Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ananasové řezy

Notoricky známé řezy s ananasovým kompotem netřeba představovat. Ořechy celý moučník nádherně provoní, ananas mu dodá vláčnost. Po natření tvarohovým krémem je nejlepší nechat moučník proležet v lednici, ale recept to nevyžaduje.

Hodnocení receptu je 5,0 (35×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Hella Hella

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 20 min

60 min (40 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

Plech cca 30x40

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie30 008 kJ /
7 172 kcal
Bílkoviny136,61 g
Tuky399,12 g
Vláknina30,00 g
Cholesterol 1,20 g
Sodík 774 mg
Sůl2,10 g
Sacharidy743,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ananas z kompotu pokrájíme. Všechny suroviny na těsto lehce promícháme vařečkou. Připravené těsto nalijeme na pečicím papírem vyložený plech. Krok 2: Pečeme v předehřáté troubě při teplotě 160 °C po dobu přibližně 20 minut. Necháme vychladnout. Krok 3: Na náplň utřeme máslo s cukrem a po lžících přidáváme tvaroh. Krok 4: Náplň natřeme na vychladlý moučník, nazdobíme jej vidličkou a ozdobně pocákáme čokoládovou polevou. Krok 5: Náplň se přidáním tvarohu, pokud je studený, ráda srazí. Pokud se tak stane, nahřejeme mísu s krémem zespodu, nebo ji na chvíli postavíme do ještě horké trouby a pak znovu vyšleháme krém dohladka. Krok 6: Hotový moučník jde velmi dobře zmrazit pro pozdější použití.

TIP: Jak připravit další dobroty s ananasem

Zveřejněno 20. 8. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ananasové řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QWOY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ananasové řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QWOY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (37)

satelit: Peču na plechu přibližně 30x42 cm. Po upečení je těsto vysoké 2 cm + 0,5 cm tvarohová náplň. Dopsala jsem to do receptu.

Hello, prosím máte uvedeno 1plech, ale chybí jeho rozměr. Chci mít buchtu tak vysokou jako vy, tak prosím o rozměr .Děkuji.

Vyzkoušeno, uloženo... A dobrota. Neměla jsem máslo... Dala jsem 500g tvarohu a jedno mascarpone. Trochu žlutého barviva a ananas esenci <3

Když se máslo rozehřeje, nechá trochu zchladnout, tak se může vmíchat do tvarohu. Je to stejně dobré a nic se nesrazí. Vyzkoušela jsem úspěšně tento postup u Míša řezů.

Rychlý a šťavnatý moučník

:-)<3také je dělám, jsou moc dobré :-K

Přijde návštěva, tak mám upečeno. Postrouhala jsem sušenkou " Mila". Je vláčná, rychlá a bude určitě moc chutnat.;-)

Bobina1:
Napsal bych, že moc másla, nebo moc vychlazené, ale nejspíše oboje.
No, když se vám ale dříve dařilo, tak to bude asi moc vychlazené.

Prosím, můžete mi poradit? Dělala jsem už několikrát, je výborný, ale podvakrát se mi stalo, že se mi ten tvaroh (náplň) odděloval od děsta, když jsem ztuhlé krájela, náplň prostě odpadla :-// čím by to mohlo být?
Řez vypadá i chutná skvěle, ale když to takhle postavíte před návštěvu, je to hloupý ;-(

Helena Popperová 25. 1. 2015 20:00
Byl velmi výborný a celé mé rodině chutnal. Bála jsem se ananasu a jeho výrazné chuti, ale byla jsem velmi překvapená. :yes:

Výborný recept :yes:. Musel jsem vynechat ořechy (nemáme) a přidat tvaroh na krém, bo máme jen větší plechy. Těsto bylo trochu řidší, tak jsem podle citu přidal mouku a výsledek je fajn. To je ostatně i pro ostatní - těsto (skoro na cokoliv) je třeba dělat podle citu (pocitu? :-)), spíš než ortodoxně podle receptu. Stačí trochu jinak mletá mouka, větší/menší vejce, pixla s více/méně nálevem a vše je jinak.

Nad výsledkem mě napadlo, že by to možná sneslo o nějaké to vejce víc, příště zkusím.

Výborný moučník,jen mám těsto tuhé,nevím proč :-8.Tak se zeptám,nemůže to být tím,že jsem celý ananas rozmixovala i se štávou??Ale jinak moc výborný!!Děkuji za receptík.:-*

opravdu výborná záležitost!:-O:-8:yes:

právě jsem dopekla vypadá to super díky:-p

Právě jsem ho dodělala a musím říct, že je úžasný....moc děkuji za skvělý moučník...manžel už se oblizuje:-p

Tak právě jsem dodělala tyto řezy. Dala jsem to na plech 35x40 a tak jsem do krému přidala ještě 1/2 litru mléka, 2 pudinky a 1 zakysanou smetanu, protože už jsem neměla ani máslo ani tvaroh a krému bylo málo. Navrch jsem to pocákala čokoládou a posypala zbylými ořechy. A i v tuto nekřesťanskou hodinu jsem neodolala a ochutnala...tak ten korpus je výborný i samotný (stačilo by polít čokoládou a dobrá buchta je hotová)....v kombinaci s krémem je to mňamka. Uvidíme co na to zítra řeknou mlsouni, ale vidím to nadějně...:-D Takže u mě je to rozhodně na další bod.:yes:

Náplň se opravdu srazila a to dvakrát aby byl tak vysoký jako na fotce radeji jsem ho po druhé upekla na malém plechu těsto také nešlo lehce zamíchat,bylo dost husté:no:

vážení - ananasové řezy dělám jako vánoční cukroví v této variantě: upečené těsto rozkrojím na plechu na 4 pruhy. Vždy 2 a 2 dám na sebe a mezi nimi a malinko i navrchu promažu krémem z uvedených surovin -máslo+tvaroh+cukr...., pak pomažu krémem i boky, a obalím ve strouhaných oříškách (vlašské),pak znovu krémem nastříkám po dlouhých okrajích klasické "dortové bobečky" abych udělala mantinel,prostor mezi nimi vyplním na plátky pokrájeným ananasem (mimochodem už léta používám místo ananasu dýni naloženou jako ananas)a pa přeliji cukrářským želé ze sáčku, nebo použiji ananasový puding vařený ve vodě - je pak průhledný. Zjískáme tak 2 štangličky ananasového řezu - vždy jsem měla úspěch, na jakékoli oslavě i o vánocích. http://www.toprecepty.cz/recept/2518-ananasove-rez...

Evík z Moravy 2. 10. 2010 18:31
Byla to taková mňamka, dala jsem \"okoštovat\" vdaným dcerám, rodičům, sousedce a kámošce s manželem. Všichni chtějí recept. Je to rychlovka a moc dobrá. Večer sladké běžně nejím, ale dnes si dám kafe a kus ananasového řezu.

Maruška 9. 7. 2010 20:36
Zkusila jsem. Velmi dobré. Celá rodina se na to vrhla a zbyl jen prázdný plech. Všichni říkali, že je to takové nezvyklé, ale velmi zajímavé :yes::yes:

Lucie, plech, který jsem tady použila je roztahovací, takže jde nastavit velikost, jaká je zrovna potřeba. Délku plechu jsem zvolila na šířku pečícího papíru 38 cm a šířka plechu je konstantní 28 cm. Upečené těsto ve vysoké asi 2,5 + tvarohová vrtva nahoře.

Chtěla jsem se zeptat na velikost-rozměr plechu, na kterém jste tyto řezy pekla,máte ho krásně vysoký.Chtěla bych ho upéct na oslavu:-p

Dnes som zvolila "osvedčenú značku", nakoľko podobných receptov je tu viac. Postupovala som presne podľa receptu, povrch je posypaný mletými lieskovcami a pofŕkaný čokoládou. Nemôžem nakrojiť, celé to ide preč...preto ako dôkaz - nedokonalé moje foto z mobilu. Zdravím!
A miesto plechovky ananásu som použila http://www.toprecepty.cz/recept/4161-dyne-jako-ana...

Ano, kompot se tam vleje celý včetně šťávy, jen pokud jsou to velké kousky, tak je trochu pokrájím. Pro jistotu to dopíšu do receptu. Děkuji za upozornění.

Chtěla bych se zeptat, jestli se do toho vlije i ta voda z toho kompotu? Děkuji

Stejné řezy dělám i já. Někdy dělám krém tvarohový, jak Hella.:-p Někdy jak Zuzka - z pomazánkového másla.:-p No a někdy vychladlé ananásové řezy potřu kysanou smetanu (3 ks.)prošlehanou vanilkovým cukrem a posypu ořechy.:-p Bodík pro Hellu :yes:

Doma pečeme stejný moučník, akorát děláme krém jinak.
2 pomazánkov másla a 1 vanilkový cukr
Jenom tohle utřeme a tím potřeme

Leničko, je jedno, jaký tvaroh použiješ, kostka je sice tužší, já ale většinou používám tučný (červený) tvaroh ve vaničce. Ten povrch dokonale zatuhne, protože se smíchá s máslem.

dobry den.,chtela bych se zeptat jestli to ma byt tvaroh ve vanicce nebo kostka.ktery to mam byt.chtela bych to píc a nvm jaky tvaroh dekuji predem za odpovedet ,?:-):-D

Tak jsem ji dneska udělala a dala vychladit,ale vypadá zajímavě.Bude určitě výborná!!!:-!:-!:yes::yes:

tento moučník je výborný moc doporučuji když jsem ho upekla tak nedožil večera chutnal celé rodině moc dekuji za typ:yes:

:yes::-p

díky za recept--moučník je výborný.!!

Hello, děkuji za doplnění. :yes:
Na české stránky o vaření rádi nakukují i kuchaři žijící dlouhá léta v zahraničí a už třeba nepamatují objemové a váhové zvyklosti. Např. na Taiwanu je základní jednotka 600 ml a 600 g a od nich se odvozují další.
Dnes tento moučník upeču. :-))

Ivčo, na vaše upozornění jsem doplnila do receptu váhy surovin. Je myšlen 1/4 l hrnek plněný asi 1 cm pod okraj. Jen bych ráda dodala, že zrovna u tohoto receptu nejsou rozdíly v gramech až tak důležité, je možno ubrat trochu cukru.

Prosím o upřesnění velikosti hrnku a ananasového kompotu. Přeci jenom jsou různé objemy hrnků a velikosti kompotů.
A do náplně se myslí 1 máslo a 1 tvaroh - oboje po 250 g? Děkuji.

Vyníkající moučník, díky za typ!:-))

Tématické fráze:
ananasové řezy, ananasové řezy, ananasový řez, ananasove rezy recept, řezy s ananasem, recept na ananasové řezy, výborné ananasové řezy, ananasový řez recept, řezy orgazmus, výborný ananasový moučník, recepty ananasové řezy, recepty na ananasove rezy, řezy z ananasu, ananasové řezy s tvarohem, rezy ananasove, ananasový moučník, recept ananasový řez, ananasovy rezy, ananasový řez-recept, recepty z ananasu

Suroviny:
vejce, cukr krupice, mouka polohrubá, prášek do pečiva, sůl, ořechy sekané, kompot ananasový, máslo, tvaroh, cukr vanilkový, cukr moučkový, čokoláda

Přidat fotografie receptu