Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Segedín trochu jinak

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lilith-Isa Lilith-Isa

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny

Porce: 4-6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 055 kJ /
730 kcal
Bílkoviny42,98 g
Tuky46,17 g
Vláknina17,20 g
Cholesterol 188 mg
Sodík 5,76 g
Sůl14,10 g
Sacharidy28,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na sádle orestujeme cibulku. Krok 2: Přidáme na kolečka nakrájený točený salám, mleté maso a osmahneme, zasypeme mletými paprikami, podlijeme trochou vody a přidáme kysané zelí. Krok 3: Osolíme, opepříme, dáme kostku masoxu a zalijeme vodou, necháme vařit dokud zelí nezměkne. Krok 4: Pak zahustíme jíškou a můžeme podávat.

Zveřejněno 1. 2. 2012

Poznámka autorky Lilith-Isa

Mleté maso být nemusí, měla jsem zbytek v mrazáku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Segedín trochu jinak

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Lngg

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Segedín trochu jinak

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Lngg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Tak u nás to bylo tím že jsem potřebovala upotřebit točnej salám a nechtělo se mi dělat buřtguláš ;-) tak jsem vyzkoušela tohle a ono to chutná velice dobře :-)

Segediňák vždy robím s kockami mäsa, nikdy nie mletým, ale toto je také iné a stojí za vyskúšanie ;-)

V kuchařce od Josepha Wechsberga Cooking in austrian empire (překládám to jako Jak se vařilo za Rakouska) je recept na Transylvánský guláš. Je to segedinský s přidáním rajského protlaku na zahuštění a obarvení. Zkusil jsem a už nikdy jinak.

Na 500g kysaného zelí dávám 400g mletého masa(salám už nepřidávám)které dám na orestovanou cibulku a mačkátkem na bramborovou kaši maso v hrnci pořádně od sebe oddělím,aby se líp osmahlo a zatálhlo.Pak přidám papriku,zelí a postup stejný,jen v závěru dávám ještě zakysanou smetanu, kterou buď zahustím trochou hladké mouky,nebo bez-záleží,jak hustý"segedín"chceme mít.Je to taková rychlejší verze segedínského gulášku,která chutná taky dobře:-p+1:yes:

:-p:-*:yes:+1

Tématické fráze:
segedín z cukety, bezlepkový segedín, transylvansky gulas, segedíňák, segedín s mletým masem, segedín recept, houbový segedin, segedin v kotlíku, segedín z trouby, segedinsky gulas bezlepkovy, segedínský guláš rajský protlak, segedin, segedin bez mouky, segedin z mleteho masa, segetin gulas, bezlepkový segedin recept, buřtguláš jako segedin, recept na segedin, segedyn trochu jinak, segedin s cervenym zelim

Suroviny:
salám točený, maso mleté, cibule, zelí kysané, sůl, pepř, paprika sušená pálivá, paprika sušená sladká, sádlo, masox

Přidat fotografie receptu