Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bláto na hřišti, aneb buchta z buchty

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

srettka

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie23 644 kJ /
5 651 kcal
Bílkoviny109,26 g
Tuky271,02 g
Vláknina30,60 g
Cholesterol 798 mg
Sodík 557 mg
Sůl1,65 g
Sacharidy678,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na rozvar dát do kastrolu mléko, čokoládu, cukr, kůru a šťávu z pomeranče lehce rozvařit a dát odstát. Krok 2: Mezitím vejce, cukr, olej, sodovku rozšlehat metličkou a vymíchat s moukou a práškem do pečiva hladké těsto. Pokud by bylo hustší, přidat trochu sodovky (dle mouky). Krok 3: Vylít na vymazaný a vysypaný plech. Krok 4: Nepovedenou buchtu nakrájet na kostky a pomocí rukou je nechat nasát v kastrolku v čoko rozvaru. Poklást napitými kostkami celé těsto. Pokud zbydou drobečky a rozvar, tak smíchat a nanést. Krok 5: Pečeme cca na 160°C tak 20-30min. Ozkoušíme párátkem, zda je po vpichu suché. Krok 6: Dáme vychladnout a uděláme polevu. Krok 7: V kastrůlku přivedeme k varu smetanu, ve které rozmícháme 2 lžíce kakaa. Potom odstavit a vmíchat nastrouhanou čokoládu a míchat do rozpuštění.Nakonec přimícháme nastrouhanou pomerančovou kůru. Nechat zchladnout, ale musí zůstat vlahá a tekutá. Jen zhoustne. Krok 8: Pak můžeme polít upečený korpus. Lze dozdobit proužky pomerančové kůry. Krok 9: Pěkně vychladit a servírovat.

Zveřejněno 26. 1. 2012

Poznámka autorky srettka

Nevěděla jsem, co s tou buchtopraškou, tak jsem zaimprovizovala. Někdy se přihodí, že upečený výtvor, nevyhoví chuťovým pohárečkům, tak co z toho nepřekouzlit něco jiného. Pomeranč s čokoládou dává senzační chuť a polevě zase jiný a výborný rozměr. Milovníci kandované kůry v čokoládě si příjdou na své ;-)

odkaz na polevu je zde:

http://www.toprecepty.cz/recept/20161-hebka-husta-...

p.s. jinak název...napadl mě při pohledu na tu divnou masu na plechu:-))

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bláto na hřišti, aneb buchta z buchty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nNnl

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bláto na hřišti, aneb buchta z buchty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nNnl

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (23)

Pajaska:svata pravda sestro pajasko:-p v podstate je to takova gastroreciklace:-))a jeste se daji vymyslet ruzne dalsi variace;-)

rebeka:vzpomela jsem k vyroku neregína . .:-)) neni sprostym ten, kdo neco vyslovil, ale ten kdo si to prebral. . .aneb kdyz jeden dela a rika totez, nemusi to byt a znamenat vubec totez;-) ale co nadelam, co clovek, to nazor:-p
p.s.buchta byla vyborna a v tom je prece podstata;-)
p.s.s. co by fujtablátko reklo milanske smesi ? :-D

Pěkná fotka,občas kousek buchty zbyde, je-li jí víc a recept se šikne.Název?Je mi jedno jak si kdo pokrm pojmenuje,je zapamatovatelný,když hledám.Bodík a ukládám k vyzkoušení.:yes::yes::-p:-p

:-O:-O dobrý bože.. proč tolik poprasku kvůli názvu:-?:-? to tedy nechápu.. mě to přijde vtipné a ne, neuráží ani nepohoršuje;-)
jenom mi to zvedá koutky rtů do úsměvu:-):yes:

fujfuj: víte, co je úsměv:-?:-? tak nějak to vypadá : :-):-):-):-)
dobrou a klidnou noc..bez bláta:-K:-K

"fujfuj", to jméno mluví za vše;-) Lépe jsi se pojmenovat nemohl/a/:no: Asi nemáš smysl pro humor, co?

fujfuj:ja vim, ze blato, je blato a proste mi to jako polotovar pred pecenim pripominalo, nikoliv to, co jste si vybavila Vy. Kazdy ma prece fantazii jinak nastavenou;-) ale posuzovat tim mou inteligenci. . .smesne:-D vubec me neznate, max tady z par blabolu, kteryma chci jen pobavit a rozesmat. Osobne me tu nezna nikdo:-! Tak jak mi muzete merit rozum?;-)
P.s.priste kdyz pojmenuji moucnik treba Mesic nad rekou. . .nebo Sladke sneni. . .zvedne mi to třetinově IQ? Ani prdlajs:-! Hezkej kabat z cloveka inzenyra neudela;-)

Tedy dát čemukoliv název bláto na hřišti,když víme co znamená,tak je mi špatně.:-(( Estetika není této paní vlastní.:-((:-((:-((:no:Inteligence sama.No a stádečko kolem sebe.:no:

rebeka:mě se právě taky občas stane, že to nevyjde a nebo nesplňuje nároky naších pohárečků...pak to dávám kočíčákům s mlíkem a nadávám, že se na to můžu vyprdnout. tak jsem zaimprovizovala a vyšlo to:-p

:-D:-D:-D to kvůlivá tomu názvu:-D:-D:yes::yes:
nápad za milion, fotěnka a receptík, bohužel, jen za jeden boďan:-K:-K:-K:yes::yes:
super, špica:yes::yes:
to si ukládám, protože já hodně často něco kazím.. to se bude hodit:yes::yes:

zizala:a tak to presne bylo, z toho, co nejak krucinal fagot nevyslo, pak nakonec po vsech certech vyslo:-p:-))

milena:tak to je skoda:-/ hnedle si to mohla proobnoot:-)Parkrat se mi stane, ze to s bochte nevynde,ale ted uz to neva, to nakonec budu kazit schvalne:-D

:-( škoda,že tu nebyl recept o pár dní dříve. dostali jsme bábovku která nám zrovna moc nechutnala a v úterý jsme jí dali slepičkám:-S z bábovky by určitě šlo taky. praktický nápad, jak povýšit pekařský nezdar;-):yes:
tu kůru z pomeranče do polevy si poznamenám:yes:

:-O Tak to je bezva nápadíček :yes:, jak zhodnotit a povýšit zbytek moučníku. Zasloužený bod ;-)

smarjapano:fakt to vypadalo v syrovem stavu diuně:-)) ale ty babe na konci, co ma sve vovce, jsem krapet neporozumnela:-))

dekuji dekuji:-8 trochu jsem se bala, co z tohodle napadu vzejde, ale musim rict, ze tohle byla fakt zdarila zachrana akce pulky plechu. kdyz vzpomenu na tu nestastnou nedobrou buchtoprasku a dneska vlacna mnamka a jeste s chuti kandovane pomerancove kury v cokolade, kterou miluju:-p
p.s.priste si zamerne necham kus buchty prave na tohle blato na hristi:-))

Bože, "bláto na hřišti" a záchvat smíchu v cca 23.06 hod..já tě bacím!!:-D:-D:-D:-D:-D. Jako vždy nádhera. U nás ovšem ten název má..jiný význam!:-D:-D:-D:-D:-D

Tématické fráze:
co s nepovedenou buchtou, co s nepovedenou bábovkou, nepovedená buchta, buchta z hořké čokolády, jak nakrájet buchtu, buchta z drobků, co s nepovedenou bábovkou?, vtipný recept na buchty, co s nepovedenou bábovku, co z nepovedenou babovkou, buchta z p, buchta ze smetany na slehani, nepovedene buchty, top recepty-buchty, buchta s z drobku, nepovedena buchta co s tim, jak na nepovedenou bábovku, jak rozvařit čokoládu, recept bláto, jak pekne nakrajet buchtu

Suroviny:
mléko, čokoláda hořká, šťáva citronová, kůra pomerančová, cukr, vejce, olej, sodovka, cukr krupice, mouka hladká, prášek do pečiva, smetana ke šlehání, kakao hořké, čokoláda hořká, kůra pomerančová

Přidat fotografie receptu