Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krkovička plněná výheňákem a zelenou cibulkou

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

srettka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 233 kJ /
2 207 kcal
Bílkoviny206,45 g
Tuky131,61 g
Vláknina25,25 g
Cholesterol 557 mg
Sodík 911 mg
Sůl1,91 g
Sacharidy43,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso dvakrát naříznout po vláknech, ale neproříznout. Prořezy okořenit pepřem, solí, kmínem a sušeným česnekem. Vymáznout tatarkou a naplnit výheňákem a pokrájenou zelenu cibulkou. Řez zajistit párátkem. Celé maso kořenit jako vnitřek a omazat tatarkou. Nechat odležet aspoň hodinu, ale nejlíp do druhého dne. Krok 2: Do pekáče s poklicí překrojit rajčátka na půl, papriky na proužky a 3 cibule na čtvrtky, rozloupané na plátky. Krok 3: Na pánvi rozpálit 1 PL oleje a na ní osmahnout odleželé maso pěkně do zlatohněda. Maso vyjmout a dát do pekáče na zeleninu. Krok 4: Na pánev přidat ještě trochu oleje a proužek másla. Přihodit zbylé 3 cibule na drobno a osmahneme. Nasypeme kolem masa do pekáče. Posypeme kořením, rozdrobíme bujon a zalijeme vodou do výše zeleniny. Krok 5: Poházíme kousky másla a dáme pomalu péct 3 hod na 100°C. Potom přidáme na 160°C a pečeme do měkka. Až je maso úplně měkké a po vpichu sklouzne. Kdyby se šťáva rychle vypékala, občas trochu dolijeme. Ke konci tomu dáme ještě chvilku bez poklice pro barvičku. Krok 6: Ve finále vmícháme po troškách nabobtnaný škrob a zahustíme podle vlastního gusta. Případně ještě dosolíme dle chuti.

Zveřejněno 11. 1. 2012

Poznámka autorky srettka

Měla jsem pěkný fotopostup, ale pak jsem zjistila, že děvčátka si vzala paměťovku...grrrrr, tudíž jsem spíš trénovala mačkání spoušti. Takže už jen fotky od půlky vaření..chjo

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovička plněná výheňákem a zelenou cibulkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/21Y1

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovička plněná výheňákem a zelenou cibulkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/21Y1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

Výheňáka jsem zatím nepoznala, ale já si na něj dohlídnu a bude tahle dobrůtečka...:-p:-p:yes:

:-p:-);-):yes:+

Jůů,nádhera a jak je něco plněného,to je moje.:yes::yes:Výheňák také neznám,musim se po něm podívat.:-p:-p

To je krása na pohled a chuť bude taky náramná!:yes::yes::-p

No jo, dala bych si:-p:yes::-K

:-OBože to je paráda pro očko i žalůdeček,mňam:-p+13:yes::-K

;-)no co na to říct susedo:-ppolkla jsem utřele slinu a tobě posílám 12 bodík:yes::yes:

Sretti,já si chvilku na tu náheru počkala, abych ti mohla át hezkých a kulaťoučkých 1O. bod:yes::-D
Nejdřív jsem si myslela, že jsi si ten název vymyslela-charakterizoval tě ten výheňák a ejhle, on se tak vážně jmenuje sýr, který ještě neznám:-D;-)

No vidíš a já včera kolem Sedlčanských jenom proběhla a ani jsem si výhelňáku nevšimla. To dělám ale hlouposti, protože to s ním bude určo lahůdka:-p:yes:

Ty výheňáku, to je něco pro mne!:-p

Nádhera jako vždy :-O:-p +6:yes:

foto Výheňáku přidáno...sem myslela, že už je syrakus tento profláknut;-)

Výheňák mají jako novinku v Albertu, sretti, tos to sem nemohla dát, než jsem tam šla?:-( No máš štěstí, že tam chodím denně:-D, masíčko v mražáku je taky, takže :-p:-p:yes:

Tady se krásně rýmuje.....opravdu je to bašta nesmírná....výheňák neznám a zatím jsem jej v obchodě nepotkala ...no budu se po něm muset podívat.Nebo napsat švagrovi...ten dělá v Sedlčanském závodě na sýry říďu.(nevím přesně ,ale asi nějakého obchodního)Takže dávám bodíček:yes::yes::yes:a ukládám.

Tak výheňák... znamenám si ;-):-p:yes:

rebeka:ale setruško rebuško milá reveňová, šetři slovem:-8, šak je to jen kus čunika s tim, co lednica dala:-8 ale chuťově se te promíchalo příjemně:-p
p.s.:-Ojářku, popadlo tě básnický střevo?? sem se toho všimla v poslední době:-O rebarborka poetou:-K to jsou mi věci:-)

:yes:+3.:yes: Také neznám výheňák, ale když je Sedlčanský ....
Masíčko vypadá překrásně.

rebeka: Bylas rychlejší, než jsem dopsala, že dávám první bodík, tak jsi dřív obodovala:-D Takže ten druhý je můj:yes:

pipre:už jsem to napravila, já hlava zabedněná:-8

šmárjá panno:-O:-O:-O heřmánečku..to je krása:-*:-*:-K:-K:-K
duše plesá, oko jásá:-!:-!
fotečky jak malované, jídelko vymazlané:-8( vymazlené se nerýmuje:-8:-D )
mám ohromnou radost a je to pro mě čest, že dávám po zásluze první bodík:yes::yes::yes::yes: tak jest:-!:-D:yes::yes:
P.S. je to žravé..fest:-!:-D:-p;-):-)

Juj, to vypadá moc dobře, jen jsem nevěděla, co to je ten výheňák, až z vyhledavače jsem zjistila, že je to sýr :-)http://www.sedlcansky.cz/kolik-pepu-znas/grilujeme...:yes::yes:+1

Tématické fráze:
krkovička pečená na zelené paprice a porku, plnena krkovička, krkovicka po thajsku, recepty z vyhenaku syru, sedlčanský výheňák na zapékání, výheňák na zapékání recept, výheňák na zapékání, reveňová buchta, recepty z ridu, výheňák na zapékání recepty

Suroviny:
krkovice vepřová, cibulka zelená, cibule, tatarská omáčka, pepř, sůl, česnek sušený, kmín drcený, rajče cherry, paprika, máslo, bujón, solamyl, olej

Přidat fotografie receptu