Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Squash - zapékaná tykev

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Martinson Martinson

Snadný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 150 min

150 min (150 min příprava)

Suroviny

Porce: Podle počtu tykví

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Tykve do změknutí uvaříme, poté odřežeme stopky s částí tykve tak, abychom mohli pohodlně čajovou lžičkou vybrat částečně dužinu. Krok 2: Scezenou kukuřici promísíme s kořením a solí, nacpeme do tykve téměř po okraj, upěchujeme vrstvičkou strouhaného sýra, ozdobíme špetičkou papriky. Krok 3: Vyskládáme do pekáčku a pečeme až do zezlátnutí sýra, podáváme horké před hlavním jídlem. Kukuřici můžeme "obohatit" třeba nasekanou šunkou, nebojte se experimentovat.

Zveřejněno 17. 1. 2012

Poznámka autora Martinson

http://curryinkadai.blogspot.com/2007/11/spring-in...Ilustrační foto, tykve můžou být i tmavě zelené nebo všelijak žíhané, ale měly by mít tento tvar kvůli nadívání.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Squash - zapékaná tykev

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pXNN

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Squash - zapékaná tykev

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pXNN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (9)

Udělala jsem do kulaté cukety, v sezoně hokaido určitě zkusím. Je to zajímavé, chutné:yes:, možná by neškodilo vydlabanou tykvičku vytřít česnekem;-)

Tak tyto tykvičky jsem u nás neviděla.Připomíná mi to dle fotky tykev špagetovou,ale v kulaté formě.Dík za odkaz.;-)

Martinson: já vím, já jsem v souvislosti s vařením mluvila o cuketě

Betyna: Co se předváření týče - obvykle ta slupka i po uvaření bývá natolik tuhá, že krásně drží tvar, tyto male tykve jsou v syrovém stavu poměrně tvrdé a já se obávám, že pokud by se tykev bez uvaření pouze odkrojila, naplnila a dala zapéct, dužina bude jako šutr - tykev se zapéká cca 15-20 minut!

Mi to trochu připadá, jako ta cuketa se sýrem, co jsem dnes přidala recept a bylo to dobré, takže..:yes:

Pajaska: tak hokkaido miluju vloni se mi moc nepovedlo vypěstovat měla jsem jen pár, snad to letos bude lepší. Stačí i nakrájet, pokapat mírně olejem a posypat bylinkami (neloupat) a hodit třeba do trouby pod gril - mám to raději než hranolky. Cukety jsem si pěstovala i kulaté...

Betyna:Je to možné, jen jsem neviděla tak maličké,ale cukety by šli taky,jen bych je nepředvářela.Rovnou zapíct.Hokkaido jsem ještě nejedla,ale už dlooouho se chystám.;-):-)

Já myslím jestli to nejsou spíš dýně hokkaido, cukety by se asi nevařily? To by bylo moc měkké, cukety zapékám syrové...

Ty tykve jsou kulaté cukýny??Nebo co to je za druh?Chutné spojení,tykev,sýr,kukuřice...mňam.Tedy pro mne jako hl.jídlo,ale snědla bych jich 3?:-*:yes:

Tématické fráze:
tykev hokaido recept, tykev muškátová recept, tykev muškátová recepty, tykev hokaido recepty, tykev hokkaido recepty, mail squash.or.at loc:cz, tykev foto, zapeka se syrova cuketa?, tykev sqush, recept tykev kulatá, recept na tykev, tykev muškátová, tykev hokaido.recepty, recept tykev hokajdo, co s tykví, tykev hokaido, tykev cukrova, tykev hokkaido - recepty, zapekana tykev, tykev recepty

Suroviny:
tykev, máslo, kukuřice cukrová, sýr tvrdý, sůl, pepř mletý, ořech muškátový, paprika sušená sladká

Přidat fotografie receptu