Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Erteple po Bzenecku

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ralbyk

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny

Porce: 3-4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 415 kJ /
577 kcal
Bílkoviny39,37 g
Tuky30,79 g
Vláknina11,08 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 497 mg
Sůl1,04 g
Sacharidy31,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Erteple nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme, okmínujeme a trošku okořeníme muškátovým oříškem. Krok 2: Cibuli nakrájíme na jemno a osmažíme na sádle, přidáme stroužek nasekaného česneku, necháme zesklovatět, přidáme nakrájenou zeleninu, posmažíme do zlatova a přidáme erteple. Krok 3: Erteple osmažíme do zlatova a přidáme rozmíchané vejce. Krok 4: Přiklopíme pokličkou a na malý plamínek dusíme dozlata.

Zveřejněno 18. 1. 2012

Poznámka autora ralbyk

Se sádlem je to chutnější, průměr pánve 28 cm.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Erteple po Bzenecku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M5M5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Erteple po Bzenecku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M5M5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

erteple, grumbýry, zemáky, jablóška, kobzole ...

Také tomuto říkáme selská omeleta. Přidáváme i jinou zeleninu, uzeninu a nahoru posypeme strouhaným sýrem. Máme to rádi, děláme když zbudou brambory.:-p:yes:

Znám to, já s taťkou to máme rádi, náš syn né, říkáme mu že neví co by ž..l a že ví h...o co je dobrý.

U nás, kůsek od Bzenca, sa temu řiká selská omeleta... a dá sa tam narvat hodně surovin, a dycky je to dobré!!! Skvělá věc na zužitkování zbytků z lednice...:yes:

skvělé:yes::yes::yes:musí to bít dobrota:yes::-))

Tohle dělám na sádle a je to dost tradiční jídlo u nás na horách, i erteple ;-):-p:yes:, jen nepřidávám muškát ale malinko libečku.
Jo v surovinách ti chybí ten oříšek ;-)

rebeka: rebečko, já to "náhodou" vím! :-)) všichni Pražácí nejsou ignoranti. . . :-*:-)

Nooo, tak to je pěkné a rychlé jídlo. Taková já mám nejradši. :-p:yes:+

Souhlas se sádlíčkem.:yes::yes: Nepochází (spíš nepocházel)od Bzenecka náhodou ocet lihový - klasický 8%?? Nejdříve jsem myslela,že se jedná o brambory na kyselo.;-):-) Tohle dělávám občas také,jen někdy přidám uzený.:-));-):yes::yes:

sákryš Bzenčanka su a ještě jsem to nejedla :-8, jen něco podobného,ale totok přímo ne, zkusím tedy ;-):yes:

Simona Kucerova::-D:-D ale ty máš talent na jazyky:-8:-D:-D:-D:yes::yes:

Něco podobného dělám a je to výborné:yes:

To by mi chutnalo:-p+4:yes::-)

rebeka:A já náhodou vím:-8:-D:-Dvypadá to dobře;-):-p+1:yes:

:-D:-D:-D myslíš, že Prážáci ví, co jsou erteple:-?:-?:-D:-D:-D
hezoučké to máš;-):-p:yes::yes:

Tématické fráze:
erteple, co jsou erteple, co je to erteple, erteple jidlo, erteple recept, recept erteple, erteple-recept, erteple se se šunkou, pečené erteple, selská omeleta retro, co su to erteple, erteple zapečené, bzenčanka, co jsou to erteple?, zužitkování celeru, tradiční erteple recept, co jsou to erteple, maso po bzenecku, recepty erteple

Suroviny:
brambory, cibule, celer, mrkev, sůl, pepř, kmín celý, česnek, vejce, sádlo

Přidat fotografie receptu