Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Věnečky ( pálená hmota )

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Makynhka

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie103 274 kJ /
24 683 kcal
Bílkoviny141,25 g
Tuky206,66 g
Vláknina65,25 g
Cholesterol 2,25 g
Sodík 1,55 g
Sůl2,89 g
Sacharidy5 531,99 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Náplň vaříme v páře (hrnec s vodou) do té doby, dokud nezačne houstnout, vaří se cca 25 minut, když je náplň zchladlá zašleháme do ní máslo a rum. Krok 2: Rozpálíme si troubu na 220°C a dáme dovnitř hrnec vody. Krok 3: Vodu s tukem a solí dáme vařit, vaříme pokud se tuk nerozpustí, když je tuk rozpuštěný a začínají se tvořit bublinky, tak postupně přidáváme mouku a mícháme, do té doby, pokud se přestane hmota lepit na vařečku. Krok 4: Pak hmotu přendáme do jiné mísy a necháme na chvilku vychladnout cca 5 minut. Po 5 minutách vezmeme hmotu a zašleháme do ní 6 vajíček a dáme do chladna. Krok 5: Připravíme si plech, uděláme si vykrajovátkem (kolečko) moukou označené kolečko. Když máme označený plech, tak vezme hmotu, kterou přendáme do cukrářského sáčku s vroubkovatou špičkou, na vyznačených místech-kolečkách-děláme se sáčkem kolečko. Zakončení kolečka vždy přetáhneme přes začátek a trochu přimáčkneme. Krok 6: Plechy dáme do trouby, zmírníme teplotu na 170°C a pečeme 8 minut (bez otevření trouby). Po 8 minutách se koukneme do trouby a pokud je korpus nahnědlý, vyndáme a rozřízneme na půlku. Necháme do druhého dne vychladnout. Krok 7: Druhý den si uděláme náplň (postup náplně nahoře). Když je náplň hotová, necháme vychladit cca 5 minut a připravíme si vychladlý korpus. Krok 8: Náplň dáme do cukrářského sáčku s ozdobnou špičkou a plníme prostředek korpusu, cca 4 uděláme kopeček. Když máme všechny korpusy naplněné náplní, dáme nahoru druhou část korpusu a potřeme rumem a posypeme moučkových cukrem.

Zveřejněno 1. 2. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Věnečky ( pálená hmota )

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6267

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Věnečky ( pálená hmota )

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6267

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

Spokojený ... ??? :-8

Betyna: nemyslím;-). Vidím recept a rozhodně se mi nechce hledat postup u jiného receptu. Recept má být kompletní, ne na požádání.

Betyna:

Tak nekomettuja běž si číst dál .. !!!

:no: no to je trapné.... obzvlášť když postupů je tu požehnaně...:no:

Tento recept znám. Proto Vám všem napíši postup. Dělat takové tajnosti s postupem se mi vůbec nelíbí. Do vody dáme tuk,sůl a přivedeme k varu, přisypeme mouku a mícháme tak dlouho dokud se těsto nechytá vařečky ani nádoby ve které jsme vařili vodu s tukem. Necháme vychladnout a po jednom vešleháme vejce a já přidávám ještě prášek do pečiva. Naplníme cukrářský sáček nebo igelitový sáček a na plech vytlačíme tvary, které požadujeme/peču na pečícím papíru/ a v troubě vyhřáté na 175 stupňů pečeme do slabě růžova je to asi 15 - 20 minut podle trouby- prvních deset minut troubu neotvíráme. Upečené necháme zchladnout, prořízneme a plníme sladkou nebo i slanou náplní.Při sladké náplni povrch poléváme čokoládou nebo fondánem, při slané necháme povrch bez polevy.

Prosím napiš mi postup na fb.lib@seznam.cz děkuji

petrzelka:HOROR!

Jéžiš,co to je?

Ach jo... :-( Z tohodle receptu ale vážně člověk nic nepochopí a musí stejně hledat jinde, takže k čemu tu je? :-? A velmi mi schází fotografie. Mám dojem, že tyhle recepty snad ani nejsou autorem odzkoušené... :-S Taky bych mohla vzít kuchařku a házet sem jeden recept za druhým, ale o tom to snad není, ne...? :no:

Makynhka:to jsou ale informace pro vas...a podle mne ne zrovna dostacujici...ale presne odpapouskovani receptu neznamena,zes ho pochopila...:-p Nas p.mistrova hnala pekne rychle!!! My museli pouzit vlastni hlavu a vlastni slova...jinak nas usadila pro nezajem o studium...:-!:no: No ale nevesej hlavu,vem si nase pripominky k srdci a projdi si recepty uz vlozene...urcite se najde neco,co tu neni,nebo je jina varianta...;-)

Makynhka:ja by som ti miesto rýchleho tempa doporučila spomaliť, rozkukať sa a potom pridať niečo nové, čím zaboduješ, oslníš. Je tu aj vyhľadávač, kde si môžeš skontrolovať pred pridaním receptu, či tu je, alebo nie je. Napr. pálená hmota, odpalované cesto je tu mnohokrát, s krásnym postupom. Určite ste v škole preberali aj niečo zvláštne, originálnejšie. Je tu kopa veľmi šikovných a zručných dievčat v cukrárine, ktoré sa konkurencii v tvojej osobe určite potešia.

Postup:
postup . ! píši do emailu na požádání :-D

To je opravdu vtipné! Naštěstí je tady tento recept tolikrát, že si ho sem ani nemusela dávat.

Tady je takovych receptu k peceni a vareni, to, co se vam nelibi proste ignorujte, lidicky!:-K

;-) Markéto, recepty zde jsou určeny nejen pro ty, kdo znají jak např.upéct piškot, ale hlavně by měly sloužit těm, kdo teprve začínají vařit a péct.
:-// Neustále se odvoláváš, že jste recepty takto dostali ve škole na praxi - tak místo jejich otrockého opisování (i s chybami?) se nad nimi trochu zamysli a uprav je tak, aby byly srozumitelné každému.
:-(( A pokud napíšeš jen seznam surovin bez postupu nebo s neúplným, nesrozumitelným postupem, pak to není recept.
Podle mne ten, kdo napsal recepty s tak hroznými postupy práce, by měl vrátit školné.

Nadja: máš pravdu ,hrozný popis

abonent:

Recepty.. jsou z praxe ze školy.. :D

Tématické fráze:
palena hmota, náplň do věnečku, pálená hmota recept, cukrářské recepty věnečky, náplně do věnečků, věnečky recept, pálená hmota věnečky, pálená hmota recepty, cukrařske věnečky, náplň na věnečky, recept na věnečky, slaná nápln do věnečků, palena hmota na venecky, venecky napln, odpalovana hmota, venečky z palene hmoty, věnečky s náplní, postup na pálenou hmotu, věnečky se slanou náplní, recept věnečky

Suroviny:
mouka hladká, tuk 100%, voda, vejce, sůl, mléko, pudink vanilkový, cukr krupice, žloutek, máslo, vanilka, rum,

Přidat fotografie receptu