Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 23 154 kJ / 5 534 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 69,46 g |
Tuky | 403,26 g |
Vláknina | 19,03 g |
Cholesterol | 1,48 g |
Sodík | 649 mg |
Sůl | 1,66 g |
Sacharidy | 397,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Piškot: Máslo rozehřejeme a necháme zchladnout. Mandle a moučkový cukr smícháme s 2 vejci.
Z bílků a krystalového cukru ušleháme sníh. Do směsi mandlí přidáme kukuřičný škrob, rozehřáté máslo a promícháme. Nakonec opatrně přimícháme sníh z bílků. Krok 2: Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a rozetřeme po celé ploše plechu. Pomocí sítka poprášíme povrch moučkovým cukrem. Dáme péct do vyhřáté trouby na 180°C dozlatava, asi 15 minut. Po upečení necháme piškot vystydnout a poté ho rozkrájíme na tři nebo pět stejných dílů. Krok 3: Jeden kus piškotu namažeme náplní, na to dáme další kus piškotu a opět namažeme. Takto postupujeme se všemi díly piškotu. Náplní zarovnáme i boky. Dáme ztuhnout do lednice. Po zatuhnutí náplně potřeme řezy čokoládovou polevou. Řezy necháme odležet v lednici do druhého dne. Krok 4: Krém: Více než polovinu mléka, cukr a kávu dáme vařit, občas promícháme, aby se cukr rozpustil. Ve zbytku mléka rozmícháme kukuřičný škrob. Do horkého mléka přilijeme mléko se škrobem a mícháme do zhoustnutí. Provaříme 1-2 minuty. Pudink odstavíme z ohně, na povrch přitiskneme potravinářskou fólii, abychom zabránili vytvoření škraloupu a necháme vystydnout. Krok 5: Změklé máslo vyšleháme a za stálého šlehání postupně přidáváme pudink. Máslo a pudink musí mít stejnou teplotu, aby se krém nesrazil. Krok 6: Čokoládová poleva: Máslo a čokoládu nakrájíme na kousky. Krok 7: Smetanu dáme zahřát. Když začne smetana vařit, tak ji sundáme z ohně a přidáme do ní máslo a čokoládu. Mícháme, dokud se vše nerozpustí a nespojí. Polevu necháme deset minut stát a pak s ní potřeme řezy.
Z bílků a krystalového cukru ušleháme sníh. Do směsi mandlí přidáme kukuřičný škrob, rozehřáté máslo a promícháme. Nakonec opatrně přimícháme sníh z bílků. Krok 2: Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a rozetřeme po celé ploše plechu. Pomocí sítka poprášíme povrch moučkovým cukrem. Dáme péct do vyhřáté trouby na 180°C dozlatava, asi 15 minut. Po upečení necháme piškot vystydnout a poté ho rozkrájíme na tři nebo pět stejných dílů. Krok 3: Jeden kus piškotu namažeme náplní, na to dáme další kus piškotu a opět namažeme. Takto postupujeme se všemi díly piškotu. Náplní zarovnáme i boky. Dáme ztuhnout do lednice. Po zatuhnutí náplně potřeme řezy čokoládovou polevou. Řezy necháme odležet v lednici do druhého dne. Krok 4: Krém: Více než polovinu mléka, cukr a kávu dáme vařit, občas promícháme, aby se cukr rozpustil. Ve zbytku mléka rozmícháme kukuřičný škrob. Do horkého mléka přilijeme mléko se škrobem a mícháme do zhoustnutí. Provaříme 1-2 minuty. Pudink odstavíme z ohně, na povrch přitiskneme potravinářskou fólii, abychom zabránili vytvoření škraloupu a necháme vystydnout. Krok 5: Změklé máslo vyšleháme a za stálého šlehání postupně přidáváme pudink. Máslo a pudink musí mít stejnou teplotu, aby se krém nesrazil. Krok 6: Čokoládová poleva: Máslo a čokoládu nakrájíme na kousky. Krok 7: Smetanu dáme zahřát. Když začne smetana vařit, tak ji sundáme z ohně a přidáme do ní máslo a čokoládu. Mícháme, dokud se vše nerozpustí a nespojí. Polevu necháme deset minut stát a pak s ní potřeme řezy.
Zveřejněno 21. 1. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mandlové řezy s kávovým krémem - Javanais
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pXG2
Moje poznámka
Mandlové řezy s kávovým krémem - Javanais
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pXG2
Nejnovější recepty
Kuřecí kapsa se zeleninovým salátem (pro diabetiky)
Přidáno před 12 hodinami
Škubánky se zelím z červené řepy
Přidáno před 13 hodinami
Kapustový závitek s houbami a vejcem
Přidáno před 14 hodinami
Brokolicový nákyp s mrkví a sýrem
Přidáno před 14 hodinami
Obalený květák z remosky
Přidáno před 14 hodinami
Sušenky z mandlové mouky
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sypaná tvarohová buchta
Noumik před 1 minutou
Jarní salát s vajíčky a zálivkou
JaromiraVlasakova před 9 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Milahu před 9 hodinami
Zelí s medem
pajaheltuska před 10 hodinami
Krkovice pečená na hlávkovém zelí
Sahula před 11 hodinami
Netradiční dušené kysané zelí s přírodní krkovicí
Sahula před 11 hodinami
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
Suz4n před 12 hodinami
Španělské ptáčky se smetanovou omáčkou
Andyzvesnice před 12 hodinami
Netradiční cibulačka se žampiony
Andyzvesnice před 12 hodinami
Pikantní čočka
Karel849 před 12 hodinami
Tématické fráze:
mandlové řezy,
řezy s kávovým krémem,
mandlový zakusek,
mandlové zákusky,
mandlove zakusky recepty,
recepty pro celiaky,
štafetky s kávovým krémem,
mandlový dezert,
řezy s krémem,
zákusky z mandlové mouky,
řez s kávovým krémem,
mandlový řez,
mandlové dezerty,
rezy z mandlove mouky,
bezlepkový mandlový dezert,
zakusek s kavovym krém,
výborné řezy z mandlové mouky,
mandlovy dezert s krémem,
řezy na plech s kávovým krémem,
zákusek z mandlové mouky
Suroviny:
mandle loupané,
cukr moučkový,
cukr krystal,
máslo,
škrob kukuřičný,
vejce,
bílek,
cukr moučkový,
mléko,
škrob kukuřičný,
máslo,
cukr krystal,
káva rozpustná,
čokoláda na vaření,
smetana,
máslo
Komentáře (25)