Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dobrá srdcová polévka

Hodnocení receptu je 4,7 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: 2,5 litrů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie605 kJ /
145 kcal
Bílkoviny4,24 g
Tuky0,35 g
Vláknina9,34 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 16 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy28,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Srdce si dáme uvařit téměř doměkka. Krok 2: Na sádle si osmažíme cibuli nakrájenou na drobno spolu se stroužkami česneku a necháme do růžova smažit. Krok 3: Nakrájíme si srdce, mrkev a brambory na kostičky a vše přidáme k cibuli, posypeme mletou paprikou, necháme jen zasmahnout a zalijeme vývarem ze srdce a ještě přidáme vodu podle toho, kolik chceme polévky mít. Krok 4: Do vařicí se polévky přidáme masox, rajčatový protlak, majoránku, kmín, libeček, medvědí česnek a ještě vaříme dál. Krok 5: Ke konci dáme zbylý protlačený stroužek česneku, dosolíme, kdo chce může ještě zahustit jíškou, buď hotovou, nebo udělanou ze sádla a hladké mouky do tmava - necháme ještě chvíli vařit, než zhoustne a můžeme podávat.

Zveřejněno 17. 1. 2012

Poznámka autorky Bibinka

Polévka dneska vznikla nechtěně když jsem vyndala srdce místo jiného masa díky tomu, že nebylo popsané a nakonec jsme byli překvapeni její dobrotou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dobrá srdcová polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x7Pq

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dobrá srdcová polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x7Pq

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

Bibinka: Bibi tak opet delam tuhle vytecnou bastu a vezu ji pro celou bandu na chatu....Pises ze pridas dalsi dobrou polivku a ja nemam td cas hledat ktera to asi bude....muzes mi prosim pisnout nazev nebo nechat na ni odkaz? klidne i do mailu reny2@seznam.cz dik

Reny2:Reny, to jsi mi vážně udělala radost;-) a synáček dobře ohodnotil...moc dobře ví, co je dobré. Teď mám připravenou jednu na podobný styl, která sama nahradí dvoumenový oběd-zítra jí asi přidám, tak jukni, ta vám bude určitě také chutnat;-)

Bibinko...dnes opet (uz ani nepocitam pokolikate) jsem uvarila kotel polivecky....z kila srdicek a 2 velkych brambor toho byl velkej hrnec....;-)...synator ochutnal a ohodnotil jako moc dobry....takze uspech....tato polevka u nas zdomacnela a patri do tech levnych a vytecnych bast....:-*:-)):yes::-K

Reny2:Reny, to vydatně vystačíaq řekla bych, žew jich máš až dost, jelikož nevím pro kolik lidí tu polévku děláš, já jich měla asi 35O g, TAK SI MŮŽEŠ DÁT PŮLKU ZAMRAZIT NA PŘÍŠTĚ a máte je o dost levnější-bohužel:-( Pak písni, jak se ti povedla a jak chutnala;-)

Bibinko....srdce uz mam koupene to jehneci....mam toho 600g a netusim kolik stoji v CR ... obecne plati,ze neprevadet vuci kursu,ale smaznout jednu nulu...tak to u nas vyjde jako vasich 30Kc na kg...otazka je,jelikoz neuvadis gramaz,zde to staci,nebo mam upravit a jako Werich s Burianem do to jit "primerene....primerene" :-D:-D:-D jen aby mi z toho nevzniklo Hrnecku var...:-D:-D:-D

Bibinko,Tvé polévečky nikdy nezklamou:-p+7:yes:

rebeka: ále, Jája vykřikovala cosi o konzumaci srdce a čílila se, nic mimořádného ;-):-))A děkuju :-K

zizala: sice vůbec nechápu, o co tu běží, protože už, jak jsem pochopila, jsou závadné komentáře smáznuty, ale napsala jsi to moc hezky..ano..máme demokracii..a k té patří např.i to, že každý konzumuje to, co mu libo..

Jája: Tady jsme na stránkách o vaření, srdce jatečních zvířat je zboží jako každé jiné, normálně se prodává, stejně jako jazyk, ledviny, játra, kýta a podobně. Své výlevy si laskavě odpusť a nebude je muset nikdo mazat. Pokud ti vadí, že někdo vaří z masa, které ti nevyhovuje, jednoduše recept přeskoč, nikdo tě přece nenutí ho číst nebo dokonce realizovat. Za nedemokratické pokládám tvé výkřiky o tom, proč někdo jí to, co jí :-//

Tak toto je moc pěkná polévečka;-):-p+1:yes:

Reny2: Reny, já bych do toho klidně šla, i když ta polévka bude mít nádech divoké chuti, ale omáčky z divočiny jsou přece výtečné, tak proč ne polévky že:-D;-)

:-!To že je v týhle republice demokracie ještě neznamená ,že se člověk musí projevovat jako zvíře,ale to bohužel mnozí nepochopili a nazývají neurvalost a nevychovanost demokracií....což samozřejmě není směřováno k někomu určitému.!!!

Super polívečka. To by si manžel mlaskal:-* Ukládám a Bibinko bodík dávám:-)):yes:+1

ja srdce jeste nikdy nedelala...ale polivka vypada mooooc dobre...navic mne napada jen jedno...u nas je videt jen jehneci srdce a dnes jsem videla i kureci...ale to jehneci je i dost levne....ze bych to prubla? :-S:-//:-O

Ivusa: Ivušo, já jsem jí dělala také poprvé a budu se k ní vracet, je vážně dobrá a my jsme taky polívkoví:yes:

hhaha..jak to furt mažou? nepřipadáte si trošku ubozí? Tady je demokracie pokud jste si ještě nevšimli. žádné sprosté slovo ani urážku jsem nenapsala.

Krásná zimní polévečka na zahřátí ...ještě jsem ze srdce polívku nedělala ,vlastně mně to ještě nenapadlo.Vyzkouším ....jsme polívková rodina,takže čekám ovace...já posílám za nápad i krásné fotky 100bodou...bohužel víe jak jeden nejde:-((:-((

Krásný receptík, srdce je v mrazáku, tak určitě vyzkouším:-p:yes:

rebeka:Rebí, dá se udělat jistě z obojího srdce, já dělala z vepřového;-)

Mňam.:-p:-p:yes::yes:

a jaké srdce..vepřové nebo hovězí:-?
polévečka jak lusk:-p;-):yes::yes:

Tématické fráze:
srdcová omáčka, srdcova omáčka recept, dobrá polévka recept, polevka z hovězího srdce, dobrá polévka, dobrá polévka recepty, dobrá polevky, srnci srdce polivka, dýňová polévka dle wericha, recept na srnci srdce a ledviny, jazyk srce skřenovu omačku, polivka ze srdce, srnčí srce a ledvinky, top recepty srdcová omačka, hovězí srdcová polévka, kolik medvědího česneku do polévky, polévka ze srd, srdcova polivka, jehneci srdce recept, polivka srdce

Suroviny:
srdce hovězí, cibule, česnek, brambory, protlak rajčatový, paprika, masox, majoránka, kmín drcený, libeček, sádlo, sůl

Přidat fotografie receptu