Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Maďarský krůtí perkelt se zelím

Hodnocení receptu je 5,0 (40×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 282 kJ /
1 262 kcal
Bílkoviny107,51 g
Tuky47,39 g
Vláknina21,10 g
Cholesterol 200 mg
Sodík 2,05 g
Sůl5,05 g
Sacharidy61,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji zpěníme cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso a zprudka opečeme, osolíme, zaprášíme paprikou, promícháme a podlijeme trochou vývaru nebo vody. Necháme asi 15 minut dusit a pustit šťávu. Krok 2: Poté přihodíme jalovec, bobkový list, pepř a tymián (nemusí být). Krok 3: Vmícháme kysané zelí, nastrouhaný syrový brambor, podlijeme vínem, promícháme a dusíme skoro do měkka. Ke konci přidáme pokrájené papriky a dovaříme asi 15 minut.

Zveřejněno 13. 1. 2012

Poznámka autorky 1974andrea

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Maďarský krůtí perkelt se zelím

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BRwk

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Maďarský krůtí perkelt se zelím

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BRwk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (38)

Skvělý recept, fakt dobrota Nikdy by mne nenapadlo dávat do perkeltu tymián, a přitom ho mám rád... a tak dobře tam chutná :yes: Sice jsem neměl po ruce víno, tak jsem podlil troškou vody, a nezahušťoval jsem, protože jí byla fakt troška, a nechtělo se mi do sklepa pro kysané a potřeboval jsem zpracovat hlávkové, ale fakt je to i tak pochoutka :yes:

dobrý tip na oběd:-)

olahok:Tak to byla teda náhoda jak hrom, já to dneska spustila a dali jsme hned odkaz na Pažitku :-D To je dobře, už se těším. A ještě jednou děkuji:-K

Andrejko, lovila jsem ve Vašich receptech na "Pažitce" a tak jsem
tu krásu nesmírnou objevila. Mám z toho upřímnou radost a vím, že je za tím obrovské množství práce. Podle Vašich rcp vařím často, máte "naše" chutě. Na blogu je více prostoru pro komunikaci. Tak se těším. Ještě jednou moc a moc gratuluji. Invence Vám nechybí, Váš blog nebude mít o návštěvy nouzi, a proč taky, když je "V kuchni vždy otevřeno", že? Už ten název je tak empatický ... a sympatický:-K:-K:-K

olahok::-O Jak to že už to víte? Jsem moc ráda, že se vám líbí. Než tam všechno doplním, bude to ještě docela trvat;-) Tak se mi tam taky ozvěte, budu moc ráda:-8:-K
A děkuji moc za zprávu ohledně tohoto receptu:-K

Andrejko, děkuji za vynikající rcp, moc jsme si pochutnali. Kvůli našemu bezlepkáčkovi jsem k tomu udělala bzlp bramborové knedlíky. Bylo to moc dobré, jako všechny Vaše recepty - zde i na "Pažitce", ale ten "blog", ten blog ... to je tedy pecka, to jste mě dostala. Úžasné, krása, nádhera. Je dobře, že je "V kuchyni vždy otevřeno".
Obrovská gratulace.:-K:-K:-K:-K:-K

rebeka:Dorejdila a konečně uvařila, ale že to trvalo:-D:-D Díky Nadi za krásné foto, jsem ráda, že chutná:-8:-K

1974andrea: tak, Andrej, dorejdila jsem a dnes uvařila... výýýborné:-! lehlé, skoro dietní:-p;-)
bodík už proběhl, dnes jen foto jako důkaz:-K

1974andrea: nemůžu..nebo co:-?:-//:-D:-D:-D:-D
vymýšlím, co dobrého uvařit, víííš:-?;-):-D

rebeka:Nadi to jsou papriky;-). A co ty tady pořád rejdíš u toho receptu?:-)):-D

Andrej..ty tam nemáš rajče:-O:-?:-? to mě šálá můj starý, chybý zrak:-?:-D:-D to jsou papriky:-?

1974andrea: a víš že jo:-?:-? v pátek přijede vzácná návštěva- dcery stínová tchýně:-D, tak to udělám a jak píšeš..půjde to do PH, heč:-D
Pajaska::-O jáá:-?:-? jako že jsem numero:-?:-O ale to néé..já jsem plachá, nenápadná a vůůůbec se tu nevyskytuju:-8:-D:-D:-D

:-p hned bych si nabídla;-):yes:

Pajaska:Já mám taky zelíčko domácí;-)

rebeka:Ty jsi číslo:-D:-D:-D:-D:-D:-D:yes::yes:
Andrejko,zelíčko je v sudu.Recept vypadá dobře.:yes::yes:

rebeka:Určitě zkus, napadlo mě, jestli by to nebylo dobrý udělat v tom tvém PH?

1974andrea::-//:-//:-//hmm, tak to nestihnu..dnes už ne:-(:-D:-D:-D ale někdy udělám, chceeeš:-?:-D:-D;-)

rebeka:Nadi zbylo, ale jen na dnešek;-)

joo, tak toto by hooodně chutnalo:yes::yes::-p
nezbylo, že:-?:-//:-D:-D

Moc jste mě potěšili milými komentáři, děkuji:-K

Vím jistě, že by si pochutnala celá moje rodina, jen nemám to krůtí stehno, kuřecího dost:-D, bodík jasný:yes:

Možná by to šlo dělat i v tom chválou opěvovaném PH, ne? Co myslíte, majitelky tohoto kuchyňského vybavení?

1974andrea: Andrejka, dobré to je, o tom nepochybuje snáď nikto :yes::yes::yes:;-)

A mne je taky fuk,jestli je to perkelt ci neco jineho..dulezite je,ze mne recept zaujal a vzhledem k tomu,ze chci zacit s redukci hmotnosti,urcite se bude hodit i po teto strance..;-) Takze tobe bodik a mne do oblibenych:-*

tejaja:Tak to mám přejmenovat? mně je to jedno, jak se to nazve;-), hlavně, že je to dobrý:-))

porada mám pravdu, do pörköltu ozaj nepatrí kapusta ;-)

Perkelt, neperkelt:-D, vypadá to skvěle a určitě bych s tímto jídlem doma zabodovala:-p:-* Takže ukládám a bodík posílám:-):-K...+1

To by se tam asi dal najít recept ? Já taky nejsem Maďar a mohla by nám poradit Magdalenka, tá má maďarskou kuchyni v malíčku.:-)

porada:Já nechci oponovat, nejsem Maďar, ale tohle jídlo připravoval maďarský kuchař na tv PAPRIKA, tak to možná spletl on:-))

No to já také ne, ale bylo to myšleno tak,že do pörköltu nepatří kyselé zelí a vínem se podlívá tokáň.
Jinak OK.:-8

Tématické fráze:
krůtí stehna se zelím, perkelt z krutiho masa, madarský perkelt, krůtí stehno se zelím, krůtí guláš se zelím, krůtí se zelím, kruti tokan, krůtí perklet, recept na maďarsky perkelt, v kuchyni vzdy otevreno, maďarský perkelt recept, perkelt recept, kuřecí perkelt se zelím, kruti maso se zelim, perkel, krutí maso perkelt, parkelt, tokan z krutiho masa, madarské zelí recepty, maďarské krutí prsa

Suroviny:
stehno krůtí, zelí kysané, brambory, paprika čerstvá červená, paprika čerstvá bílá, cibule, víno bílé, vývar, bobkový list, tymián, jalovec, pepř, koření paprika maďarská, sůl, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu