6: Pečieme 30-40 minút v rúre predhriatej na 180°C. Krok 7: Pokrájame a podávame so surovou kyslou kapustou (zelí).

Zveřejněno 9. 1. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněná haruľa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rMz4

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněná haruľa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rMz4

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

magdalénka, receptové zošity starých mám sú zakopané poklady, však?:-K

amalia:ja si tiež rada pozerám staré recepty...židovské nemám, ale mám napr. knihy Prešporskú kuchyňu, alebo Kejřovú...
alebo mám rozpadávajúci sa zošit s receptami po starej mame. (umrela r. 1939 ako 25-ročná)
Takže, študuj židovské kugle! Rozšír nám obzory!

magdalenka:-)), po tvojom upozornení som si spomenula, že mám veľmi peknú knižočku pánov Františka Janalíka a Jiřího Marholda: Tajemství židovské kuchyně a div sa svete - na strane 140 je naozaj recept na kugl (možno som ten názov videla práve tam, ale skleróza je skleróza...) s ingredienciami 2 kg brambor, 4 vejce, 3 cibule, pepř, sul, 4 macesy, husí sádlo. Ďakujem za poznámku, asi si dnes budem listovať v tejto kuchárke;-)

amalia: so slovom kugel (nie v nemčine)som stretla niekde v židovskej kuchyni, ale sa mi marí, že nejaké sladké jedlo.

:-DMagdalenka, Nadja, ešte som sa stretla aj s výrazom kugel...:-O;-)

magdalenka: děkuji

Nadja: haruľa, zemiaková baba, zemiakové placky, polesníky - všetko obmeny bramboráku, cmundy...

:-? Co znamená haruľa? Není to náhodou východňárský výraz?:-?
:-p:-p:-p Cmundu neboli bramborák máme rádi, mleté maso také, takže je to jasné - vyzkouším.
:yes:+5.:yes:

:-KTo se mi líbí+:yes::yes::-))

nedělávám náplň s masem, ale do bramb.těsta přidávám trochu kypřicího peč.prášku..je to pak hezky nadýchané;-)
někdy zkusím i tuto verzi;-):yes:

Haruľa je super vec, ale takto plnenú som ju ešte nerobila. Najbližšie urobím podľa tvojho receptu. Zatiaľ aspoň bodík ;-):yes:

Tak to určitě vyzkouším. Bramboráky milujeme, s mletým masem jsem je ještě nedělala, ale docela si to umím představit. Dávám ti 1. bod.

Tématické fráze:
haruľa, kuřecí harula, harula recept, bramborový kugl, kugl recept, zemiakova harula, bramborák harula, harula s masem, bramborové kugle, co je harula, kugl, recept na kugl, harula plnená masom, bramborák kugle, stare židovske recepty, bramborak s nivou-harula, recepty lehká jídla, východňárský řízek recept, co je to haruľa, bramborové placky východňárský

Suroviny:
brambory, maso hovězí, maso vepřové, slanina oravská, vejce, cibule, česnek, mouka hladká, pepř, majoránka, sůl, olej, mouka hrubá

Přidat fotografie receptu