Semifreda jen tak
Dortíčky, které uchvátí svým vzhledem i chutí. Piškotový základ je pomocí formičky tvarován do požadovaného tvaru. Na něj pak vrstvíme smetanovo-šlehačkovou náplň s ovocnou a na závěr vše pokryjeme vrstvou barevné želatiny. Dozdobení je pak jen na vaší fantazii.
Suroviny pro 1 dávka
asi 20 kousků, podle formiček
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 105 kJ / 981 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 39,31 g |
Tuky | 30,82 g |
Vláknina | 1,80 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 801 mg |
Sůl | 1,84 g |
Sacharidy | 135,72 g |
Postup přípravy
Krok 1: Upečeme si 2 pláty piškotu na rolády. Jeden plát na základnu a druhý mezi krémy.
Krok 2: Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh. Postupně zašleháváme cukr až do rozpuštění. Snížíme otáčky a postupně přidáváme žloutky a nakonec vsypeme mouku.
Krok 3: Na plech nachystáme papír na pečení a pomažeme jej máslem. Vylijeme těsto a pečeme na prostředním roštu asi 10-15 minut při 180 °C.
Krok 4: Vyndáme po zrůžovění povrchu. Sesuneme z plechu i s papírem a necháme vychladnout.
Krok 5: Formičky si vyložíme fólií. Do fólie, která už je ve formičce vložíme vykrojený plát piškotu (můžeme jej vykrojit zrovna 2x, je potřeba i na předěl mezi vrstvy náplní).
Krok 6: Poté vrstvíme náplň, kterou ušleháme ze zakysaných smetan, jogurtů, 1/2-1 vyšlehané šlehačky se ztužovačem a cukrem podle chuti. Nezáleží na tom, čeho dáte víc nebo míň. Držte se jen jediného pravidla: smetana, jogurty, šlehačka - min 650 g a max 700 g celkem na 1 ztužovač. Když přísad bude méně, než 650 g, bude to moc želatinové a přes 700 g zase ne dost ztuhlé.
Krok 7: Na první náplň položíme opět vykrojený plátek piškotového těsta a na něj navrstvíme další náplň.
Krok 8: Druhá náplň je pak stejná, jako ta první, jen místo jogurtů přidáme konzervované jahody bez šťávy (odložíme na želatinu) a rozšleháme je s krémem. Přisladíme práškovým cukrem podle chuti.
Krok 9: Nahoru pak přijde už jen slabá vrstva želatiny. Slitou šťávu z jahod doplníme do půl litru vodou a svaříme s pudinkem. Můžeme přibarvit třeba barvivem na marcipán, pokud chceme výraznější barvu.
Krok 10: Želatinu lijeme až na vychlazený krém. Ideální je pak nezdobit šlehačkou na želatinu. Nechat si raději trošku náplně nebo kápnout čokoládu, aby ozdoby měly v čem držet.
Zveřejněno 20. 1. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Semifreda jen tak
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gQvY
Moje poznámka
Semifreda jen tak
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gQvY
Nejnovější recepty
Jednoduché burger bulky
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí plněná roláda pečená ve vepřové tukové bláně
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí maso z polévky na čerstvé zelenině ve woku
Přidáno před 11 hodinami
Tvarohové noky do polévky
Přidáno před 14 hodinami
Bagety k snídani se semínky
Přidáno před 14 hodinami
Vepřové maso s kapiovou omáčkou a paloučkový knedlík (pro diabetiky)
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čočkový salát s vejci a cibulí
gabikka před 5 hodinami
Rybízové řezy s mascarpone krémem
Jan Nemec před 9 hodinami
Americké extra čokoládové cookies
Vanika před 9 hodinami
Nejlepší marokánky
stepna před 10 hodinami
Plněné sladké rohlíky
veronika_straka před 11 hodinami
Květákový mozeček
HanaVl před 12 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Kakoska před 12 hodinami
Dršťková polévka z předvařených drštěk
Prim007 před 12 hodinami
Pařížský krém na plnění zákusků, rolád, dortů
Matea před 12 hodinami
Květák se slaninou a uzeným tofu
mafinka888 před 12 hodinami
Tématické fráze:
semifreda recept,
recept na semifreda,
semifreda,
recepty na semifreda,
fólie na semifreda,
semifreda recepty,
semifreda postup,
semifredo,
recept semifreda,
nápln do semifreda,
náplně do semifreda,
postup na semifreda,
semifreddo,
semifreda foto,
semifredo recept,
recepty semifreda,
formy.filip@centrum.cz,
levné formičky na semifreda,
semifreda náplně,
semifreda,recepty
Suroviny:
mouka polohrubá,
vejce,
sůl,
cukr krystal,
pečící papír,
smetana zakysaná,
jogurt,
šlehačka,
cukr,
ztužovač želatinový,
smetana zakysaná,
jahody,
šlehačka,
cukr moučkový,
ztužovač želatinový,
želatina,
pudink,
voda,
zdobení čokoládové
Komentáře (30)