Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sekaná s přílohou hrášku a baby karotky

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Miquel Miquel

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie745 kJ /
178 kcal
Bílkoviny10,92 g
Tuky8,98 g
Vláknina6,40 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 252 mg
Sůl0,57 g
Sacharidy12,16 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli, česnek a bazalku nakrájíme na jemno. Maso promícháme rukama se všemi uvedenými surovinamy a vytvarujeme tvar šišky. Dáme do pekáče, podlijeme vodou, přidáme máslo. Dáme péct do trouby na 200-250°C. Krok 2: Příloha:
Na pánvi zesklovatíme na oleji šalotku.
Z konzervy slijeme nálev, hrášek s mrkví nasypeme na pánev, přidáme koření, prohřejeme a podáváme.

Zveřejněno 19. 1. 2012

Poznámka autora Miquel

Edit: 7.2.2016. Dnes bych už tento recept nepřidal. Chtěl jsem nechat odstranit tento recept, ale nebylo mi vyhověno.

*Všechny přísady by měly být vyvážené a neměla by převažovat výrazně žádná chuť.

*Určitě bych nekoupil maso v řeznictví, kde už ho mají namleté na hromadě.O mletých balených masech v supermarketech ani nemluvě.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sekaná s přílohou hrášku a baby karotky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Yl2n

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sekaná s přílohou hrášku a baby karotky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Yl2n

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

spagetka: taky jsem v životě neplatila za mletí masa - bůhví, kam to Pavel chodí :-D:-D

Pavel: Od kdy se platí za to, že si dám namlít maso? :-O:-O:-O
Aspoň u nás mi ho řezník umele vždy a platím jen cenu masa ne mletí

Když mate dost finančních prostředků date si namlet maso ,to se to pak piše ne:-((

fešácká sekoška..a dobrý nápad..já se s tím motala dovnitř:-//:-D;-)

Krásná sekánka,mňam:-p:-K+8:-p:yes:

Vypadá to nádherně:yes:

Přesně jak říkáte holky;-) Když mají u řezníka už semleté maso za sklem tak to o něčem vypovídá vždyť semlít maso před zákazníkem je otázkou jedné minuty.
Sekanou dělávám také pokaždé jinak, tu uberu, tu přidám nějakou bylinku nebo koření, ale pokaždé je výborná:-) (nechci se chválit ani vytahovat).
Děkuji za body:-K

Dělám sekačku podobně.Dávám trochu víc dijonské (podle naší chuti)a cibulku osmahnu na kousku špeku či slanině,sekaná je pak moc dobrá.;-) Jo a přidávám libeček,když nedám bazalku.;-)Tu přílohu vyzkouším.:yes::yes:Jsem ráda ,že nedáváš mouku,ta do sekané nepatří,ale to víš.Bodík letí.;-):-)Sakra ,ale jsi mne navnadila,nedělala jsem jí pěkně dlouho.:-K

Co se týká mletého masa, jednoznačně souhlas, buď si nechám namlít, ale většinou kupuju maso v celku a semelu si ho doma na robotu ;-):yes:

Moc pěkná šťavnatá sekaná:-p:-* Tu bych si dala líbit...+1

Miquel, já teda když kupuji u řezníka mleté maso, tak si ukážu kusy z kterých to má namlít a vidím na to, co mi mele a jak ne, mlela bych pak já:-D:-)) Sekaná je vděčné a dobré jídlo a ta zeleninka jí jen podtrhne chuť k lepšímu- docela jí dělám ráda v různých obměnách;-) Dávám ti 2.bod:yes:

Máš pravdu, já si nechávám u "svého" řezníka namlít maso přímo přede mnou z vybraného masa (jsem líná vytahovat a pak mýt svůj strojek na mletí :-8) a tohle by nám chutnalo:-p:yes:. Jo jinak nálev bych nevylévala, nedělám to s žádným nálevem, pokud je dobrý, ale dochutím a obvykle použiju na nakládané sýry, které u nás jedou :yes:

Tématické fráze:
baby karotka na másle recept, baby karotka recept, baby karotka, recepty baby karotka, baby karotka na másle, baby karotka recepty, karotka jako příloha, recept baby karotka, baby sekana, hrášek jako příloha, omacka z baby karotky, baby karotka-recept, jak namlit maso, mleté maso jak namlít, maso a baby karotka, jak semlít maso, recepty z baby karotky, jaka priloha k sekane, recept gratinovaná baby karotka, jak namlít maso na sekanou

Suroviny:
maso mleté, cibule, česnek, hořčice dijonská, vejce, strouhanka, mléko, bazalka čerstvá, koření provensálské, petržel, paprika sušená sladká, sůl, pepř, máslo, voda, směs hrášek a mrkev sterilovaná, cibule šalotka, koření provensálské, bobkový list, pepř, olej olivový

Přidat fotografie receptu