Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šťavnaté a chutné řízečky z býčích žláz

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 771 kJ /
1 140 kcal
Bílkoviny187,70 g
Tuky42,40 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 1,17 g
Sodík 751 mg
Sůl1,68 g
Sacharidy1,98 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Býčí žlázy pokrájíme na plátečky a vložíme na 4 hodiny do mléka. Krok 2: Poté je vyndáme, omyjeme a vložíme je přes noc do sladkokyselého, kořeneného nálevu ze sterilovaných paprik, kam můžeme i nakrájet pár kousků sterilované papriky pro lepší chuť a pikantnost. Krok 3: Další den si připravíme suroviny na klasický trojobal + perlivou vodu (pivo). Krok 4: Býčí žlázy necháme okapat, poté je potřeme směsí, smíchanou ze sojové omáčky, uzeného sýra + worcesteru. Vejce si ušleháme s perlivou vodou. Pak již plátky z býčích žlaz obalíme v trojobalu. Krok 5: Řízečky smažíme raději na plechu a na oleji v rozehřáté troubě okolo 180 stupňů po dobu cca 20 minut doměkka. Krok 6: Zpočátku můžeme plech s řízečkama přikrýt alobalem a pak ke konci smažíme již bez alobalu.

Zveřejněno 29. 1. 2012

Poznámka autorky varilamyskakas…

P.S. Velmi výborné je také řízečky zapékat na plechu, kam jsme si připravili pečící papír, nebot řízky jsou dietnější a nejsou vloženy přímo do oleje, pak jsou velmi chutné. Barva řízečků je klasicky zlatá.Poznámka - perlivá voda/pivo/ nám maso zkřehčí a nadýchá. Řizky nám chutnali moc.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šťavnaté a chutné řízečky z býčích žláz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ggn0

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šťavnaté a chutné řízečky z býčích žláz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ggn0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (36)

:-D:-D Iriska: kdyby ke mne prijela ma dcera ted na navstevu Irisko z USA, rizky bych ji udelala, a rekla bych, ze je to teleci, myslim, ze by mela "boule za usima" taky, je to tak, nevi nikdo, bohužel, kdo to hani, jak moc to je chutné jídlo ja osobně myslím, že ledvinky, více zapachají, dají více práce a lide to jedí?? a přotom ledviny filtruji vse v těle zvířatek:-D:-K

varilamyskakasicku:Když jsem to kdysi dávno dávala ochutnat mé dceři, řekla jsem jí, že je to telecí. ;-) A jak dlabala. Teď už ví, co jí a moc jí to chutná.:-))

Jana Remkova: Jojo, já je měla odtud. :-)

Iriska: Tak Iriško, jsem moc ráda, že Vám chutnalo, dá se dochutit různě, já jsem taky moc spokojená, zase je udělám někdy, jen jsem mou dceru z USA tím nějak dost "vyděsila?" amici toto nnějak nemusí, no , ale já si za tím stojím, tak díky, fota nevadí, že nejsou, moc mne to těší, že jsi tento rc. zkusila, jukni se dnes na mé minikuřítko a restované gnocchi, pa pa Iva také moc dobré, poprvé jsem ty gnocchi udělala na zkoušku:-K;-)

Vaclav Fronek: moc děkuji, ale škoda, že císlo 13 a bod č.13 OD VÁS KE MNE VUBEC NEDORAZIL, JSEM NAROZENÁ 13. A PROTO JSEM SE NA NI TESILA TAK MOC A MOC TESILA A CHYBICKA SE VLOUDILA ASI:-K

Iriska: já bych si to taky dala. Musím zas mrknout do Supergongu:-p, jedině tam snad mají takové dobrůtky;-)

Ivi, dneska jsem dělala k obědu . Byly opravdu skvělé. Měla jsem 2 kusy, takže mi stačil nálev z malé sklenky nakládané kapie. Místo sojovky a voršestru jsem okořenila grilovacím kořením. Masíčko bylo křehké a krásně vonělo. Fotky nemám, protože nefotím a foťák není nabitý. Ale mám uloženo a určitě jsem nedělala naposledy.:yes:

To je paráda. To zbožňuju a když je dostanem , jen mlaskám. +bodík 13 ( snad pro štěstí)

Bibinka: jejda, tak jsem ráda, že má své příznivce Jani:-K

BILKOVAI: tak to už jsou dva mužský, co je můžou, muj mužíček také a je mu jedno, z čeho a co, a jak, ale ptal se mi, proc jich mám tak málo,:-K tak snad "indy" pa pa

Ukládám:-O:-K Manžel by se mohl po býčích žlázách utlouct:yes:...+1

varilamyskakasicku: Ivi, to jsi mi teda tím receptem padla přímo do chuti. Býčí žlázy přímo miluji a ty máš 11.bod:yes:

Jana Remkova: vymýšlela jsem si ten rcp. Jani sama, hledala jsem, jak to celé dochutit a pozměnit:-K

Anna Kocikova: ja příště to dám zase do nálevu, na játra a ledvinky mam receptík na to, jak dál a chutně...:-K

:-)):-D:-D:-));-)Colombo65:

Tématické fráze:
býčí žlázy, recept na býčí žlázy, byči zlazy recept, restované býčí žlázy recept, řízky z býčích žláz, recepty na býčí žlázy, restované býčí žlázy, bejci zlazy, recept na b lzy, řízečky z ledvinek, byci zlazy rizky, jak nakrájet býčí žlázy, chutne rizky, z ceho udelat nejlepsi rizek, nejlepší recepty s býčích žláz, býčí žlázy naložené v mléku, recepty z bycich zlaz, řízky z býčích žlázy, nejlepsi byci zlazy, recepty z hovězích žláz

Suroviny:
býčí žláza, sýr uzený, vejce, mouka hladká, voda perlivá, omáčka sojová, omáčka worcesterová, pepř, mléko, lák ze sterilované kapie, sádlo

Přidat fotografie receptu