Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí máslový croissant

Křupavé croissanty jsou výborné ke snídani, svačině i jako pohoštění ke kávě. Připravíme je z kynutého těsta, které poklademe máslem a několikrát provalujeme. Croissanty můžeme připravit bez náplně, naplnit čokoládou, nebo upéct naslano například plněné šunkou a sýrem.

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Zdenullinka Zdenullinka

Náročný

Doba přípravy 95 min Doba přípravy: 80 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez kynutí a chladnutí

95 min (80 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez kynutí a chladnutí)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 536 kJ /
3 952 kcal
Bílkoviny66,02 g
Tuky218,70 g
Vláknina16,50 g
Cholesterol 654 mg
Sodík 6,14 g
Sůl15,28 g
Sacharidy421,72 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ze všech surovin kromě másla, utvoříme hladké nelepící se těsto a necháme jej v lednici 50 minut kynout. Krok 2: Máslo dáme na chvíli do mrazničky, aby se lépe krájelo na tenké plátky. Krok 3: Vykynuté těsto rozválíme do obdélníku a poklademe tenkými plátky másla. Máslo do těsta jemně vtlačíme. Krok 4: Obdélník těsta s vtlačeným máslem 3x přeložíme, zavineme do potravinářské fólie a dáme na 1 hodinu do lednice. Krok 5: Po hodině těsto rozválíme opět do obdélníku a zase 3x přeložíme. Postup opakujeme 3x. Při válení těsta dáváme pozor, ať neponičíme máslové vrstvy. Krok 6: Těsto necháme zabalené v potravinářské fólii přes noc v lednici. Krok 7: Takto připravené těsto rozdělíme na díly. Díl těsta vyválíme opět do obdélníku a z něj nakrájíme trojúhelníčky, které svineme do tvaru croissantu. Croissanty můžeme plnit čokoládou. Krok 8: Připravíme plech a vyložíme ho pečicím papírem. Croissanty položíme na plech a necháme je 25 minut kynout. Krok 9: Pečeme v horkovzdušné troubě 15 minut na 190-200 °C.

TIP: Jak připravit croissant s jablečnou náplní

Zveřejněno 29. 1. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí máslový croissant

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BQoJ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí máslový croissant

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BQoJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (37)

Chtěla jsem se zeptat.. plní se croissanty před srolováním (že se tam namaže čokoláda a poté se až srolují), nebo po zabalení - třeba že se do zdobičky dá čokoláda (nuttela) a naplní se jí croissanty ? Máte někdo vyzkoušené co je lepší? Dělám něco takového poprvé, tak se radši ptám, ať to mám co nejlepší na první pokus😄

Zkouším, snad se zadaří. Tuk se do těsta nedává tedy žádný? Mám nachystáno v pekárně. A do lednice az do druheho dne? Pár hodin by nestačilo? Díky za odpověď.:-)

Croissanty vypadají opravdu úžasně :yes::yes:A chtěla bych je vyzkoušet,jen jsem asi nechapavá a potřebuji radu-jak moc na tenko se musí testo vyvalet a co znamena na 3x preložit?Chápu to dobře, že se obdélník preloží napůl, pak zase napůl a zase napůl?Moc dekuji za rady:-)

Veronika: odpovím ti za autorku - může, ale bude to úplně něco jiného:-))

Chci se zeptat, jestli by se mohlo použít i lístové těsto? Děkuji:-)

martinkacirek 14. 4. 2015 15:03
Nejlepší croissanty, co jsem zatím dělal:yes:

Obyčejné droždí ano ? A kolik gramů ? Díky :-)

magda lišková: Máslo se dává pouze jednou,na první obdelník. Pak už se těsto pouze překládá a tím vznikají máslové vrstvy a těsto pěkně lístkuje. Čokoládu či nutelu dejte určitě před pečením. :-)

Lenka:Opravdu se do těsta nedává vejce a myslím že v pekárně by udělat šlo. :-)

magda lišková 17. 9. 2013 20:47
Prosím o radu laikovi. To máslo pokládám po každém rozválení, tedy 3-krát? Chtěla bych je s nutelou, nutelu dávám před pečením nebo až po. Velice děkuji, Majda.

Do těsta se nedává žádné vajíčko? Můžu těsto udělat v pekárně? Díky

Na jak velký obdélník to mám asi vyválet? Jde mi o to, abych ho neměla třeba příliš velký, plátky másla bych pak musela mít hodně tenké, abych celý povrch pokryla a ta máslová vrstva by se mi pak taky mohla pěkně vytratit.

Hanka: Skutečně je dáme kynout do lednice. :-))

Dobrý den,
a skutečně dáme do lednice kynout? :-)

jajuska86:To je super že se hned na poprvé povedly.;-)

prostě parádní,dělala jsem poprvé a hned úspěch!Všem vřele doporučuji!!:-)):yes::yes::yes:

:yes: jsou moc krásné

senky:Ahoj ,moc mě těší že se tak skvěle povedly.;-)Máte je ukázkové.:yes:

Zdeni:-K:-K skvostné:-O:yes::yes: byl to můj vůbec první pokus o převalované těsto a musím se pochválit:-8:-8:-D:-D mládež už krouží okolo s pinokiovským nosánkem, tipuju, že za chvilku budou rohlajdy pryč;-) a to je ta pravá pochvala:yes::yes: díky za racept a návod, určitě nebyly naposled;-) posílám bod a foto:-)

Zadělávám a uvidím, zítra ráno podám hlášení;-):-)

Dotaz:Bohužel jsem croissany nestihla spočítat. Osobně si ale myslím, že záleží jen na vás, jak je uděláte velké a od toho se pak bude odvíjet i jejich počet.;-)

Dobry vecer,
kolik kusu croissantu vyjde z jedne davky? Jinak vypadaji nadherne, urcite vyzkousim :yes:

Hmmmm, jdu asi raději pryč..;-):yes:

Chválím a ukládám:yes::yes: máš je krásné:-O taky jsem se jednou pokoušela, ale bez valného úspěchu:-8:-)) Asi to budu muset zkusit znovu a použiju k tomu Tvůj receptík;-)

ty teda jsou :yes:a jak krásně do zlatova upečené:-K

safraporte, to jsou mi ale kocouranty:-p já to jednou zkoušela, ale ten kocourantskej efekt mi nějak jaksi nevyšel a byl z teho kynutej rohlik:-S
ale ty to máš fakt pěkný:-p:yes:

Holky určitě je vyzkoušejte, není to zase tak pracné jak to vypadá a výsledek stojí za to! ;-)

rebeka: Správně Hraběnčiny řezy...teda byly tam Hraběnčiny. :-))

Anetkab:Chybička se vloudila:-) Už je to napraveno, 3 fotka je v nenávratnu.;-)

:yes::yes:+7

Tématické fráze:
recept na domácí croasant, croissant recept, máslový croissant, máslový croissant recept, croissant, máslové croissanty recept, recept croissant, recept na máslový croissant, croissant máslový, recept na croissant, croisant recept, domácí croasant, croasant recept, croasány, máslový croasant recept, domaci kroasan, croisant, croasant s čokoládou recept, maslovy croasant, těsto na croissant

Suroviny:
mléko, mouka hladká, droždí sušené, cukr, sůl, máslo

Přidat fotografie receptu