Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králík po Španělsku

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Masula Masula

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny

Porce: 4-6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 583 kJ /
856 kcal
Bílkoviny5,57 g
Tuky55,56 g
Vláknina18,21 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 85 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy39,57 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso omyjeme, osušíme a stáhneme z něj bílou blanku a odřízneme tuhé vazy na břiše. Králíka pak rozdělíme na 8 kousků. Krok 2: Nakládané feferonky a olivy vyjmeme z nálevu a necháme na sítu důkladně okapat. Cibuli spolu se stroužky česneku oloupeme. Česnek pokrájíme na tenké plátky a cibuli na hrubší kostičky. Krok 3: V kastrolu rozehřejeme olej a kousky králíka na něm ze všech stran opečeme dozlatova. Potom je vyjmeme, trochu osolíme, opepříme a přendáme na talíř, který uložíme na co nejteplejším místě. Krok 4: Ve vypečeném tuku necháme zesklovatět cibuli a česnek. Čerstvé bylinky opereme a otrháme z nich lístečky, sušené rozemneme. Přidáme je do kastrolu spolu s bobkovými listy. Vše zalijeme zeleninovým vývarem a vínem a na prudším plameni asi 5 minut povaříme. Krok 5: Potom do kastrolu vrátíme maso, přidáme olivy a feferonky a vše promícháme. V dobře předehřáté troubě pečeme asi 75 minut doměkka. Nakonec osolíme a dochutíme citronovou šťávou a cukrem. Kdo má rád víc pikantní, může si okořenit kayenským pepřem.

Podáváme s brambory, nejlépe opečenými.

Zveřejněno 22. 1. 2012

Poznámka autorky Masula

Každý, kdo si myslí, že králičí maso je mdlé a fádní, určitě změní po ochutnání této dobroty názor.

Tento recept mám z nějakého časopisu asi 15 let a děti už jiného králíka nechtějí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík po Španělsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R5Wq

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík po Španělsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R5Wq

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Moc príma mycáček:-p+5:yes:

Dříve,když rodiče králíky pěstovali,jsem je neměla ráda :-//a teď když je mám jen občas,jsem jim přišla na chuť:-p:-K.Děkuji za pochvalu a určitě vyzkoušejte:-))

Králíka miluji, ale vždycky tomu tak nebylo. Až v době, kdy jsem začala navštěvovat weby o vaření a zjistila, že při dobré úpravě nemá chybu. Mášo a tenhle vypadá hodně lákavě:-p:yes:

:-);-):yes:+

kdo si může myslet, že je králičí maso mdlé a fádní:-O:-? to je přece neuvěřitelně dobré a mě už, bohužel, vyschly "králičí zdroje":-//
tohle vypadá na prima baštu;-):yes::yes:
v každém případě si rcp ukládám, co kdyby náhodou nějaký ušák dorazil;-):-?:-D
joo..a pěkné obrázky máš:-):yes:

Tématické fráze:
králík po španělsku, králík pro děti recept, králík recepty, moderní příprava králíka, maso po španělsku, recepty z králika pro děti, kralik recepty pro deti, jak okořenit králíka, králík po španělsku recept, králík pro děti, recept králík pro děti, králík ve španělsku, nakládaný králík, králík recept pro děti, něj recepty.cz králík, google obrázky králík, google obrázky králík, králík pro děti recepty, recepty na králíka, králičí kousky nakladane

Suroviny:
králík, olivy černé, feferonka sterilovaná, česnek, cibule, olej, sůl, pepř mletý, tymián, rozmarýn, šalvěj, bobkový list, vývar zeleninový, víno červené, cukr, šťáva citronová

Přidat fotografie receptu