Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Maďarský krůtí perkelt se zelím

Hodnocení receptu je 5,0 (40×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 282 kJ /
1 262 kcal
Bílkoviny107,51 g
Tuky47,39 g
Vláknina21,10 g
Cholesterol 200 mg
Sodík 2,05 g
Sůl5,05 g
Sacharidy61,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji zpěníme cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso a zprudka opečeme, osolíme, zaprášíme paprikou, promícháme a podlijeme trochou vývaru nebo vody. Necháme asi 15 minut dusit a pustit šťávu. Krok 2: Poté přihodíme jalovec, bobkový list, pepř a tymián (nemusí být). Krok 3: Vmícháme kysané zelí, nastrouhaný syrový brambor, podlijeme vínem, promícháme a dusíme skoro do měkka. Ke konci přidáme pokrájené papriky a dovaříme asi 15 minut.

Zveřejněno 13. 1. 2012

Poznámka autorky 1974andrea

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Maďarský krůtí perkelt se zelím

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BRwk

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Maďarský krůtí perkelt se zelím

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BRwk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (38)

Skvělý recept, fakt dobrota Nikdy by mne nenapadlo dávat do perkeltu tymián, a přitom ho mám rád... a tak dobře tam chutná :yes: Sice jsem neměl po ruce víno, tak jsem podlil troškou vody, a nezahušťoval jsem, protože jí byla fakt troška, a nechtělo se mi do sklepa pro kysané a potřeboval jsem zpracovat hlávkové, ale fakt je to i tak pochoutka :yes:

dobrý tip na oběd:-)

olahok:Tak to byla teda náhoda jak hrom, já to dneska spustila a dali jsme hned odkaz na Pažitku :-D To je dobře, už se těším. A ještě jednou děkuji:-K

Andrejko, lovila jsem ve Vašich receptech na "Pažitce" a tak jsem
tu krásu nesmírnou objevila. Mám z toho upřímnou radost a vím, že je za tím obrovské množství práce. Podle Vašich rcp vařím často, máte "naše" chutě. Na blogu je více prostoru pro komunikaci. Tak se těším. Ještě jednou moc a moc gratuluji. Invence Vám nechybí, Váš blog nebude mít o návštěvy nouzi, a proč taky, když je "V kuchni vždy otevřeno", že? Už ten název je tak empatický ... a sympatický:-K:-K:-K

olahok::-O Jak to že už to víte? Jsem moc ráda, že se vám líbí. Než tam všechno doplním, bude to ještě docela trvat;-) Tak se mi tam taky ozvěte, budu moc ráda:-8:-K
A děkuji moc za zprávu ohledně tohoto receptu:-K

Andrejko, děkuji za vynikající rcp, moc jsme si pochutnali. Kvůli našemu bezlepkáčkovi jsem k tomu udělala bzlp bramborové knedlíky. Bylo to moc dobré, jako všechny Vaše recepty - zde i na "Pažitce", ale ten "blog", ten blog ... to je tedy pecka, to jste mě dostala. Úžasné, krása, nádhera. Je dobře, že je "V kuchyni vždy otevřeno".
Obrovská gratulace.:-K:-K:-K:-K:-K

rebeka:Dorejdila a konečně uvařila, ale že to trvalo:-D:-D Díky Nadi za krásné foto, jsem ráda, že chutná:-8:-K

1974andrea: tak, Andrej, dorejdila jsem a dnes uvařila... výýýborné:-! lehlé, skoro dietní:-p;-)
bodík už proběhl, dnes jen foto jako důkaz:-K

1974andrea: nemůžu..nebo co:-?:-//:-D:-D:-D:-D
vymýšlím, co dobrého uvařit, víííš:-?;-):-D

rebeka:Nadi to jsou papriky;-). A co ty tady pořád rejdíš u toho receptu?:-)):-D

Andrej..ty tam nemáš rajče:-O:-?:-? to mě šálá můj starý, chybý zrak:-?:-D:-D to jsou papriky:-?

1974andrea: a víš že jo:-?:-? v pátek přijede vzácná návštěva- dcery stínová tchýně:-D, tak to udělám a jak píšeš..půjde to do PH, heč:-D
Pajaska::-O jáá:-?:-? jako že jsem numero:-?:-O ale to néé..já jsem plachá, nenápadná a vůůůbec se tu nevyskytuju:-8:-D:-D:-D

:-p hned bych si nabídla;-):yes:

Pajaska:Já mám taky zelíčko domácí;-)

rebeka:Ty jsi číslo:-D:-D:-D:-D:-D:-D:yes::yes:
Andrejko,zelíčko je v sudu.Recept vypadá dobře.:yes::yes:

Tématické fráze:
krůtí stehna se zelím, perkelt z krutiho masa, madarský perkelt, krůtí stehno se zelím, krůtí guláš se zelím, krůtí se zelím, kruti tokan, krůtí perklet, recept na maďarsky perkelt, v kuchyni vzdy otevreno, maďarský perkelt recept, perkelt recept, kuřecí perkelt se zelím, kruti maso se zelim, perkel, krutí maso perkelt, parkelt, tokan z krutiho masa, madarské zelí recepty, maďarské krutí prsa

Suroviny:
stehno krůtí, zelí kysané, brambory, paprika čerstvá červená, paprika čerstvá bílá, cibule, víno bílé, vývar, bobkový list, tymián, jalovec, pepř, koření paprika maďarská, sůl, olej

Přidat fotografie receptu