Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Semifreda jen tak

Dortíčky, které uchvátí svým vzhledem i chutí. Piškotový základ je pomocí formičky tvarován do požadovaného tvaru. Na něj pak vrstvíme smetanovo-šlehačkovou náplň s ovocnou a na závěr vše pokryjeme vrstvou barevné želatiny. Dozdobení je pak jen na vaší fantazii.

Hodnocení receptu je 4,9 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

plotna plotna

Náročný

Doba přípravy 190 min Doba přípravy: 180 min Doba tepelné úpravy: 10 min

190 min (180 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

asi 20 kousků, podle formiček

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 105 kJ /
981 kcal
Bílkoviny39,31 g
Tuky30,82 g
Vláknina1,80 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 801 mg
Sůl1,84 g
Sacharidy135,72 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Upečeme si 2 pláty piškotu na rolády. Jeden plát na základnu a druhý mezi krémy. Krok 2: Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh. Postupně zašleháváme cukr až do rozpuštění. Snížíme otáčky a postupně přidáváme žloutky a nakonec vsypeme mouku. Krok 3: Na plech nachystáme papír na pečení a pomažeme jej máslem. Vylijeme těsto a pečeme na prostředním roštu asi 10-15 minut při 180 °C. Krok 4: Vyndáme po zrůžovění povrchu. Sesuneme z plechu i s papírem a necháme vychladnout. Krok 5: Formičky si vyložíme fólií. Do fólie, která už je ve formičce vložíme vykrojený plát piškotu (můžeme jej vykrojit zrovna 2x, je potřeba i na předěl mezi vrstvy náplní). Krok 6: Poté vrstvíme náplň, kterou ušleháme ze zakysaných smetan, jogurtů, 1/2-1 vyšlehané šlehačky se ztužovačem a cukrem podle chuti. Nezáleží na tom, čeho dáte víc nebo míň. Držte se jen jediného pravidla: smetana, jogurty, šlehačka - min 650 g a max 700 g celkem na 1 ztužovač. Když přísad bude méně, než 650 g, bude to moc želatinové a přes 700 g zase ne dost ztuhlé. Krok 7: Na první náplň položíme opět vykrojený plátek piškotového těsta a na něj navrstvíme další náplň. Krok 8: Druhá náplň je pak stejná, jako ta první, jen místo jogurtů přidáme konzervované jahody bez šťávy (odložíme na želatinu) a rozšleháme je s krémem. Přisladíme práškovým cukrem podle chuti. Krok 9: Nahoru pak přijde už jen slabá vrstva želatiny. Slitou šťávu z jahod doplníme do půl litru vodou a svaříme s pudinkem. Můžeme přibarvit třeba barvivem na marcipán, pokud chceme výraznější barvu. Krok 10: Želatinu lijeme až na vychlazený krém. Ideální je pak nezdobit šlehačkou na želatinu. Nechat si raději trošku náplně nebo kápnout čokoládu, aby ozdoby měly v čem držet.

TIP: Jak vyrobit ozdoby z čokolády

Zveřejněno 20. 1. 2012

Poznámka autorky plotna

Formičky jsem si objednala u pana Filipa na formy.filip@centrum.cz. Zašle Vám foto i s ceníkem. Cena asi 15 Kč. Velmi levné a kvalitní. A ty dřevěné vytlačovače na formičky jsem nepotřebovala. S tou fólií to vypadlo samo (www.cukrarskepotreby.cz/cz/produkt/cira-folie-s-4cm-5m.html)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Semifreda jen tak

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gQvY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Semifreda jen tak

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gQvY

Marie

Komentáře (30)

plotna: všichni se pořád učime, Jani. A reagovat na upřesňující info slovy -haha, to jsem se nasmála - není hodné dospěláka.
Dezert máš nádherný, ale semifreddo vypadá nějak takhle
http://www.apetitonline.cz/skola-vareni/3102-skola...
(Koukla jsem na jiné zdejší recepty na s., jsou tvému velice podobné, také nemražené. Aspoň ty, co jsem viděla.)

Ha ha. To jsem se nasmála. Já nemůžu za to jak se zákusek jmenuje a pod jakým názvem ho lidé znají.:-D

Tyhle dezertíky se zřejmě skutečně takhle jmenují i vyrábějí
http://adriagold.cz/cs/produkty/cukrarske-vyrobky/...

Zuzan: Zde stojí psáno "Semifreda"
Tady si může svůj výtvor každý nazvat jak mu libo:-((
"Semifreddo" (polostudený) je, zjednodušeně, tučnější než zmrzlina (sorbet - gelato - semifeddo)

Dobrý den, zamýšlel jste se někdo nad tím, co znamená slovo semifreddo? Dalo by se přeložit jako polozmrzlina. Vy tam davate mouku a pecete to? Tady je něco špatně. Semifreddo se dělá úplně jinak a z jiných surovin.

senky:Pokud jsi upekla roládu a to vím že ano,tak jsi schopná udělat i toto.Není to tak složité jak to vypadá.Zkus to a možná budeš mile překvapena co dokážeš a co ti vzejde pod rukama.Upřímně.Já byla taky.:-O:-D

Tak na takovou nádheru :yes::yes: mám já ruce olšové:-8:-D
bodík přidávám:-K

:-Opřekrásné;-)+20

náááááádherné:-D:yes:

Jani, dokonalé:yes::-K

+1 Nádhera

Ano,kolem je folie .Na ozdoby je na konci receptu odkaz.:-K

Úžasné:yes::-O:-K:-K

Výstavní kousky:-p:-p:-pmoc se ti to povedlo;-):yes:+1

Krásné:yes::yes:Jak jsi dělala ty čokoládové ozdůbky:-?:-?:-?U těch hotových kousků je ještě kolem folie:-?:-?:-?:-?

:-O Nádhera :yes::yes:

:yes::-K:-*:-O..nádhera..

Moc hezké!!:-):yes:

nádhera:-p:yes:

:-))Ty jsi hračička;-):-))Vypadá to nádherně:-K+8:-p:yes:

Není zač.Já jsem taky blondýna.Polopatě je to nejlepší.:-D

Janičko plotničko ...úžasné...nádhera a pro mě blondýnu super popsaný postup:-D:-D:-K zákusky jsou jedna báseň...ukládám si a posílám bodíka:-)):yes:

No to jo.Hlavně když jsem včera večer zjistila že mám jen jednu želatinu a druhý krém udělám až dnes.
To jsem si pak o své šikovnosti velké iluze nedělala.

:yes::yes::yes::-p:-K:-K+1

plotna: jsi Talent, neskutečný. Práce Ti to určitě dalo dost, ale výsledek - nádhera;-):-*:yes:

Děkuji děkuji.To se mi bude dnes pěkně usínat.:-))

:-KKrásné:yes::yes:

Překrásné a efektní!!! ;-)

Moc hezké:-p:yes:2

krásné,čisté...:yes:;-)

Tématické fráze:
semifreda recept, recept na semifreda, semifreda, recepty na semifreda, fólie na semifreda, semifreda recepty, semifreda postup, semifredo, recept semifreda, nápln do semifreda, náplně do semifreda, postup na semifreda, semifreddo, semifreda foto, semifredo recept, recepty semifreda, formy.filip@centrum.cz, levné formičky na semifreda, semifreda náplně, semifreda,recepty

Suroviny:
mouka polohrubá, vejce, sůl, cukr krystal, pečící papír, smetana zakysaná, jogurt, šlehačka, cukr, ztužovač želatinový, smetana zakysaná, jahody, šlehačka, cukr moučkový, ztužovač želatinový, želatina, pudink, voda, zdobení čokoládové

Přidat fotografie receptu