Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kančí ragů s brusinkami

Hodnocení receptu je 4,9 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba tepelné úpravy: 90 min

90 min (90 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 4-6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 324 kJ /
1 989 kcal
Bílkoviny232,23 g
Tuky104,79 g
Vláknina8,45 g
Cholesterol 475 mg
Sodík 2,52 g
Sůl5,05 g
Sacharidy26,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kančí plec naporcujeme na stejnoměrné kostky. Mletým kmínem a solí bohatě potřeme naporcovanou plec. Maso uložíme nejméně na 5 hodin do lednice. Krok 2: Maso prudce opečeme na rozpáleném sádle v hrnci, přidáme nahrubo nakrájenou cibuli a podlijeme masovým vývarem a přidáme bobkové listy, sůl, pepř a asi 15 plodů čerstvým brusinek. Dusíme pod pokličkou do úplného změknutí masa. Krok 3: Když je maso již měkké tak dle potřeby můžeme zahustit lžicí hladké mouky, ale lze i bez zahuštění neboť vývar se zredukuje a lehce zahustí rozvařenou cibulí. Krok 4: Na pánvičce do zlaté barvy opečeme na nudličky nakrájené silnější plátky italské slaniny Pancetta a přidáme i s výpekem k masu. Lehce promícháme a necháme ještě lehce přejít varem. Krok 5: V malé pánvičce si necháme lehce rozpustit dvě lžíce krystalového cukru, které podlijeme půl deci vody a vložíme oprané čerstvé brusinky. Jakmile začne brusinkám praskat slupka, lehce promícháme a necháme zkaramelizovat s cukrem. Krok 6: Ke každé porci kančí plece přidáme malou lžičku delikatesních čerstvých brusinek. Vhodnou přílohou jsou těstoviny a houskový knedlík.

Zveřejněno 23. 1. 2012

Poznámka autora Colombo65

Nechápu proč není kategorie - zvěřina nebo divočina :(

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kančí ragů s brusinkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/A9JO

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kančí ragů s brusinkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/A9JO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

a další nářez:yes::-D ale kde vzít kance - už dlouho nepřišla nabídka, dnes se v obci sice srocovali myslivci, ale kance jsem mezi nimi neviděla:-D

:-p+11:yes::-K

:-);-):yes:+

Teda, to vypadá moc dobře:yes::yes:+7

Colombo65: Ottíku, to si představ, že já kance ještě nikdy nejedla(jinak jsem jich v životě poznala hóóódně:-D) a jak píšeš, že máš obsazeno, se vůbec nedivím;-) Dávám ti 6.bod:yes:

andrejkaa:
Obsazeno ;-);-);-)

Tak dneska bych měla jen jedno přání...být strávníkem u pana Otta, to by bylo něco:-p:-p

:-p:-p no to je bájo :-K:-K, kategorii divočina bych také uvítala:yes::yes::yes::yes::yes::yes:

:-)):yes::-8

:-p:yes: krása;-)

Nádhera:yes::-p+1

:-K;-):-O:yes:

hezkééé:yes::yes::-K:-K ty jsi teda kanec..betelné:-D;-):yes::yes:

Tématické fráze:
ragů ze zvěřiny, kančí maso recepty ragú, ragú z divočiny, zvěřinové ragů, zverinove ragu recept, kančí maso s brusinkami, kančí s brusinkami, kančí plec ragu, ragů z kančího masa, jak naporcovat kance, kanec ragu, kanec s brusinkami, zvěřinové ragů s brusinkami, zvěřina s brusinkami, kančí rag, srnci ragu s brusinkami, ragů s brusinkami, kanciragu, recept na kance, recepty z kance

Suroviny:
plec kančí, brusinky, pancetta, vývar masový, cibule, bobkový list, sůl, kmín mletý, pepř, sádlo, cukr

Přidat fotografie receptu