Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hrušky s krémem

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toscana

Snadný

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 977 kJ /
1 668 kcal
Bílkoviny24,23 g
Tuky118,24 g
Vláknina24,00 g
Cholesterol 426 mg
Sodík 327 mg
Sůl0,38 g
Sacharidy114,63 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hrušky oloupejte, nakrájejte na dílky, ty nandejte do pekáčku vymazaného máslem a pokapejte citronem. Krok 2: Utřete 4 lžíce másla a 1/2 šálku cukru do pěny. Do hmoty zašlehejte 1 vejce a postupně, po částech mascarpone v pokojové teplotě. Krok 3: Nakonec důkladně vmíchejte mouku, nalijte na ovoce a zapékejte v troubě vyhřáté na 180°C, až krém ztuhne.

Zveřejněno 10. 1. 2012

Poznámka autorky toscana

Místo hrušek lze podle sezóny použít jablka, čerstvé broskve nebo třeba ostružiny. Dobrou chuť.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrušky s krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XkZ5

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrušky s krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XkZ5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Udělala jsem dneska tento recept. Nejdřív ten krém, jelikož máme v rodině diabetiky, dala jsem 1 dcl Fruktozy pro diabetiky. Byl hodně hustý, když autorka píše "nalijeme", zředila jsem asi 5 ml mléka, prostě velkým panákem, víc ne.
Pak jsem naskládala hrušky na velký pekáč a zalila. Pekla jsem při 170°C 30 minut. Hotový jsem ještě posypala skořicí. Je to vynikající, šťavnaté. Přidám fotky, pokud se to nebude líbit, vymažu, ale výborné ty hrušky takto jsou :yes::yes::yes::yes:
Je to tenounké, ale my to takto milujeme, no z pekáče toho už moc nezbývá

Jsem ráda, že se vám recept líbí :-K

Zajímavé a určitě dobré pochutnání:-p+4:yes:Také se těším na fotky;-)zvědavost je hrozná vlastnost:-8:-D

Receptík ukládám;-):yes::-K

teď jsem koukala na můj oblíbený maďarský pořad TV paprika a byl tam téměř totožný recept - rozdíl jen v tom, že se do formiček (bez dna) dá naspod ogrilované kolečko ananasu a nanese se lžičkou tento krém (žádné uhlazování, jen tak, jak to spadne ze lžičky). Po upečení se formička opatrně sundá, přelije nějakým cukrovým rozvarem a servíruje se zmrzlinou, nebo šlehačkou. No byla to paráda, krásně nadýchané. Mít ty formičky, tak do toho jdu:-p:-K
Tím chci říct, že se těším na fotku k tomuto receptu:-K

To je nádhera a tentokrát fakt škoda, že bez fotky, ikdyž nevadí. Nedá se asi použít něco jiného, než mascarpone, že? Každopádně to musí být strašně dobré:-p

:-O:yes:

Tématické fráze:
recept z hrušek, hrusky marscapone, něco dobrého z hrušek, recepty z hrusek, mascarpone hrušky, hruska mascarpone, top recepty z hrušek, hruskove rezy s mascarpone, hrušky s mascarpone, hruška s mascarpone, buchta s maskarpone a hruškou, hruška ogrilovaná s mascarpone, recept s hruškovým rozvarem, fotky hrušky, hrušky recepty, mascarpone s hruškami, hrušky recept, maskarpone a hrušky recepty, maskarpone s hruškami, mascarpone hruska

Suroviny:
hruška, šťáva citronová, máslo, cukr, vejce, mascarpone, mouka hladká

Přidat fotografie receptu